lauantai 8. lokakuuta 2011

Hassuja juttujaOtsikko on kyllä aika epäinformatiivinen, sillä Koratiassa on melkein aina hassuja juttuja, asuuhan täällä aika hassuja kissankiipeleitä. Tällä kertaa hassut jutut liittyvät kuitenkin erityisesti kepuleihin, naistenmiehiin sekä iltapesuihin.


Sisko lapsineen kävi taas kylässä. Olin joskus käyttänyt Unna Tuutikin lanseeraamaa hienoa kepulikatti-sanaa puheessani ja se oli näemmä tehnyt 3-vuotiaaseen siskonpoikaan vaikutuksen. Hän repi silkkipaperia Toton kanssa ja ilmoitti olevansa varsinainen kepulikatti. Hänen nuori veljensä on kuulemma kepulikattivauva, ja hänkin pitää isona kissoista. Pojilla on siis oikein hyvä arvomaailma - ja pienet pojat taitavat olla aikamoisia kepuleita, olivatpa he sitten kissoja tai ihmisiä.


Tällä kertaa kissakepuleita ei enää hämmästyttänyt nuorempi ihmiskepulipoika ollenkaan. Toto oli niin ihastunut vauvan sitteriin, että kävi puskemassa sitä ja vähän nukkuvaa vauvaakin tuon tuosta. Kun nukkuva suvaitsi herätä ja poistua sitteristään, Toto laski valtaistuimelle etutassunsa ja keinutteli onnellisena. Cisu, joka on muutenkin suoraviivaisempi tyyppi, paineli suoraan sitteriin istumaan. Vauva on luvannut antaa kaikki koppansa, sitterinsä ja muut kiehtovat tavaransa Cisulle ja Totolle sitä mukaa, kun hän ei enää itse tarvitse niitä. Puklurättiä kissat eivät ilmeistä päätellen kuitenkaan halua periä.


Ennen kuin Cisusta tuli varsinainen sitterissä viihtyvä kepulikattivauva, hän esitti naistenmiestä.


Minulla oli muutama ystävä kylässä, ja Cisu päätti ottaa tilanteesta ilon irti. Kun istuimme iltaa, Cisu kulki sylistä toiseen ja katsoi minuun välillä hyvin itsetietoisena: huomaatkos, olen vieraan naisen sylissä! Etenkin yksi syli oli Cisulle oikein mieluinen, suorastaan HURmaava.


Mutta heti kun vieraat naiset lähtivät kotiinsa, meidän naistenmies Cisu paineli välittömästi ihmisiskänsä syliin nukkumaan. Se siitä coolista imagosta.


Tällä viikolla minulle selvisi sekin, että Cisun vettä inhoava imago on pelkkää kulissia sekin. 


Kylppäristä alkoi kuulua eräänä iltana kauheaa huutoa. Kuulin vasta nyt, että miehellä on tapana iltaisin kissanvessat putsattuaan ja sen jälkeen kädet pestyään kuivata kätensä Cisun turkkiin! Kun hän oli yrittänyt luistaa iltapesusta, Cisu vimmastui ja huusi niin kauan, että mies kasteli kätensä uudelleen ja pyyhki ne sitten Cisun selkään. Seuraavana iltana hän jätti Cisun taas kuivaksi, ja Cisu suuttui jälleen. Kyllähän sitä sanotaan, että kissat pitävät rutiineista, mutta minulla ei ollut mitään hajua, että Koratiassa on tuollainenkin rutiini. Jos minä roiskutan vahingossa vähänkin vettä kissojen päälle, saan osakseni hyvin vihaisia katseita, mutta ehkä iltapesukin on joku miesten juttu, josta minä en ymmärrä mitään. Minähän en saa mm. leikata kissojen kynsiä ja meni kuukausia, ennen kuin pätevöidyin  Cisun ja Toton mielestä harjaamaan heitä. Ne on miesten juttuja, joihin naisten ei pidä sekaantua. 

6 kommenttia:

 1. Kissoilla on rutiininsa ja jos joskus poiketaan rutiineista se on kissalle ihan kamala juttu. :) Kollolle aamu- ja iltaulkoilut ovat saman tyyppinen juttu - niistä ei luisteta (paitsi ehkä sitten, kun ilma kylmenee liikaa :D).

  VastaaPoista
 2. Voi kääk, mikä iltapesurutiini! Täällä nauroivat Koratian jutuille kippurassa molemmat kansalaiset sekä neiti Penninraha :D Melkoisia kepulikatteja, ei käy kiistäminen!

  VastaaPoista
 3. Hurmurikatit tunnetaan täälläkin, mutta muuten jutut oli aika eksoottisia! Kissa pyyhkeenä - mielellään? Vaatii pyyheroolia? Huiskii yli, voi että huiskii korkeelta!

  VastaaPoista
 4. Joo, rutiinit ovat tärkeitä. Meillä Säde rakastaa leikkiä hammaslangalla ja jos "unohdan" putsata hampaanvälit, muistuttaa Säde hyvin närkästyneenä asiasta. Lisäksi hän haluaa leikkiä vasta hampaidenputsauksen jälkeen, käyttämätön lanka on ihan tyhmä...

  Mutta tuo käsienkuivausjuttu on aika outo... ;-)

  VastaaPoista
 5. Kepulit kiittävät kommenteista. :) Vanhempi kepuli taisi eilen vimmastua itselleen iltapesurutiinin unohtamisesta. Ainakin hän oli jo mennyt nukkumaan, kun mies tuli kylppäristä.Cisu havahtui ja alkoi huutaa kuin palosireeni eikä rauhoittunut, ennen kuin mies silitti hänen päätään kostealla kädellä. Kauheaa, jos Cisu olisi joutunut menemään ihan kuivana ja sileänä nukkumaan.

  Tuo Säteen hammaslankarutiini ei kyllä minusta kuulostaa juurikaan normaalimmalta kuin Cisun iltapesutraditio. :D

  VastaaPoista