torstai 21. tammikuuta 2010

Ihmisagilityä

Alkuvuodesta alkanut kissojen koulutus ei ole edennyt oikein suunnitelmien mukaan. Cisu ei piittaa kauheasti koulunkäynnistä, koska omasta mielestään hän on pikemminkin opettaja-ainesta.

Cisu on suunnitellut taloomme hienon ihmisagilityradan. Agisäännöt ovat yksinkertaiset: juokse kissan perässä ja silitä häntä aina, kun hän rojahtaa kyljelleen lattialle ja haluaa rapsutuksia. Jotta rata ei olisi liian vaikea kömpelölle ja hitaalle ihmiselle, Cisu rojahtaa aina tiettyihin paikkoihin. Kissaope myös tietää, että kertaus on opintojen äiti, ja juoksee radan monta kertaa päivässä. Edistyksellinen pedagogi.

Rata alkaa eteisestä, siellä on kaksi rojahduspistettä. Matkalla olohuoneeseen rojahdetaan sinne johtavalle rappuselle, aina samaan paikkaan. Rappusella kuuluu kiemurrella vimmatusti, mutta heti ensimmäisen rapsun saatuaan singahtaa taas juoksuun ja kohti maalia eli olkkarin takan edessä olevia (jääkylmiä!) lattialaattoja. Siellä Cisu kiemurtelee aina niin kauan kunnes Toto älyää tulla paikalle. Toton nähden ei jostain syystä voi kouluttaa ihmisiä silitysasioissa.Lisää silitystä, kiitos!
Sanoin LISÄÄ! Vaikka olen ihan takkuinen, en ole vielä saanut tarpeeksi siliä ja rapsua!
Joskus silityksenhimo pistää pään ja koko kropan aivan sekaisin.

Toton tapa pyytää silityksiä ja rapsutuksia on kiehnätä perinteisen kissamaisesti jaloissa tai hypätä syliin istumaan. Cisukin tulee syliin, mutta muuten hän ei TODELLAKAAN alennu kiehnäämään, vaan suosii tätä rojahdustaktiikkaa. Jos ihminen ei ymmärrä, mistä on kyse, Cisu huutaa ja kovaa. On aika huvittava näky, kun takan edestä löytyy selällään lojuva ja vimmaisesti karjuva hellyydenkipeä kissa. Mutta hyvin on ope oppilaansa opettanut: ne tulevat aina kuuliaisesti rapsuttamaan.

7 kommenttia:

 1. Näinhän se usein menee. Me luulemme kouluttavamme kissoja ja huomaamme jossain välissä miten paljon ne ovat samalla kouluttaneet meitä ;)

  VastaaPoista
 2. Cisu on ovela. Se aloittaa viattomista rapsuista, mutta kohta te jo kannatte sille herkkuja pienestä tassun liikkeestä ;)

  Mutta totta puhuen, kyllä minustakin tuntuu että kissat ovat johdossa siinä kuka opettaa ketä. Raichu varsinkin on aivan mestari opettamaan ihmisiä noudattamaan temppujaan.

  VastaaPoista
 3. Konstit tuntuu olevan monet, mutta yhtä tehokkaat. Kyllähän hurminaattoreita on siliteltävä juuri silloin kun he haluavat ;)

  VastaaPoista
 4. Rojahteluun saa tehoa vilauttamalla vatsaa. Ihmiset on ihan innoissaan, kun pääsevät kuopsuttamaan kissan kääntöpuolta.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, ihmiset ovat vain innoissaan aina kun saavat palvella kissoja! :) En viitsi edes tunnustaa kaikkia muita temppuja, jotka etenkin Cisu on meille opettanut. Vaikka varmaan kaikki muutkin ronkelit kissat saavat syödä kädestä, koska ruoka maistuu silloin paremmalta (ja kauhean kätevää opettaa kissa käsiruokailuun)... tai roikkua olkapäällä joka aamu kahvinkeittoa hidastamassa, koska "se vaan haluaa aina olla aamulla lähellä ja osallistua". Mitäs muuta? Näistä voisi varmaan kirjoittaa kirjan "Tuhat ja yksi tapaa totella kissaa".

  VastaaPoista
 6. Älykkäitä herroja, älykkäitä herroja. Tuosta on hyvä aloittaa koulutus. Ei kuitenkaan kannata masentua, tiettyjen asioiden opettaminen vain vie niiiiin kauan aikaa. Ihmiset ei aina tajua heti. t. Naukulan Wilma ja Helmi

  VastaaPoista
 7. Kiitos Wilma ja Helmi, kiitos kannustuksesta! Ollaan kyllä huomattu. Joissain asioissa ihmiset ovat melkein yhtä itsepäisiä kuin kissat. Mutta tällä viikolla murtui esimerkiksi se sääntö, ettei kylpyammeen alle tai edes kylpyhuoneeseen saa jäädä päiväksi, kun Cisu ei vaan tullut aamulla pois ammeen alta. Hah, ihmisten oli pakko jättää Cisu sinne ja kylppärin ovi koko päiväksi auki. Niin että kannattaa AINA vaan sinnikkäästi kouluttaa ihmisiä, kyllä ne kissan älyllä saa aina lopulta oppimaan!
  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista