keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Metsämies väsähtää

Meillä on ollut tapana pitää talvikauden ajan olkkarin nahkanojatuolien päällä lampaantaljoja. Cisu ei ole ollut niistä moksiskaaan, mutta Toto - jolla on muutenkin tapana saalistaa lampaita - ei ollut vielä tutustunut taljoihin. Ne päätettiin siis levittää kokeeksi lattialle.

Toton ensimmäinen reaktio oli raivoisa hyökkäys: lammassaalis tähtäimessä, kimppuun ja heti! Taljaa revittiin ja raadeltiin. Sitten se havaittiin hyväksi muiden esineiden raatelupaikaksi. Yläkuvassa turkisten ystävä Toto yrittää kuljettaa taljalle kaninkarvapalloa.

Aikansa lammasteltuaan hurja metsästäjä päätti rauhoittua hetkeksi saaliinsa päälle.
Ja kuukahti nauttimaan saaliin pehmeydestä.
Ihan vielä emme kuitenkaan laita taljoja helposti naarmuuntuville nahkatuoleille. Taljat ovat nyt sohvapöydän alla, kissojen suosikkiaurinkoläikkäpäiväunipaikassa.

Siinä missä taljat herättivät Totossa suuren metsästäjän, Cisulla nousivat hoivavaistot pintaan. Hän nuoli ja silitti taljoja hellästi kuin kissaemo pentujaan. Niin on huolehtivaisen isoveljen rooli pehmentänyt ja rauhoittanut villiviikaria.

6 kommenttia:

 1. Teillä kävi sitten Toton kanssa samoin kuin meillä Mäykysen kanssa. Herra raateli lampaantaljaa lähes tauotta ja koko suu oli hetken jälkeen täynnä karvoja. Niinpä tässä taloudessa ei enää nähdä lampaantaljoja...

  VastaaPoista
 2. Toto on onneksi astetta Herra Mäykystä säyseämpi lampaankohtelija. Nyttemmin hän ei ole enää retuuttanut taljoja, mutta käy aina välillä irvistämässä ja köyristämässä jommallekummalle taljalle. Varsinainen lammaspaimen. :) Mutta onhan se hyvä, että joku vartioi, etteivät saalislampaat vain karkaa.

  VastaaPoista
 3. Voi kun meillekin voisi tuoda lampaantaljoja! Meidän urhea saalistaja Anni on tehnyt selvää jo monesta peitosta ja villavaatteesta... *huokaus*

  VastaaPoista
 4. Hooo, kyllä on kissanpäivät kamuilla, ihan käy kateeksi! :-D

  VastaaPoista
 5. Ei kannata kahdehtia ainakaan meidän kodin siivoojaa - tuon tuosta löytyy valkoisia lammastupsuja jostain. Mitään suurhyökkäyksiä lammaslauman kimppuun ei ole enää kuitenkaan esiintynyt, ja lampaiden sylissä voi jopa nukkua päiväunia. Ehkä lampaat pääsevät normaalipaikkaansa talveeksi, jos ja kun Toto niin suo.

  Parissakin villavaatteessa on muuten viime aikoina ollut kummallisia reikiä. Yritämme selvittää, onko liikkeellä ötökkötuholaisia vai vain terävähampainen Toto. Veikkaamme Totoa.

  VastaaPoista