maanantai 24. elokuuta 2009

Metsän poika tahdon olla - ja meren

Lomakissat Cisu ja Toto ovat olleet taas matkalla - ja mikä parasta, ihanalla saaristomökillä. Vaikka siellä viimeksikin hyvin hauskaa, tämä kerta oli ainakin Cisusta aivan yliveto.

Kuvat on otettu heti ensimmäisenä iltana, heti autosta astumisen jälkeen. Aurinko paistoi ja oli tyyntä ja kaunista, ei siis muuta kuin heti metsään. Cisulla oli määrätietoinen katse ja reipas askel. Vielä mustikanvarpuja, käkkäräisiä mäntyjä ja lämpimiä rantakalliotakin kiehtovampi asia oli meri. Viimeksi Cisu tyytyi katselemaan sitä miettivänä, mutta tällä kertaa hän kastoi talviturkkinsa, tai no, ainakin etutassunsa. Merta piti käydä täppäämässä joka kerta, kun meni ulos.


Ja kyllä Cisu menikin! Hän ei ole varmasti koskaan ulkoillut muutaman päivän aikana niin paljon kuin nyt, eikä nauttinut yhtä paljon. Em. aktiviteettien lisäksi Cisu kiipeili puissa niin, että sai lempinimen Tarzan. Hän myös otti rohkeasti katsekontaktin joutseneen. Cisu oli kuin pieni innostunut lapsi, joka haluaa vain leikkiä ja riehua. Kuvaavaa oli, että kun hän oli eilen viipottamassa metsikössä miehen kanssa ja huomasi minun tulleen ulos, tuli kiire juosta minun luokseni, sanoa HUR ja pomppia kuin pieni koira ja rynnätä taas sitten metsään. Että huomaathan sä, mä riehun metsässä!
Pikkuveli Toto ei ollut yhtä intoutunut. Hän keskittyi ulkona lähinnä kököttämiseen ja söpöilyyn.


Ja jos Cisu sai kokea, miltä tuntuu tassuttaa merta, Toto tietää nyt, miltä tuntuu pelätä merta isoveljen puolesta niin, että joutuu pyytämään sisälle kesken ulkoilun ja ryömimään turkki pörrössä sohvan alle piiloon. Voi huolestunutta parkaa. Totoa järkytti hyvin kovasti jo se, että hän näki mökin ikkunasta Cisun seisovan rantakivellä.
Ei siis ihme, että kun Cisu suvaitsi olla sisällä, Toto halusi olla hyvin lähellä rohkeaa, Totosta tyhmänrohkeaa, veljeä.

Vaikka ei Totokaan mikään tahdoton lussukka ole. Hän sai lammaspaistin! Toto löysi mökiltä kauniin huovutetun lampaaan ja... no, muokkasi sille hieman kuohkeamman lookin.
Mökkeily on nyt kyllä ihan pop! Automatkakin meni tällä kertaa todella hyvin mennen tullen. Poitsut alkavat vissiin ymmärtää, ettei autossa ole mitään huolestuttavaa, ja joskus auto jopa vie mökille. Ei siis kannata huutaa tai rimpuilla ollenkaan. Cisu kyllä vähän rimpuili, kun hänet nostettiin mökin pihamaalta autoon. Taas kotiin, plääh....

5 kommenttia:

 1. Ihanasti kisuveljet nukkuvat niin lähekkäin!♥
  Eipä näe lampaasta enään, että onko lammas vai susi vai mikä lie. ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa hauskoja ulkoilukuvia! Ihanat ilmat on ollut teitin mökkireissulla...

  VastaaPoista
 3. Viipottaja ja höppänä ovat kyllä niin söpöjä. Kohta Cisu lähtee ehkä myös veneilemään! :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä se nyt on vain niin, että teidän on muutettava sinne saaristoon ;)
  Täällä taas huokaillen luen, kun meillä on mökkireissut yksi toisensa jälkeen peruuntuneet syystä tai toisesta. Nyt pitäisi syyskuun alusta päästä, ehkä...
  Mutta sillä välin, ihailen teidän kuvia ja imen tunnelmia ;)

  VastaaPoista
 5. Onpas Cisu reipas ulkoilija! :)
  Wallu joskus aikoinaan (kun oli vielä mökki) ei oikein pitänyt meren rannalla valjastelusta, meri oli pojan mielestä vähän liian epäilyttävä ja ihan liian ISO. Rantaviiva siis kierrettiin kaukaa ja tyydyttiin ulkoilemaan metsässä joka oli enemmän pojan mieleen.

  VastaaPoista