torstai 14. tammikuuta 2010

Mikä on nolostumisen huippu?

Tämä on sellainen mannaryyni kyykkysillään -arvoitus.

Vastaus on tietenkin kissa, joka liukastuu märän kylpyammeen pohjalla niin, että kaatuu kyljelleen. Nolostuminen ilmenee jäykistymisenä: märkä kissa ei voi liikkua. Kun hänet nostetaan ammeen pohjalta, hän on aivan hervoton ja roikkuu tahdottomana nostajan sylissä. Ensin hän yrittää piilottaa märän kylkensä nostajan kainaloon, mutta katsoo sitten parhaaksi loikata pois ja piiloutua raapimatolpan taakse (kyllähän ø 15 cm tolppa aikuisen kissaherran peittääkin) nuolemaan itseään kuivaksi.

Jos taloudessa on toinen kissa, saatetaan nolostumisen huipun lisäksi nähdä myös hämmästymisen huippu. Toinen kissa saattaa vielä viisitoista minuuttia nolon märkäkaatumisen jälkeen istua kylpyammeen reunalla ja tuijottaa kohtaa, jossa näki heimotoverinsa mokaavan pahan kerran.

Cisu otti eilen toispuolisen kylvyn, Toto taas sai paljon pohtimisen aihetta.

7 kommenttia:

 1. Cisu parka! Nolostuminen on kyllä kamalinta mitä kissalle (sen egolle) voi sattua :D

  VastaaPoista
 2. Tuo oli vielä sen verran konkreettinen moka, että sitä ei voinut kuitata normaalilla "raaviskelen tässä muina miehinä korvaani" -reaktiolla, kun korvassakin oli varmaan vettä. :)

  Onneksi Cisulla on kuitenkin hyvä itsetunto ja hän pääsi tapahtuneen yli nopeasti. Ehkä tapahtuma jopa auttoi vesikammoon, sillä aamulla Cisu katseli aamutoimiani lähes kylpyhuoneen lavuaarissa istuen ja ravisteli välillä tassuista vettä minun päälleni.

  VastaaPoista
 3. Onpas taas pojat olleet vauhdissa ;) Kissan nolostumisen kyllä huomaa!
  Meillä ihmisten wc:ssä käydään juomassa omasta mukista vettä, sekä tuijottelemassa harjoja - jotta ihmiset tajuaisivat, että kissoja ei voi koskaan harjata liikaa.

  VastaaPoista
 4. Heh, tuo on varmasti ollut huvittava näky vaikka eihän kissojen kommelluksille saisi nauraa (tai saa vihaisen järkytynyttä katsetta osakseen sen jälkeen). :D

  Yksi mikä on kissojen mielestä myös ihan järkyttävän noloa, on se kun jokin hieno hyppy menee ihan pyllylleen ja muksahtaa mukkelismakkelis alas. Kissan ilme on niin hyvä. Ensi nopea järkytys että mitä juuri äsken tapahtui, sitten tilanne otetaan nopeasti haltuun ja nuolaistaan pari kertaa tassua ja rennosti lähdetään tilanteesta pois, "noin sen pitikin mennä." :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä, huvittavaa oli, mutta onnistuin olemaan nauramatta ja keskittymään vesipedon noukkimiseen ja lohduttamiseen. Kissat eivät TODELLAKAAN ole hyviä myöntämään omia erheitään vaan nolostumista peitellään viimeiseen asti juuri tuollaisella nopealla tilanteen haltuunotolla, paitsi jos se on mahdotonta, kuten tässä kylpyonnettomuudessa.

  Kissalle nauraminen on kai pahinta mitä omistaja voi tehdä - parissakin kissakirjassa on oikein varoitettu siitä! Että ihan coolisti vaan, kissat ja ihmiset.

  VastaaPoista
 6. Voin vain kuvitella miten nolona Cisu on ollut. Ja että joku on vielä todistanut tämän nolouden :D

  VastaaPoista
 7. Juu, ei ollut mikään Cisun elämän huippuhetki, köllöttää nyt lätäkössä tolleen... Elina, onnea Nexulle, huomasin juuri Willicon blogissa uutisia ja jännittävän synnytyskertomuksen!

  VastaaPoista