keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Joulutunnelmissa

Meillä aloitettiin pikkujoulukausi jo eilen. Vanhemmat piipahtivat kylässä ja ajattelin tarjota pipareita ja homejuustoa jo nyt - tässä vaiheessa syksyä ne vielä ilahduttavat ja yllättävät.


Tai ilahduttavat ja yllättävät ainakin ihmisiä. Liekö syy siinä, että tarjolla oli gluteenittomia tattaripipareja, mutta kissat vain yllättyivät eivätkä todellakaan ilahtuneet. Annoin heille nuuhkittavaksi pienen piparinpalan, ja reaktiot olivat huomattavat. Cisu pakeni piparia parin metrin päähän ja pörhisti itsensä leijonan kokoiseksi. Toto taas tuli ainakin kymmenen kertaa kuopimaan lattiaa piparin lähellä: piilottakaa nyt ihmeessä tuo KAUHEAN HAJUINEN omituinen juttu!


Pikkujouluruokaa enemmän kissit ilahtuivat mummista ja vaarista. Kuten aina, heille piti esiintyä mm. painimalla, ravaamalla sekä kaikenlaisia kieppejä heittelemällä. Välillä käytiin onneksi vähän sylissäkin. Meidän pojat jos ketkä osaavat palkita ihailevan yleisön.


Pahapiparista huolimatta Cisu saavutti joulutunnelman. Heräsimme aamuyöllä, kun pieni Cisu-tonttu kuljetti iloisesti helisevää kulkusta ympäri taloa. Tonttu oli löytänyt jostain lempilelunsa ja kehräsi onnesta. Ikävät uniset ihmiset eivät vain lähteneet leikkiin mukaan, vaan takavarikoivat aarteen.


Cisu taitaa kertoa Joulupukille, että noille kulkusenryöstäjille et sitten tuo lahjaksi muuta kuin korkeintaan haisupiparkakkuja.


6 kommenttia:

 1. Teilläpä on aloitettu pikkujoulut jo aikaisin. Vai, että ei pikkusille kelvanneet piparit. Kissat on hauskoja kun ne aina tulee haistelemaan kaikkea syömistä, mutta sitten kun niille tarjoaa esim. banaania niin ne lähtee karkuun!

  Kookas.fi: Uutiset kootusti.

  VastaaPoista
 2. Joo, ei meillä yleensä näin ajoissa olla, mutta jotain pientä helppoa hyvää piti keksiä. Kissaparat, kerrankin niillekin annettiin herkkuja, mutta ei ollut oikein onnistunyt yllätys. :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin (siis minä) ollaan aloitettu varovasti (joulu)fiilistely. Olen niin jouluihminen, että ajattelin josko tänävuonna alkaisi väsäämään joululahjoja näin hyvissä ajoin. ;)

  Miten muuten olet saanut lisättyä Cisun ja Toton kuvat tuohon sivuun? Minäkin haluaisin saada omien kattien kuvat esittelyn yhteen.

  VastaaPoista
 4. Ruusu, olen vissiin vain lisännyt kuva-"gadgetin" otsikon ja kuvatekstin kera, mutta en nyt ole ihan varma... Yritän muistella ja selvittää ja palaan asiaan. :)

  VastaaPoista
 5. Te ootte kyllä olleet ajoissa pikkujouluilussa (mutta toisaalta, eiköhän sitä ihan just kohta ilmesty kauppoihin joulukrääsät). Meillä sen sijaan ei ole kaivettu edes kynttilöitä varastoista.

  VastaaPoista
 6. Kirsi, ehkä pitää syödä paljon pipareita sen vastapainoksi, että joulukrääsät ja kynttilät ovat vähentyneet dramaattisesti sitten karvaisten villiviikarien saapumisen.

  Ruusu, leikin Bloggerilla vielä uuudestaan ja näyttää kyllä siltä, että kissaesittelyt ovat lisättyjä kuvia otsikoineen ja kuvateksteineen. Pitäisi joskus ihan opiskella noita Bloggerin toimintoja...

  VastaaPoista