perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kansainvälistä kommunikaatiota

Cisu osoitti taas eilen kielitaitonsa, määrätietoisuutensa ja viisautensa.

Mies oli syyttänyt Cisua Hesarin repimisestä, kun oli löytänyt tämän paperisilpun keskeltä. Cisu oli tuhissut loukkaantuneena ja kiljunut Nou, nouuuu. Mies oli sitten kysellyt, että Totoko se oli, älä yritä syyttää muita. Cisu oli ollut oikeasti vihaisen oloinen ja vain hokenut nouta. Hetken päästä Tottis oli saapunut ja näyttänyt, että hän se repi, näin. Minä olin nähnyt Toton repivän lehteä jo aiemmin, joten ihan oikein, että Cisu kielsi kaiken, vieläpä hienosti englanniksi. Hän vastaa usein ihmisten kysymyksiin hyvin kielteisesti (nou) tai kärsimättämästi (nau, nyt heti!). Toto sanoo yleensä mäy tai väy, joskus vain äy tai ii. Se lienee koratin kieltä, sitä me ihmiset emme valitettavasti taida.

3 kommenttia:

 1. Ootko lukenut Läski-Freddyn kisssaa englanniksi? Sehän osaa pyytää ulos: "Me out! Meeee out!" :-D

  VastaaPoista
 2. Hih, en ole lukenut. Pitää vissiin lukea! Meillä on kovin negatiivisia moukuloita - muistin juuri, että puhuvathan ne usein suomeakin, sanovat EIIII ja EEEN.

  VastaaPoista
 3. Vai englantia koratiassa, sehän sopii kyllä näille veljeksille kuin viikset kuonoon!
  Meillä välillä määitään kuin lammas..'määää' ja joskus toki miu-u-taankin ja Sohvia kutsutaankin välillä märyiitaksi, minkä voi Koratiassa esim lausua Mary-Ida eli (MeyyriAidaa) jolloin se kuulostaa heti paljon kansainvälisemmältä ;) Hurrrrisevaa viikonloppua!

  VastaaPoista