maanantai 6. kesäkuuta 2011

Vallanvaihto

Koratiassa tapahtuu nyt aivan kummia. Jo parina, kolmena päivänä on ulkoillessa käynyt näin:

Toto: Cisu, saanko mä?
Cisu: Sä saat.


Ja niin on valta vaihtunut ulkopoterolla: se on nyt Toton! Hänen nähtiin pälyilevän poteroa parin päivän ajan kiinnostuneena ja kun Cisulla ei ollut mitään sitä vastaan, hän on nyt valloittanut Cisun vanhan lempi-istuimen. Toto ei vielä istu aivan majesteetillisen varmasti kunniapaikallaan, mutta kyllä hän varmasti kasvaa kesän mittaan tehtäviensä tasalle. Olisikin ollut hullua, jos hyvä potero olisi jäänyt tänä kesänä käyttämättä!

 


Koratian kunkulle vanha on valtaistuin on päivä päivältä yhä enemmän EVVK-osastoa. Mitä enemmän ihmiset raatavat pihamaalla, sen tyytyväisempi kunkku on pihan uuteen ilmeeseen. Hän on ilmiselvästi sitä mieltä, että ensin tuli vuolukiviä sinne sun tänne ihan vain häntä varten. Ja nyt - jotain vielä parempaa!

Aina ulos tullessaan Cisu astelee määrätietoisesti kohti uutta (keskeneräistä) kivipatiota. Liuskekiviä! Isompia kuin vuolukivet, parempia kaikkiin mahdollisiin kivenkäyttötarkoituksiin!Tarkoituksia ovat esim. kivilinnakkeen turvin vaaniminen


sekä haltioitunut kivikieriskely. Oi että, nyt on millä kytätä, vaania ja kieriä!


Totosta ihmisten kesäprojekti ei ole yksiselitteisen hyvä juttu, vaikka hän onkin sen ansiosta saanut yllättäen itselleen ulkopoteron. Toto käy joka ulkoilulla tarkastamassa, onko se ihana multakeko vielä tallella. Ei se ole, vaan se hupenee asteittain ihmisten raataessa. Huolestuttavaa. Eikä Toto tykkää lapioistakaan. Niitä pitää aina lähestyä ensin varovaisesti väijyen ja sitten tympeästi mulkoillen.

9 kommenttia:

 1. Huh! Olipa helpottava tieto. Täällä ollaankin jo vähän huolestuneina seurattu poteron hiipunutta suosiota. Toisaalta, ymmärtäähän sen nyt että toiset pitävät kaikista uusista trendeistä enemmän :D

  VastaaPoista
 2. Cisu astelee selvästi hyvin määrätietoisin askelin kohti liuskekiviä. Sitäpaitsi hyvin hoikan näköisenä, joten laihdutuskuuri on ilmeisesti tehonnut?

  VastaaPoista
 3. Naukulan Mamma, tämäkin vain todistaa sitä blogissa jo aiemmin (etenkin kommentoijien toimesta!) esitettyä teoriaa, että Cisu on hektinen trendien perässä häsääjä ja Tottiksessa on taas enemmän leppoisan maalaispapparaisen tai vaikka filosofian ainesta. Tänään aamulla Tottis oli kyllä aika aktiivisella tuulella: ensin huudettiin ruokaa ja noin sekunti ruoan nauttimisen jälkeen hän olikin jo terassiovella kiljumassa ulos.

  Sitruuna, Cisu kiittää kehuista. Määrätietoinen hän on aina, mutta jospa vielä joskus sporttinenkin... En osaa sanoa täsmällisesti, mutta tuntuu, että Cisu on vähän laihtunut, tai ei ainakaan ole yhtään lihonut. Yöpaasto ja aktiivinen ulkoilu tekevöt tehtävänsä.

  VastaaPoista
 4. Mut keskimäärin kaiiki hyvin. Jos multakeko pieneneekin, liuskekivialue suurenee.

  VastaaPoista
 5. Zepa, mutta kun kissat eivät ole oikein kohtuun ystäviä: kaikki pitäisi saada! :D Onneksi 3/4 Koratian väestä on liuskekivien eikä multakekojen kannalla.

  VastaaPoista
 6. Kaikkea sitä ihminen jaksaakin luontokappaleiden eteen. :D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, olet oikeassa. Täytyy toivoa, että tämän kivisavotan jälkeen kissat antaisivat meidän levätä vähän!

  VastaaPoista
 8. Saahan sitä toivoa... :D

  VastaaPoista
 9. Teilläpä on oikein kissaystävällinen piha. :)

  VastaaPoista