torstai 22. heinäkuuta 2010

Kesän suosikkimatkakohde


 Terveisiä Koratiasta. Täällä vartioin minä!

Joko kissat lukevat kissablogeja tai sitten Koratian maine jännittävänä matkakohteena on kiirinyt kirjaimellisesti puskaradion kautta. Eilen kotiin tullessani hämmästyin suuresti: autokatoksestamme singahti hurjaa vauhtia pakoon vieras kissa. Taas. Tällä kertaa se taisi olla lähistöllä asuva norjalainen metsäkissa. Joka tapauksessa jälleen kutsumaton ylimääräinen harmaaturkki. Olemme asuneet talossamme viisi vuotta, emmekä ole koskaan ennen nähnyt kyseistä kissaa kotipihamme lähelläkään, mutta nähtävästi hänkään ei enää voinut vastustaa Koratian kutsua...

Tämä harmaa oli edellistä harmaata selvästi tietoisempi, miten vierailla mailla käyttäydytään: kunnioitetaan ja väistetään alkuperäisväestöä. Kun kävimme myöhemmin Cisun ja Toton kanssa ulkona, ei uusimmasta kesäturistista näkynyt jälkeäkään.
Ja täällä partioin minä!
Valpasta vaanimista. Ja syystä.

Sinänsä turistien virta ei ole ihme. Kissoille on tarjolla monenlaisia elämyksiä Koratiassa. Esimerkiksi Cisu oli eilen niin skarppi, että koki viilentävän kesäsuihkuelämyksen. Hän istui nurmikolla katselemassa sadettajaa, eikä millään ymmärtänyt, että vesisuihku lähestyi ja lähestyi... Ja sitten olikin jo myöhäistä. Talviturkki tuli pestyä viimeistään nyt.

Em. skarppius huomioiden ei ole ehkä mikään ihme, että uutterasta partioinnista huolimatta meillä näyttää käyvän autokatosnuuhkijia ja poterovarkaita vähän väliä.

2 kommenttia:

  1. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että poterolla ei voi olla muuta käyttötarkoitusta. Lisäksi epäilen, että potero on siirrettävä talveksi sisätiloihin. Sitä ilman ei voi olla. Niin on rakas :) ?

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea, sisäpotero on saatava! :) Itse asiassa pihapoterokaan ei enää loju tuolla lailla miten sattuu nurmikolla, vaan se on palautettu paikoilleen rännin alle. Ainakin Cisu käy joka ulkoilukeikalla katsomassa ja testaamassa, onko potero kunnossa. Potero on hyvin tärkeä! :)

    VastaaPoista