keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Voi uu miten kylmää!Cisu ja Toto tahtovat yhä edelleen kerran päivässä ulos ja ilmoittavat sen varsin kovaäänisesti. Kuitenkin ulkona viihdytään koko ajan huonommin, joten ajattelin, että nyt on korkea aika tallentaa se huuto, jonka taikasana ulos aiheuttaa, jos sen aikoo tämän ulkoilukauden aikana tehdä. Tässä vähän U-huutoa tältä päivältä. Kuvaaminen oli hieman hankalaa ilman assistenttia ja jouduinkin lopettamaan sen, kun piti pukea valjaat Cisulle.

Kuten videolta ilmenee, Cisu vain huutaa kiihkosta, kun kuulee vihdoin pääsevänsä ulos. Toto huutaa ja kehrää. (Lisäksi videolla kuuluu kaikenlaista epämääräistä kolinaa.)

video

Näin loppu-ulkoilukaudesta Toto ei jaksa enää piiloutua sängyn alle ennen ulkoilureissua, mutta ei hän suoraan uloskaan voi mennä. Tänään hän piiloutui eteisen penkin alle hurisemaan, ja Cisu kiljui taustalla, että ala nyt tulla, aina sua saa odottaa. En viitsinyt siis videoida pimeässä hurisevaa Tottiaista kuin pari sekuntia.


video


Ulkona pojat ovat aina yhtä yllättyneitä kylmästä. Etenkin tuuli ja märkyys on kauheaa. Pari päivää sitten Cisu halusi ulos sateella ja yritti sitten parikin kertaa edetä pihalla hyvin matalana ja kiemurtelevana, mutta joutui toteamaan, ettei kissakaan voi olla sadetta nopeampi ja ovelampi.


Tänään kylmyys sai pojat ensin kököttämään ja sitten juoksentelemaan. Se on kylmän ilman ulkoilulle hyvin tyypillistä.


video


Cisun tuumaustauko. Mitä täällä julmassa syyssäässä voisi tehdä?
Onneksi olimme viime vuonna viisaita ja asensimme talon ympärille kiveyksen. Sitä myöten on paljon miellyttävämpi astella herkillä kissantassuilla kuin märällä nurmikolla.
Cisu on keksinyt, miten kiviltä pääsee etupihan asfaltille ja käyttää uutta syysreittiään usein.Mutta siitä huolimatta: Miksi ulkona on nyt näin kylmää ja hankalaa?
Totokaan ei ole ihan tyytyväinen. Mamma mua palelee, kanna mut sisään!15 kommenttia:

 1. Ihanat velikullat. Ja vallan mahdoton komentaminen!

  VastaaPoista
 2. Juu, kovia ovat komentamaan. Toisaalta harmittaa, ettei ulkoilu ole enää niin nautinnollista, mutta on siinä se hyvä puoli, ettei ulos-huutoa kuulu aamusta iltaan, kuten kesäpäivinä. :)

  VastaaPoista
 3. voi pikkuisia. he ovat niin eksoottisia etelän hetelmiä! ransu tuli paikalle huolestuneena kai siitä, onko tässä tietokoneella joku kissa jonka kanssa seurustelen yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttg
  (sanoi ransu tähän väliin, jäi makaamaan näppiksen päälle, varmuuden vuoksi ettei virtuaalikissat varasta huomiota)
  Ransukin huusi tänään kovaäänisesti U-huutoa, kun olin lähdössä asioille. Pakkohan se oli viedä ulos, muuten naapurit raportoisivat eläinsuojeluun moisen naukumetelin takia. Nyt on Ransun lempiulkoilukelit! Se kulkee pörheänä ja valppaana ja miettii, miksi aina ei ole tällaista: kesällä ja talvella ja ihan aina!
  Ehkä teidän vilukissapojille voisi neuloa pienet norjalaisneuleet?

  VastaaPoista
 4. We know the feeling, ei täälläkään pidetä yhtääään kylmästä. Ihan tyhmää. Ja vielä eläintenviikolla kehtaavat tällaista säätä tarjoilla.

  VastaaPoista
 5. Ja meillä on muuten villapusakatkin, muttei nekään enää tässä vaiheessa auta, pitäis olla toppatakit...

  VastaaPoista
 6. Hmm... teilläkin taitais tarvita sellaista lämmitettävää pihakivetystä.. me ollaan toive esitetty, mutta sille vain naurettiin.

  VastaaPoista
 7. Saila, Cisu ja Toto lähettävät Ransulle terveisiä, että hänellä on hyvin kummallinen säämaku. Nyt on KAMALAT ulkoilusäät. Tänään se todettiin ihan vain ikkunasta ulkoilmaa haistamalla: taas kylmää ja märkää, ei auta kuin inistä.

  Meidän pitää kyllä nyt ryhdistäytyä tuon palttooasian suhteen ja hankkia pojille lämmikettä. En usko, että sekään kyllä kauheasti auttaa silkkiturkkiherkkätassuja.

  Saara, toppatakkien lisäksi olisi hyvä olla sateenvarjot ja huopatossut!

  Viivi, niin ja myös lämmitetty kivetys, se vasta hyvä olisi. Loistava idea!

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva kuulla kissanääniä kesken työpäivän! Kuin kotona olis :-)

  VastaaPoista
 9. Lohdullista luettavaa juuri nyt, kun meillä eräs huutaa tauotta ulos. Pojilla on hienot ulkoilumaastot!

  VastaaPoista
 10. Hei kuninkaalliset ulkoilevat komistukset. Annoin teille tunnustuksen, jos se ei ole vielä täällä käväissyt.

  VastaaPoista
 11. Meillä käytiin tänään pitkästä aikaa ulkoilemassa enkä kyllä huomannut että keli olisi haitannut. Topi sinkoili tavalliseen tapaansa ja Tessa nökötti, liikahti ja nökötti.

  Kerrostaloasumisen hyväpuoli, että kissan omatoimi ulkoilua estää yleensä kolme ovea, Topi, kun on nyt sitä mieltä, että ulkona oli tosi kivaa, tahtoo takaisin.

  VastaaPoista
 12. Unnan mielestä u-huuto häiritsee ikävästi iltanokosia :D Toinen pöllämystystä aiheuttava ääni on raksupallojen kolina taannoisesta pallovertailusta.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin höristettiin korvia, kun huutoa kuului : ) Teillä on ihanat kissat, pontevat ja linjakkaat.
  Ulkohäkki, johon pääsee olohuoneesta, pelasti kesäni. Kissa voi vaikka istua peffa lämpimässä ja nenä ulkona.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommenteista ja Myrskylle tunnustuksesta! Poikia ilahdutti erityisesti arvio, että he ovat pontevia ja linjakkaita. Tälläkin hetkellä taustalla kuuluu varsin ponteva U-huuto :)

  Ulkohäkki on meillä ikuisen keskustelun aihe. Sellaisen rakentaminen vaatisi kokonaan uuden terassin ja vähän muutakin muutosta pihalla, mutta ehkä jonain päivänä. Näillä säillä siellä varmaan rampattaisiin 10 sekunnin ulkoiluilla koko päivä, kauemmin ei tarkenisi olla.:)

  VastaaPoista