keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Herra Ukkonen kylässä

Cisu: Minä en pelkää MITÄÄN!

Miten muut kissat reagoivat ukkoseen?

Ukkonen jyrähteli talomme yllä eilen enemmän tai vähemmän koko illan. Välillä Cisu ja Toto selvästi hätkähtivät ja ihmettelivät ääntä, mutta kaikkein eniten heitä suututti: jostain ihmeen syystä ei he eivät päässeet ollenkaan ulos. Ei, vaikka kuinka karjuivat. Kun tulin kotiin, Cisu kyllä onnistui karkaamaan vesisateeseen ja karjui vimmaisena sitten sitä, että niskaan tulee jotain kauheaa ja märkää...

Pitkään aikaan ei olekaan ukkostanut. Muistikuvieni mukaan kissat eivät ole aiemminkaan kiinnittäneet ainakaan jyrinään juuri huomiota. Reilu vuosi sitten Cisu ensin järkyttyi hieman salamoinnista, mutta sitten kiinnostui ja kurkki ikkunasta, tosin sitten uni jo voittikin. Hyvähermoisia (ainakin tässä asiassa) moukoloita.

8 kommenttia:

 1. Ihana söpöliini Cisu <3
  Ei minunkaan kissat tunnu pelkäävän ukkosella. Ransu, joka muutenkin nukkuu aina sängyssä, oli sikeässä unessa, kun täällä kolmen aikaan yöllä jyrähteli. Musti viihtyy valoisina kesäöinäkin paljon ulkona, mutta pian rankkasateen alkamisen jälkeen kissanluukku kolahti ja eteisestä kuului kovaääninen nau'unta: Avaa ovi, päästä heti sisään! Sänkyyn hyppäsi sitten märkä Musti, ei niinkään säikähtänyt vaan märkyydestä harmistunut.
  Tuo varmaan osoittaa että kissasi (ja minun) on mielestään turvallisessa ympäristössä, kun ei tarvitse kaikenmaailman asioista vavista.

  VastaaPoista
 2. Märkyys on todella harmistuttavaa, jopa niin, että siitä voidaan kiukutella ihmisille kovastikin: lopeta sade, kuivaa mut, laita aurinko paistamaan, tee jotain!

  Kyllä kai meidän (ja teidän) kissoilla on hyvä perusturvallisuudentunne, kun kaikkeen suhtaudutaan uteliaasti eikä epäillen tai pelokkaasti. Tai sitten ne ovat vain niin rohkeita tapauksia!

  VastaaPoista
 3. Kollo on ensin hieman levoton, mutta rauhoittuu pian nukkumaan esim. kiipeilypuuhunsa. Täällä satoi ja hieman jyrisi, mutta itse myräkkä oli tänään jossakin kauempana.

  VastaaPoista
 4. Mun kissat (Milli ja edesmennyt Noora) on pelännyt ukkosta ja halunneet aina ulos ukonilmalla. Me ollaankin naurettu Raunon kanssa, että kissat ei luota Raunon talon rakentamistaitoon, koska haluavat ulos ukonilmalla. Mutta ne on olleetkin aina sisä-ulko-kissoja ja luultavasti menevät johonkin vajan alle mieluiten.
  Nykyään Milli ei reagoi ollenkaan, mutta luulen että sillä on kuulo mennyt :)

  VastaaPoista
 5. Meidän Asterix ei ole koskaan ukkoseen reagoinut mitenkään - väliin ollaan ihmetelty, että kuuleeko se sitä edes... Sateesta kyllä kiukuttelee. Miten voikin kissan naukaisu takaovella olla niin selvä komento :"Lopeta tuo heti" ja paheksuva katse päälle emännän suuntaan...

  VastaaPoista
 6. Kissoilla on aika suuri luotto ihmisiin, kun ajattelevat, että tuo pystyy muuttamaan sateenkin auringonpaisteeksi. :)

  VastaaPoista
 7. Ei mitään reaktiota. Mauno katseli hieman _huolestuneena_ ulos, mutta se johtui luultavammin sateen ropinasta ikkunaan.

  VastaaPoista
 8. Meidän suunnalla ukkosti tuossa muutama päivä sitten öiseen aikaan. Nukuin alakerrassa, josta myös kulku ikkunan kautta kissojen ulkoiluhyllylle. Heräsin puoliksi ukkosen jyrähdykseen, jonka jälkeen heräsin kokonaan Savun rynniessä naaman yli ulos (ei näkyviä vaurioita naamaan). Muutkin kissat osoitti asiaa kohtaan lievää milenkiintoa.

  VastaaPoista