maanantai 25. tammikuuta 2010

Isoveljen elkeet

Pikkuveljelläkin on hetkensä, hänkin saa joskus toimia opettajana. Cisu sai viikonlopun aikana peräti kaksi kertaa oppia siitä, miten hommat hoidetaan Toton tapaan.


Ensiksi Pieni opetti Ison raavaan kissan tavoille. Toto on hyvä barffaamaan, mutta Cisulta se ei ole sujunut. Hämmästykseksemme Cisukin veteli kuitenkin lauantain kunniaksi possunsydäntä hyvällä ruokahalulla. Ensin sitä, kuten vähän kaikkia oudompia ruokia, piti suunnilleen syöttää hänelle, mutta sitten Cisu huomasi, että Totopa siirtää lihan kupista lattialle ja popsii sitä hauskasti pää kallellaan, toinen poski melkein lattiassa kiinni. Pian Cisukin nähtiin jyystämässä possua virallisessa barffausasennossa.


Vähemmän raavas opetustuokio nähtiin aamulla herätessä. Toto singahtaa silloin aina minun luokseni aamuhalaukseen, mutta nyt Cisu ehti ensin. Hän ei kuitenkaan oikein tiennyt, mitä pitäisi tehdä, seistä tökötti vain sängyllä. Toto melkein tönäisi Cisun kumoon näyttäessään, miten aamuhaliin kuuluu oikeaoppisesti valmistautua: Ensin etsitään sängystä lämmin kohta, sitten rojahdetaan kyljelleen, suljetaan silmät nautinnollisesti ja kehrätään kovaäänisesti. Ja erityisesti otetaan vastaan niin monta silitystä, rapsutusta ja halausta kuin vain ikinä saadaan.


Tätä temppua Cisu ei ainakaan heti oppinut. Hän tuhahti halveksuvasti moiselle hempeilylle ja poistui normaaliin aamupaikkaansa eli makuuhuoneen oven taakse odottamaan, että pääse aamusyliin.


Miten ne ovatkin aina ja kaikessa niin hassuja?

1 kommentti:

  1. Suloista :) Siinä ne oppivat toisiltaan hyvät kuin huonotkin tavat.

    VastaaPoista