sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Nyt on k-y-l-m-ä!

Jos viimeaikaiset paukkupakkaset eivät ole olleet oikein suomalaisten ihmisten makuun, niin voi vain kuvitella, miten ikäviä ne thaimaalaisille kissoille ovat olleet.

Meillä havahduttiin pari päivää sitten, että Cisu ja Toto viettävät aikaa omassa pahvilaatikossaan ja aivan kuin kylki kyljessä värjötellen. Laatikon päälle heitettiin villahuopa, jotta se yhdessä lattialämmityksen kanssa tarjoaisi kissoille edes yhden lämpimän paikan talossa.

Näin kävi. Sen jälkeen kissoja ei ole juuri näkynyt. Syömässä ja vessassa voi käydä, ehkä vähän leikkiä, mutta sitten pitää mennä takaisin lämpömajaan. Tassu tai hännänpää saattaa paljastaa, että huopamajassa ollaan kotona.
Loikoiluasennot ovat mahdollisimman leveitä ja raukeita, välillä todella outojakin. Mutta heti kun laittaa käden lattialle, ymmärtää yskän: tässä vain otetaan kaikki hyöty irti lattialämmityksestä.
Cisu kokeilee, josko "ulkona" jo tarkenisi.

Ei tarkene! Ihan vakavaksi vetää - eikö tätä taloa todella saada lämpimämmäksi?

Äkkiä takaisin omaan igluun.

Oma pesä oman veljen kanssa on maailman paras paikka, ainakin Suomen talvessa. Veikkaan, ettei koratialaisveljeksillä olisi mitään Thaimaan-matkaa vastaan!6 kommenttia:

 1. Majakissoja...lasten parhaita leikkikavereita mitä ilmeisemmin ;) Meillä oli hauska kokemus lähes puoli vuotta sitten kun olimme lapsenvahtina. Lapset rakensivat majan vilteistä ja tuoleista ja kissat linnoittautuivat sinne heidän kanssaan ;)

  VastaaPoista
 2. Hih, voisin hyvin kuvitella, että juuri noin Cisulle ja Totollekin kävisi. Taannoin sukupikkujouluissa he ja samanikäinen ihmisserkkupoika eivät juuri toisistaan eronneet leikeiltään. Välillä ajoivat toisiaan takaa milloin missäkin järjestyksessä ja sitten konttasivat (kissat kyllä kävelivät ;)) peräkkäin pöydän alle yms. majoihin ja tunneleihin.

  VastaaPoista
 3. Meidänkin asunto alkaa muistuttaa pohjoisnapaa (kiitos vuokra-asuntojen "ylhäältä" kontrolloitavan lämmityksen) - pitäisiköhän matkia ja järjestää meidänkin thaimaalaisten vilukissojen igluun (akvaarion päällä oleva teltta) vähän lisäpeitettä päälle =)

  VastaaPoista
 4. Meidän epyktiläiset ovat selvästi samaa mieltä lämpötilasta ja hakeutuvat toistensa kainaloon nukkumaan enemmän kuin normaalisti. Ilmeisesti se on niin lämmintä, kun voi nukkua poski toisen peppua vasten.

  Ja henkilökuntakin pääsee ajoittain nauttimaan karvaisesta lämpöpussista.

  VastaaPoista
 5. Mäykystäkin on viluisuus vaivannut näillä paukkupakkasilla, vaikka ei täällä sisällä henkilökunnan tai lämpömittarin mielestä edes ole tavallista kylmempää. Ehkä paukkupakkaset kuitenkin jollain henkisellä tasolla (tai vähemmän henkisenä vetona) siirtyvät myös sisätiloihin.

  VastaaPoista
 6. Meilläkään ei ole sisälämpömittarin mukaan aivan arktiset olosuhteet, mutta ainakin ikkunoiden luona ihminenkin huomaa, että kylmyys oikein hohkaa ulkona. Laatikkomajalle on tarvetta. Lojumisen lisäksi siellä on alettu myös leikkiä, painia ja peseytyä, joten suosittelemme majavirityksiä muillekin: mitä ilmeisemmin lämpömaja on kaukomaiden kissojen ainoa tapa selviytyä tästä talvesta. Viime yönä Toto kömpi kainaloon, mutta muuten poitsut ovat nukkuneet yönsäkin majassa, vaikka yleensä yöunet nukutaan ihmisten kanssa.

  Voi kaikkia palelevia kissapoloja. Ollaan jo moneen kertaan harmiteltu sitäkin, ettei meidän takka ole varaava: nyt jos koskaan olisi uuninpankolle käyttöä.

  VastaaPoista