tiistai 5. tammikuuta 2010

Uusi vuosi, uudet kolot

Eilen oli onnenpäivä. Lukuisien onnittelujen ja muun huomion lisäksi Toto sai synttärilahjaksi myös uuden jääpakastinkaapin. Se oli ihmeellisen kiehtovaa.

Sattui nimittäin niin onnekkaasti, että hävitimme vanhan jääkaapin vierestä korkean kaappipakastimen, eli uuden jääkaapin viereen jäi kolo. Meistä ihmisisistä maalaamaton, lattialistaton kolo ei ole mikään ilo silmälle, mutta kissalle se on ilonaihe - jos ei nyt silmälle, niin ainakin nenälle ja selälle. Lattialistatonta kohtaa piti nuuskia kirjaimellisesti nenä vinkuen, ja siitä, kumpi saisi kieriskellä pakastimen alta paljastuneilla lattialaatoilla, tuli välillä ihan riitaa.

Mikä parasta, keittiön ulko-oven edessä on myös nk. tuplakynnysmatto, ihan kuin piilokissoja varten suunniteltu.


Toisaalta kyseinen keittiönnurkka muuttui nyt jo kyllä liiankin ihanaksi. Mitä tekisit, jos sinulla olisi kaksi mahtavaa vaihtoehtoa: pyydystää veljeä tai nuuhkia uutta koloa? Niin, valinta on vaikea, ainakin Totolle.


video

Cisulla ei ollut sen helpompaa. Mahdotonta, jos veli ei yhtään suostu painimaan, vaikka toinen on kolossa heiluttamassa pyllyä. Mattokaan ei toiminut normaalisti!

video

Me koloja ymmärtämättömät ja lattialistattomuutta aliarvostavat ihmiset toivomme, että uuden vuoden kolo ei ole ikuinen. Jotenkin meistä on kuitenkin alkanut tuntua, että jos joskus saamme uuden keittiön, niin aina niin innokkaat ja tomerat karva-apulaiset eivät voi asua remontin aikana kotona. Kaikesta ihanuudesta huolimatta heissä on havaittavissa myös tietynlaista yliaktiivisuutta ja suorastaan kiusankappalemaisuutta, joka ilmenee erityisesti kodin askareiden ja muutosten yhteydessä. Mitenköhän tuon kaiken energian ja uutteruuden voisi valjastaa hyötytarkoituksiin?

6 kommenttia:

 1. Että osaakin olla mielenkiintoinen kolo!!! Osaispa ihminenkin innostua noin paljon. ;)

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Miten sen ylienergian saisi valjastettua hyötytarkoituksiin? Ihanaa, että muutkin painivat samanlaisten ongelmien kanssa! ;)

  VastaaPoista
 3. Tämähän ei ole ollenkaan kissojen ongelma. Heillä on täydellinen elämänasenne: kaikesta uudesta innostutaan kovasti, ja vanhastakin aina uudelleen, välillä silti rentoudutaan totaalisesti - eikä raihnaisuudestakaan ole huolta, kun elämään mahtuu sekä vauhdikasta juoksentelua että perusteellista venyttelyä.

  Mutta ihmisiä aina välillä ihmetyttää, mihin noiden veijareiden energian suuntaisi,kun yrittää itse hoitaa asioita. C ja T innostuvat jopa poraamisesta, joten kodinkunnostustyöt ovat aika haasteellisia heidän seurassaan. :)

  VastaaPoista
 4. Onpas todella mielenkiintoinen nurkkaus! Kissojen kahdeksas ihme kenties? Ja-aa, kylläpäs kysymyksen keksit..kissat varmaan miettivät että miten ihmiset vasta nyt hoksasivat heille tämän näyttää!

  VastaaPoista
 5. Upea kolo! Meillä kävi tässä ennen joulua kissoilla tuuri, kun keittiöön asennettiin tiskikoneen alle turvakaukalo. Kotimies joutui ottamaan koko koneen pois paikaltaan ja mikä ihana kolo sieltä löytyikään! Pojat jäivät tutkimaan paikkaa ja auttamaan asennuksessa kun henkilökunta lähti töihin... oli ollut kivaa kaikilla.

  VastaaPoista
 6. Maunolla ja Epulla on ollut todellinen superaamu sitten: kolo, luultavasti työkaluja, vielä uusi kotimies-kaverikin. Voin vain kuvitella!

  Meillä jääkaapin saapuminen aiheutti suurta kiihtymystä keittiön oven takana olkkarissa. Onhan mahdotonta, että oven takaa kuuluu kolinaa ja vieraan henkilön (jääkaapin tuojan) ääni ja lisäksi oven alta tulvii viimaa ja ulkoilman hajua (jääkaappi siis saapui keittiön sivu-ulko-ovesta), eikä itse pääse paikalle! Onneksi uusi mahtava kolo hyvitti tilanteen täydellisesti.

  Keväällä meillä kävi kirjahyllyntekijä ottamassa mittoja kirjahyllyn paikasta. Cisu auttoi häntä intensiivisesti... Heti puusepän poistuttua puhelin soi ja puuseppää suositellut tuttava soitti. Hän ei suinkaan halunnut kysyä, miten mittaus sujui, vaan kertoi jo kuulleensa, että meillä on aika aktiivinen kissa! :) Onneksi se oli vaan kehua, kyllä työmies voisi myös hermostua, kun joku karvainen roikkuu koko ajan kimpussa, menee työkalupakkiin ym.

  VastaaPoista