maanantai 28. syyskuuta 2009

25 x Cisu ja Toto

Terveisiä viehättävälle kissaneidolle, Kärppä Josefiinalle. Tässä 25 kissamaista paljastusta Cisun ja Toton kertomina:

1. Me ollaan todella ihania.


2. Todisteeksi siitä käy vaikka se, että me onnistutaan aina hurmaamaan kaikki ihmiset, jotka me tavataan. Nekin, jotka eivät muka tykkää kissoista, ovat pian heiluttamassa meille härppää ja puhumassa pehmoisia.


3. Me tykätäänkin ihmisistä just siksi, että niitä on helppo manipuloida. Ne tekee melkein aina kaiken, mitä me halutaan.


4. Meidän tuttavapiirissä on vain yksi ihminen, jonka suhteen me ollaan varuillamme. Se on samaa ikäluokkaa meidän kanssa ja käyttäytyy kuin kissat: juoksee, säntäilee ja mekkaloi arvaamattomasti. Me ei oikein ymmärretä, onko se lintu vai kala vai ihminen vai kissa. Kun se käy meillä kylässä, me katsellaan aina toisiamme ja pyöritellään silmiämme: miten joku voi olla noin hassu?


5. Vaikka meidän ihmiskämppisten mielestä ME ollaan hassuja. Ainakaan ne ei melkein ikinä kutsu meitä kissoiksi, vaan hassuiksi.


6. Oikeasti ne ihmiskämppikset ovat itse todella hassuja. Ne esimerkiksi tervehtivät meitä koko ajan. Ei pidä kuin vähän hypähtää kaapin päälle, niin heti on vähintään yksi ihminen huutamassa "heiiii!" Hei hei vaan, mutta pitääkö sitä kerran kymmenessä minuutissa moikkailla.


7. Meillä ei ole mitään heikkouksia.


8. Vaikka kyllä me totta puhuen joitain asioita pelätään. Molemmat pelkäävät autoja. Me yritetään aina paeta niitä, vaikka ne olisivat kaukana meidän pihalta.


9. Cisu pelkää koiria. Kerran kun Toto yritti mennä katsomaan meidän pihalla (meidän reviirillä!) ollutta koiraa ikkunasta, Cisu suuttui ja pakotti Toton yläkerran sohvan alle kanssaan. Turha ottaa riskejä.


10. Toto pelkää yksinoloa. Se alkaa aina itkeä, jos Cisu on ilman sitä valjastamassa.


11. Toto pelkää myös nälkäkuolemaa. Se alkaa aina aamulla kehrätä kovaäänisesti, kun ihminen eli ruoka-automaatti herää, mutta jos aamuruoka ei ilmesty noin 20 sekunnissa ihmisen heräämisestä kissankuppiin, niin Toto alkaa piipittää, itkeä ja vaikertaa. Se tärisee usein kiihkosta, kun saa ruokaa.


12. Ilmankos Toto on meistä se paksumpi.


13. Vaikka on Totokin muuttunut valikoivammaksi ruokansa suhteen. Se katsoo usein ruoantarjoajaihmistä silmiin, irvistää nyrpeästi ja kuopii lattiaa ruokakupin vierellä. Että miten MULLE voidaan tarjoilla mitään TÄLLAISTA? Sitten se yleensä kuitenkin syö sen ruoan.


14. Toto on oppinut nirsoilun lisäksi Cisulta myös turhamaisuutta. Aluksi Toto oli aivan pörröinen ja ruokkoamaton, mutta Cisu nuoli ja suki Toton kuntoon. Nyt Toto on jo lähes yhtä kova sukimaan itse itseään kuin Cisu.


15. Ja joskus, kun Cisu on oikein uninen, Toto saa nuolla ja sukia Cisua. Mutta vain vähän, sillä oikeastaan Cisu haluaa hoitaa itse itsensä.


16. Cisu nyt on muutenkin kova hoitamaan asioita. Jos Toto huutaa hiljaa "mäy", Cisu usein karjaisee perään "MÄY!" Toto ei ole vielä ymmärtänyt, että ihmiset ovat vähän simppeleitä, niille pitää huutaa niin että viesti menee varmasti perille.


17. Cisu hoitaa asioita usein myös siirtelemällä esineitä paikasta toiseen. Usein ne ovat kissojen tavaroita, mutta joskus ihmisten vaatteita ja huonekalujakin. Ja joskus Cisu asettaa lelun ihmisen päälle, peräytyy ja heiluttaa pyllyä ja loikkaa lelun kimppuun. Kukaan ihminen ei ole vielä hennonnut kieltäytyä leikkiapulaisena olosta, vaikka se välillä ihmisten puuhia hidastaakin.


18. Ihmisten puuhat ovat kyllä niin outoja, ettei niillä kiire olisikaan. Esimerkiksi varastossa tehdään varmaan jotain todella kummaa, kun kissat ei muka saa mennä sinne. Me mennään silti aina kun vain onnistutaan.


19. Yksi ihmisten kiva puuha on suihkussa käyminen. Me mennään aina mukaan ja kökötetään suihkun vieressä, mutta aina niin kaukana, ettei varmastikaan itse kastuta. Kun suihku on ohi, me seurataan silmä kovana, kun iso lasta pyyhkii lattian kuivaksi. Kun lasta on tehnyt duuninsa, Cisu käy usein lyömässä sitä pari kertaa tassulla. Toto ei uskalla koskea lastaan. Kerran kun meillä suihkutteli meidän täti-ihminen, Cisu tuijotti vuoroin sitä ja vuoroin lastaa, kunnes täti tajusi, että lattia pitää pyyhkiä lastalla. Cisu joutuu huolehtimaan ihan kaikesta.


20. Kun meillä ei ole huolehdittavaa, me nukutaan.


21. On tosi hyvä, että meitä on kaksi, koska me halutaan aina nukkua toisiimme kietoutuneina. Ihmisen käden kanssa on vaikea kietoutua yhtä tiiviisti kuin toisen kissan.


22. Me ei vaan saada melkein koskaan nukkua rauhassa, kun joku ihminen tulee aina sössöttämään jotain meidän ihanuudesta ja silittämään ja voivottelemaan.


23. Ja toinen meidän ihmiskämppis on tosi outo, se aikoo kai kuvata kaikki meidän nukkumishetket. Ottaisi joskus valokuvia itsestään eikä aina meistä.


24. Vaikka kyllä me sitä ymmärretään, eikä vain siksi, että me ollaan niin älykkäitä että ymmärretään oikeastaan kaikki kaikesta.


25. Se - tai kukaan muukaan - ei voi vastustaa meitä, kun me ollaan niin ihania.3 kommenttia:

 1. Teillä olikin yhteiset 25 asiaa, aika kiva listaus kyllä. Meillä Oppu pohtii vielä omaa listaansa, saa nähdä mitä se vielä paljastaa itsestään...

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo 9. kohta. Pitäähän sitä kaverista huolehtia, tuskin pikkuveli tajuaa varoa kaikkia vaarallisia juttuja. ;)

  VastaaPoista
 3. Meidän pojat on niin samanlaisia henkisesti ja fyysisesti, että tuli vain yksi lista. Tai sitten niillä on laiska sihteeri...

  9. kohta oli hauska myös käytännössä. Toto ei _todellakaan_ saa lähestyä koiraa, jos Cisukaan ei sitä lähesty. Ties mihin tilanteisiin Toto joutuisikaan, ellei isoveli tietäisi aina, miten toimia. :)

  VastaaPoista