sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Erätaitoja opettelemassa

Cisu ja Toto tahtovat huomauttaa, että edellisestä postauksesta huolimatta he eivät ole mitään poikia, vaan oikeita erämiehiä.

He pääsivät eilen poikkeuksellisesti ulos vielä iltahämärän aikaan. Vielä poikkeuksellisempaa oli se, että ihmiserämies intoutui lämpimästä kesäyöstä niin että päätti ex tempore nukkua teltassa pihalla.


Aluksi sekä Cisua että etenkin Totoa arvelutti ja vähän pelottikin, kun piha oli äkkiä täynnä outoja kankaita ja keppejä.


Teltta on pystyssä. Toto miettii, josko sitä voisi lähestyä.

Arvatenkin telttaan meni kuitenkin ensimmäisenä Cisu.

Toto katsoi parhaaksi pysytellä ulkona teltan helmalla.

Telttaa ei oltu käytetty noin 20 vuoteen, joten nuuhkimista riitti.


Eikä aikaakaan, kun uteliaisuus voitti Tottiksellakin.


Kaikkein hauskinta oli se, että erikoisen kangastalon katosta huomattiin roikkuvan nauhoja. Tassut vain viuhuivat ja teltta heilui, kun nauhaekspertti Cisu yritti pyydystää nauhoja.Cisu tuntui muutenkin viihtyvän teltassa niin hyvin, että mies jo aprikoi, jäisikö Cisu sinne koko yöksi hänen seurakseen. Tämä idea kuitenkin torpedoitiin: Cisulla olisi pitänyt olla kauheasti varusteita vessasta vesikuppiin, lisäksi hän olisi saattanut kärsiä sekä liian kylmästä että kuumasta, ja mikä pahinta, hän olisi myös voinut äkkiä kynsiä tien ulos teltasta.

Partiokissat tulivat siis yöksi sisälle minun kanssani. Heti aamulla lähdettiin kuitenkin taas telttailemaan. Kumpikin köllähti teltassa kyljelleen, venytteli makeasti ja näytti tyytyväiseltä. Tämä se on oikeaa elämää!

7 kommenttia:

 1. Voi, seuraavan kerran pitää saada nukkua teltassa! Voihan se ihmismies ulkoiluttaa jos tulee hätä, ja teltassa kuitenkin on varmasti niin jännää ettei sieltä ulos haluta.
  Jos kerta ihmismies haluaa nukkua teltassa, niin kai hän siis haluaa nukkua Keskellä Luontoa ja sen Suuria Voimia! Ei silloin pieni kissan kynsiminen tai ulos haluaminen varmaan haittaa ;-)

  VastaaPoista
 2. Voi mahtavia, on niillä ollu jännää :D

  VastaaPoista
 3. Saila, ongelmaksi koettiin lähinnä se, että ihmismies on sen verran sikeäuninen, ettei hän olisi välttämättä herännyt, jos Cisulla olisi ollut hätä tai Cisu olisi karannut. Jossain vaiheessa yötä oli kuulemma hyvin kylmä, se olisi ollut liikaa Cisulle. Niin että Cisu ja Toto pysyvät vain päiväretkelijöinä, tosin nyt telttakin on purettu. :( Toivottavasti ei mene taas 20 vuotta ennen kuin se pääsee käyttöön.

  Virpi, jännää kyllä oli. :D Mutta on hauskaa, kun toisille voi tarjota niin helposti suuria elämyksiä, niistä on iloa sekä kissoille että ihmisille.

  VastaaPoista
 4. Niin, ei ne mitään poikia ole. Ihan äijien äijiä. Cisu ja Toto, pärinäpojat <3

  VastaaPoista
 5. Naukulan Mamma, niin ne kissat kehittyy. Pian Cisu ja Toto pakkaavat teltan prätkän selkään ja lähtevät keskenään reissuun. Voi olla, että huristavat vaikka Naukulaan!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa vaan! Mut muistakaa ne kypärät matkalle. Tänne naapurivaltioon on aikas pitkä matka.

  VastaaPoista
 7. Hihi - ensin poika, sitten erämies, seuraavaksi rambo? Voin kuvitella, kuinka paljon tutkimista tuossa onkaan ollut!

  VastaaPoista