tiistai 11. lokakuuta 2011

Syksyn sävyissä


Harmittaa kovasti, että syyskylmä häiritsee Cisun ja Toton tärkeää ulkoiluharrastusta. Harmaaturkit näyttävät ruskaluonnon keskellä niin kauniiltakin!

Onneksi tänään on aurinkoinen päivä ja pystyimme olemaan ulkona melko kauan. Cisu askelsi touhukkaasti.

Toto sen sijaan tunki ensin päätään ties minkä eläimen koloon.Sitten hän katseli maisemia ja mittaili katsellaan kiipeilypuuta. Oli kuitenkin vissiin liian viileää kiipeilyyn, tai ainakaan Toto ei ole enää pitkään aikaan innostunut singahtamaan puuhun.Luontoretkeilyn lisäksi pojat ovat tänään auttaneet minua puutarhatöissä. Olisi tosi hauskaa, jos pihalla olisi aina juuriestekangasta ja laatikkoja!
Eilen aloin muuten hyvin pitkällisen suunnittelujakson (noin kaksi vuotta) jälkeen tehdä Cisulle ja Totolle talvipalttoita eli jonkinlaisia ulkoiluloimia vanhasta villatakistani. Yritys päättyi kuitenkin katastrofiin: ensin ompelulanka loppui ja sitten, kun kaivelin kaapista lisää käsityötarvikkeita, melkein Cisun päälle tipahti lasiesine, joka tietysti hajosi. Tästä kauhistuneena vaihdoin ompelun siivoamiseen - onneksi Cisu-parka ei saanut tassuihinsa lasinsiruja - ja pojat säästyivät palttoilta toistaiseksi. En ole ihan varma, olisiko heille niistä lopulta kauheasti iloakaan, koska heitä tuntuu ulkoillessa häiritsevän erityisesti se, jos tassut palelevat tai kastuvat liikaa.


Tänään oli ensimmäinen kerta, kun yleensä niin odotettu kysymykseni Kuka lähtee ulos ei aiheuttanut joukkohysteriaa ja kiljumista, vaan ainoastaan rauhallisen riviin asettautumisen ulko-oven luokse. Tästäkin voitaneen päätellä, että ulkoilusäät eivät ole enää thaimaalaisherrojen mielestä aivan optimaaliset.

7 kommenttia:

 1. Ihania syksykuvia!

  Meilläkin on ovenkahvassa roikkuminen vähentynyt merkittävästi. Sen sijaan takan suuntaan luodaan enemmän merkitseviä katseita. Kylmenneen ilman tuntee siis sisälläkin.

  VastaaPoista
 2. Reippahasti käypi askeleet...Valloittavia syksykuvia.

  VastaaPoista
 3. Heillä on hyvä maku säiden suhteen. Kuka tuolla nyt mielellään menis, paljain jaloin varsinkaan...

  VastaaPoista
 4. Viivi, meillä luotaisiin varmasti takkakatseita, jos oltaisiin mökillä ihanan varaaavan lasiluukullisen takan luona. Kodin avotakka sen sijaan on kissoille lähinnä kauhistus. :(

  Naukulan Mamma, kas kummaa, sama laulu oli itselläkin mielessä ensin kissukoiden kanssa ulkoillessa ja sitten kuvia katsellessa. :)

  Zepa, no joo, olet kyllä oikeassa. En ole pitkään aikaan ollut itsekään paljain jaloin ulkona!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia!

  Mitäs Cisu & Toto tykkäisivät, jos tekisit samalla pienet tossut?! ;D Ei kastuisi tassut...

  VastaaPoista
 6. Syksyllä pihalta voi löytyä kaikkea jännää. Harmi vaan että kelit eivät ole enää optimaaliset.
  Jos ompelemaan päädyt, niin ei niitä tossuja jooko? Mieluummin vaikka säärystimet, nehän ovat muotia nyt

  VastaaPoista
 7. Heidi, luulen etteivät kovin tykkäisi! Voisi olla omatkin tassut laastaritossujen tarpeessa, kun olisi yrittänyt pukea tossuja kissalle.

  Myrsky, ks. yllä oleva vastaukseni Heidille. En oikein usko, että säärystimiäkään arvostettaisiin Koratissa. Täällä olla vaatetrendeistä piittaamattomia nudisteja. :D

  VastaaPoista