maanantai 4. tammikuuta 2010

Onnea 1-vuotiaalle!

Meidän oma pörröturkki, kilteistä kiltein ja ystävällisistä ystävällisin kissa, maailman paras kissapikkuveli Toto täyttää tänään yhden vuoden. Iso poika!

Lomanlopetussunnuntai tuntui paremmalta bileajankohdalta kuin töihinpaluumaanantai, joten Toto otti varaslähdön ja juhli jo eilen.

Aamu alkoi kananmakuisella herkkutikulla. Toto kantoi aarteen eteisen peilin eteen ja vetäisi sen napaansa alta aikayksikön.

Totolla oli juhlissa vain yksi vieras: isoveli Cisu, joka myös sai herkkutikun. Hän piilotti tikkunsa maton alle, ja sieltä se joutui ihmisten käsiin ja kokonaan piiloon. Toton ei haluttu syövän kerralla kahta tikkua, vaikka hän kovasti Cisun tikun perään katselikin. Eikö nyt edes synttärinä saisi ahmia miten haluaa?

Seuraavaksi kissojen oma pieni mattokin piilotettiin. Omituinen syntymäpäivä!

Pian kuitenkin selvisi, että matosta oli tehty tyynynpäällinen. Ja eteiseen kissojen suosikkipaikalle tuli monta, monta tyynyä. Kyllä kelpaa ottaa onnittelijoita vastaan, jos saa synttärilahjaksi ihan ikioman kissaloungen.


Sankari havaitsi heti, että ompelijalle oli tullut suunnitteluvirhe ja uusi tyyny repsotti auki (se aiotaan sulkea, ompelijan huomautus). Mikäs sen hauskempaa kuin tyynymaja!


Varastosta löytyi vielä lisää pieniä mustavalkoisia mattoja. Nekin tuotiin loungeen. Voi olla, että nekin muuttuvat tyynyiksi, mutta toistaiseksi saavat olla tyynyjen alla. Täytyyhän pojilla olla mattoja, joita raahata ympäriinsä ja joiden alle piiloutua nukkumaan tai veljeä salaperäisesti väijymään.

Toton piti saada vielä vähän kissanminttuakin lahjaksi, mutta ei saanut, kun hän ensin hurjasti villahiiren kanssa riehuttuaan väsähti ja meni loppupäiväksi laatikkomajaan nukkumaan. Ehkä jatkamme juhlia viimeistään ensi viikonloppuna.

Toto Elliotin ja hänen söpöjen sisarustensa vauvakuvat ovat täällä.

16 kommenttia:

 1. Onpas hieno lounge! Aika mahtava synttärilahja. Minulla on muuten ollut varmaan puoli vuotta tarkoitus tehdä olohuoneeseen taulu tuosta samasta marimekon kankaasta, khröhöm.. mikähän ihme siinä on ettei joitain asioita meinaa millään saada aikaiseksi :D Teidän henkilökunta taitaa olla nopeampaa sorttia kun mattokin oli kateissa vain hetken :)

  VastaaPoista
 2. Onnea Toto, onnea kovasti ja hienon lahjan oletkin saanut! Onnea myös Cisullekin, kun on saanut noin hienon veljen.
  Sohvilta myös taas kurrpurr-terkut ja vaikka tyttö onkin, niin lieventävänä asianhaarana ainaskin on harmaa! ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvää synttäriä! Kylläpä tuolla nyt kelpaa loikoilla sitten, on niin komeat taustakankaat ja tyynytkin.

  VastaaPoista
 4. Ups mitä kirjoitinkaan, se kaikista tärkein eli ONNEA nuoriherra Totolle jäi kokonaan pois! Sen sitä saa kun ajatus toimii pätkissä ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ja kehräyksen täyttämää syntymäpäivää Totolle! Fiinit on lahjat, että kyllä kelpaa juhlia :)

  VastaaPoista
 6. Suuret onnittelut Totolle! Hauskalta näytti sen syntymäpäiväjuhlinta :)

  VastaaPoista
 7. Suuret synttärionnittelut Totolle!

  VastaaPoista
 8. KOTIKISSA JA KULTAKISSA

  Tässä on Kotikissa, harmaa ja lämmin.
  Sen hyrinä villaista virttä kutoo.
  Se uuninpankolta hiljaa putoo
  ja kerälle kiertyy hämärään.

  Tässä on Kultakissa, hehkuvasilmä. Se metsästää syvillä sykkyräteillä.
  Sen poluista ei ole tietoa meillä.
  Se saapuu vain uniimme kehräämään...

  -Marja-Leena Mikkola-


  Totolle onnittelut!

  VastaaPoista
 9. Suurkiitokset kaikille onnittelijoille! Näin paljon onnea ja vielä ihana runo, kyllä Toton nyt kelpaa!

  Toto taitaa tietää, että hänellä on spesiaalipäivä. Hän nukkui yön kainalossani, vaikka yleensä Toto ei ikinä nuku ihmisten kanssa ilman Cisua. Ehkä 1-vuotiailla on uusia vapauksia?

  P.S. Luolaleijona, en viitsi kertoa, kauanko minulla kesti, että kangas saatiin seinälle asti. Ja tuo tyynynpäällismattokin oli ostettu jo kesällä... Niin että hidasta on henkilökunta muuallakin. ;)

  VastaaPoista
 10. Hyvää syntymäpäivää Totolle! Mukavat etukäteissynttärit näyttää teillä olleen :) Jos sen jemmassa olevan herkkutikun Toto vielä tänään saisi...

  VastaaPoista
 11. Kiitos onnitteluista ja erityisesti huolenpidosta Herra Mäykyselle! Juuri ajattelin, että pitää antaa se toinen tikku Totolle, mutta unohduin sitten tähän koneen ääreen, ja antamatta jäi. Hyvä, että kissat pitävät toistensa puolta! Menen antamaaan herkkutikun Totolle NYT.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut Totolle, erityisesti vasta 9 kk ikäiseltä Epulta, joka tietää kyllä mitä on olla pikkuveli.

  VastaaPoista
 13. Sitruuna, hajamielinen ja hidas Toto kiittää onnitteluista näin hieman jälkijunassa. Erityiskiitokset Epulle, jolla on yhteinen elämänkohtalo - pikkuveli vaikka kuinka isoksi kasvaa, pah - ja hyviä lammasharrastuksia. :)

  VastaaPoista
 14. Myöhäiset mutta sitäkin suuremmat synttärionnittelut ihanalle 1-vuotiaalle Totolle! :)

  VastaaPoista
 15. Vulpes, Toto kiittää onnitteluista! Olisipa synttäri useammin niin saisi usein näin paljon onnitteluja :)

  VastaaPoista