keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Aamupala

Mitäs tänään syötäisiin? Huomaa toiveikas, odottavainen ilme.


Käsi pystyyn: kuka ei ole vielä huomannut, että Toto on aika hassu kissa? Toton kanssa asuessa se on helppo huomata jo heti aamusta.

Cisu suoriutuu aamusta suoraviivaisesti: hän herää ihmisten sängystä silloin kuin ihmisetkin, venyttelee ja siirtyy jonnekin istumaan, useimmiten eteisen lattialle. Toisinaan Cisu istuu keittiön ikkunalla ja katselee ulos. Ei mitään häslinkiä ja hämminkiä.

Toto herää milloin mitenkin. Yleensä hän odottaa, että minä nousen sen verran, että saan heitettyä jalat lattialle: silloin Toto kiipeää syliin aamuhalaukseen. Mutta ei se aina niinkään mene. Esim. tänään aamulla hän sieppasi etusormeni etutassujensa väliin, puri ja nuoli sormenpäätäni ja välillä sai Flehmen-reaktion. Jo oli aromikas sormi.

Aamutervehdyksen jälkeen Totolla onkin kiire keittiöön. Mäyväy kaikuu, kun Toto opastaa aamupalan laittajaa. Syötyään Toto suorittaa aamupesun keittiön pöydällä. Se on uusi, tämänkesäinen mukava tapa. Kun lähdemme töihin, Toto köllii pöydällä muhkean paistin tavoin ja odottaa, josko vielä heruisi jotain. Ei heru, paitsi huvittuneita katseita ja kommentteja.

Syötävän söpön hassutassun kannattaisi varoa, ettei itse joudu aamupalaksi.

4 kommenttia:

 1. Aamujuttuja, ne on kivoja =) Ihania kissarutiineja. Meidän jokaisella viidellä on omansa, se on hauskaa. Mutta yksi asia on aina sama. Kun herään, jokainen on mun vieressä tai jalkopäässä, semmosia karvaisia suojelusenkeleitä.

  VastaaPoista
 2. No tuota, kyllä täällä pieni epäilys on ollut siitä Toton hassuudesta :D Positiivisessa mielessä pelkästään. Toto tuntuu olevan todellinen vitsiniekka!

  VastaaPoista
 3. Ilme on vähintäänkin vaativa... ;-)

  VastaaPoista
 4. Oi joi, Katjusha, luin kommenttisi eilen illalla ja olen jo monta kertaa ehtinyt ajatella, miltä tuntuisi, kun karvaisia aamuystäviä olisi VIISI. Ihanaa! :) Tosin jos ne olisivat sellaisia kuin Toto, joka tänään jo vähän ennen viittä päätti herättää minut puremalla varpaitani ja peuhasi sängyssä niin, että herätti ja suututti Cisunkin, niin ehkä ihan hyvä, että meillä on vain kaksi kissaa. :D

  Naukulan Mamma, Toto on kyllä aika hassu sekä tahallisesti että varsinkin tahattomasti. :D Mutta positiivisessa mielessä vain, tietty.

  Viivi, niin, en ymmärrä ihmisiä, jotka pitävät kissoja ilmeettöminä?!

  VastaaPoista