sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Auringonlaskun ratsastaja


Tapahtui eilen auringonlaskun aikaan. Cisu istuskeli kaikessa rauhassa terassilla kiven päällä. Ah, mikä rauhallinen kesäilta.

Mutta ei - varpunen kehtasi lennähtää pihalle. Viis mukana raahautuvasta fleksistä, Cisu oli heti tehtäviensä takana. Singahdus ja littanaksi.


Ja kun varpunen jatkoi matkaa, jatkoi tietenkin Cisukin. Hei ihmiset tahtoisin jäädä, mutta bongarin tie on kuuma... tai jotain sinne päin. Cisu en nähnyt eikä kuullut muuta kuin iltapaistinsa liverryksen. (Yleensähän muuten kissoja raivostuttaa suuresti, että he eivät saa lintuja kiinni, mutta mies vannoi, että eilen västäräkki hermostui, kun kissat eivät lähteneet mukaan sen provosoivaan härnäykseen.)


Tottiskin havahtui terassilta ja tuli mukaan lituskoimaan.


Toto ei ollut kuitenkaan sillä tuulella, että olisi jaksanut hiipiä käkättäen tirppojen perässä. Hän hyppäsi kivelle lintupatsaan viereen ja istui koko iltaulkoilun siinä patsaan tavoin itsekin.


Ilta-auringossa on siis mahtavaa saalistaa suuren kissapedon tavoin. Vaikkei aamuauringossakaan mitään vikaa ole. Tänään Cisu istuskeli heinikoissa ja näytti tyytyväiseltä karhunpoikaselta.

4 kommenttia:

 1. Pömppähömppä yrittää pelastaa mainettaan ja muuntautua jälleen Koratian prinssiksi?

  VastaaPoista
 2. Ha. Ootteko kundit muute tavanneet LOKKEJA? Ne on ISOJA! Kauheita möykkääjii. Niin, ei mekään olla muuten tavattu, mut niitä on joka päivä meijän pihalla. Eli kaartavat piruuttaan ihan läheltä meijän ikkunaa aina kun huomaavat että ollaan kytiksellä. Siitä tiietään että isoja ovat!

  VastaaPoista
 3. Onpas ihania vaanintakuvia! Samaa mieltä, meilläkin on västit kiukustuneet, kun katit eivät ole korvaansa lotkauttaneet niiden kiusausyrityksille!

  VastaaPoista
 4. Naukulan Mamma, voi olla. Tosin Pömppähömppä on taas viime aikoina hassutellut siihen malliin, että ainakin ihminen mieltää hänet huomattavasti helpommin hömpäksi kuin prinssiksi. :D


  Musta ja Harmaa, ei me olla vieläkään tavattu lokkeja, vaikka nähtiin kerran ikkunan läpi. Tai ollaan mökillä, ja kaikkia muita merilintuja, ne on KAUHEITA. Onneksi me ollaan niin hurjia, etteivät lokit uskalla tulla Koratiaan. Tosi ärsyttävää että lokit härnää teitä noin! Ehkä ne on huomanneet, että teillä on kiva koti ja yrittävät tulla kylään?

  Viivi, ei ole helppoa olla västäräkki! :D

  VastaaPoista