sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Ennätystehdas

MEKÖ muka villejä? Ite oot. Se on, joka sanoo!

Cisu ja Toto kunnostautuneet tänä viikonloppuna henkilökohtaisissa nopeusennätyksissä. Ei uskoisi, millainen vauhti ja voima näistä söpöistä kölleistä löytyy, kun on tosi paikka kyseessä.

Cisulle kävi hassusti: hän meinasi karata kotoa suoraan koiran jalkoihin! Olin pihalla maalaamassa, kun ystäväni tuli miehensä ja ison koiransa kanssa hakemaan meille unohtunutta neuletakkia. Avasin siis ulko-oven hakeakseni takin sisältä.. Cisu, jolle on nykyisin kunnia-asia karata aina kun ovi aukeaa, oli arvatenkin ovella kyttäämässä. Ehdin siepata Cisun syliin, mutta kauan hän ei siinä viihtynyt koiran nähtyään. Se oli selvästi henkilökohtainen kääntymis- ja säntäysennätys. Sekunnin murto-osassa Cisu oli pörröisenä olkkarin pöydän alla - ja minulla on yhä raapimisjäljet ja mustelma jalassa, sillä Cisu kiepsahti reiteni kautta ympäri.

Maisa-koiraa ei haitannut, ettei talon isäntä ollut tuon ilahtuneempi hänestä. Hän etsi pihalta paikan, jossa kissat olivat juuri ulkoilleet ja piehtaroi siinä intensiivisesti. Hajuterveiset ovat tärkeä juttu.

Totokin on kunnostautunut. Hänen ei voi sanoa varsinaisesti karkailevan kotoa, vaan joskus livahtavan ulos istumaan ilman valjaita.

Paitsi silloin, jos pihan yli lentää juuri harakka matalalla. Silloin terassin oven avaus voi toimia Totolle merkkinä juosta perään ja tehdä henkilökohtainen ravausennätys. Se syntyy pörhistämällä itsensä suureksi, laittamalla hännän kippuraan ja ravaamaan kymmeniä metriä pikajuoksua linnun perässä. Halki nurmikentän, komealla kaarteella. Ja kun ällistyneet ihmiset lähestyvät, otetaan seuraava pörröhäntäspurtti suoraan naapuriin ja piiloudutaan naapurin autotalliin. Sieltä suostutaan palaamaan vain sylissä kiemurrellen ja kovasti väykyen.

Huh huh. Helle ei ole siis aivan tainnuttanut harmaaveljeksiä. Välillä heitä ei ole kyllä kiinnostanut mikään muu kuin istuskelu ulkona, liian kuumalla ei voi tehdä muuta. Miehelläni on ainakin vahva usko kissojen keskipäivän velttouteen edellä kerrotuista nopeusennätyksistä huolimatta. Eilen perheen miehet viihtyivät yhdessä terassilla ja ottivat kaikki aika lungisti.

10 kommenttia:

 1. IHANIA kuvia! Määkin haluun halaavia kissoja...

  VastaaPoista
 2. Te ootte ihania, hurmaavia, viisaita ja söpöjä!!! Ja aina oikeassa. Paitsi sillon kun tulee koira, mutta se olikin väärässä paikassa.
  Hah hah, katsoin että vikassa kuvassa miekkosella on varvassandaalit, mutta ne olikin varvasfleksit!! On se hyvä että C ja T pitää hänet aisoissa ja tiukasti kotiterassilla ettei lähde muille terasseille.

  VastaaPoista
 3. Halaavat kissat ovat kyllä ihania! Paitsi silloin, kun halaavat aamukuudelta sunnuntaina jalkaasi ja haukkaavat varvasta, kuten Toto taas tänään... En edes tiennyt ennen Toton tuloa, että (jotkut)kissat ovat tuollaisia kasanukkujia ja että meidän villi-Cisussa uinui vastuullinen emohahmo, joka yhä päivittäin halaa, pesee ja paijaa pikkuveljen unten maile. Se on aina yhtä hassua ja liikuttavaa ja aina tekee mieli änkeytyä mukaan sykkyrään.

  VastaaPoista
 4. Ooh, tännehän tuli pari kommenttia sillä aikaa kun kirjoitin äskeistä kommenttia... Kiitos Saila ja Sitruuna! Joo, eka kuva on hieno, mutta vika ei yhtä kuvauksellinen: varvasfleksit ne tosiaan on. Hyvin kätevät kuulemma. ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia tosiaan, mutta kyllä tuo viimeinen on ehdottomasti paras ;)

  VastaaPoista
 6. Meillä ei olekaan vielä kokeiltu varvasfleksejä :) Voisi kyllä harkita näillä hellekeleillä, koska pakomatka ei tosiaan olisi erityisen todennäköinen. Mutta koska meillä on tylsää ja mielikuvituksetonta henkilökuntaa, on fleksit täällä vain kiilattu terassin liukuovien väliin.

  Onneksi meillä on ulko-oven ja eteisen välissä tuulikaappi, sillä muuten meillä varmaan päivittäin juostaisiin karanneiden kissojen perässä. Täälläkin siis asustaa ainakin yksi kissa, jolle olisi varmasti myös kunnia-asia vilahtaa ulos jokaisella ovenavauksella.

  VastaaPoista
 7. Voi! <3 Voisin tuijotella tuota ensimmäistä kissapinoa vaikka kuinka kauan. Tuosta tulisi sellainen näytön taustakuva, joka estäisi töiden tekemisen. :D

  VastaaPoista
 8. Ei meilläkään aina varvasflekseillä. Välillä fleksit on pihatuolien jalan ympäri. Ja sitten on virallinen (koirien) fleksi-maatappi, mutta sitä tulee harvemmin käytettyä, kun sen joutuu aina erikseen kairaamaan maahan eikä siihen mahdu kuin yksi fleksi kunnolla.

  Kissapino on kyllä aika vetoava, ja mietinkin jo, mihin muualle tuota kuvaa voisi käyttää. Kun pojat ovat kerrankin noin rauhallisia, niin pitäähän sellaisesta hetkestä ottaa kaikki irti. ;)

  VastaaPoista
 9. Varvasflexi on kätevä keksintö - en ole aiemmin nähnyt sellaista! :)

  Suloisia halauskuvia!

  VastaaPoista