tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäinen päivä

Tuolla mä olin ja seikkailin!
Cisu ja erityisesti Toto toivottavat hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ihmisille ja erityisesti kaikille kissoille!


Totolla oli eilen elämänsä itsenäisin päivä. Kummitätini oli meillä kylässä ja lähdin hänen kanssaan vajaan tunnin kävelylle... Kun palasimme kotiin, mies ilmoitti, että jätitte sitten Toton ulos! Hän oli juuri havahtunut siihen, että Cisu katselee hyvin kiinnostuneena ikkunasta - eikä ihme, koska Toto Tottis Tottiainen, innokas karkuri ja suuri seikkailija, istui ulkona terassilla. Totolla ei ollut ollut mitään hätää eikä hän edes palellut, mutta oli sentään suostunut tulemaan sylikyydissä kotiin. Myöhempi tarkastelu osoitti, että Toto oli seikkaillut terassin lisäksi ainakin auton päällä, tassumerkki oli käyty painamassa tuulilasiin.


Voihan seikkailu! Kun hiljattain hankimme Totolle pannan, se tuntui hieman hätävarjelun liioittelulta, koska kumpikaan kissa ei ole livahtanut ulko-ovesta alkukesän jälkeen kertaakaan. Yleensä olen myös neuroottisen tarkka siitä, että tiedän kotoa lähtiessäni, missä kissat ovat, eivät esim. ulkona tai vaikka vaatekaappiin jumiutuneena. Näköjään näinkin voi kuitenkin käydä; näin totaalisesti kumpikaan moukula ei ollut aiemmin karannut tai kadonnut. Onneksi sää oli leuto ja mies kotona. Halutessaan Toto olisi varmasti voinut kurkata ikkunasta tai huutaa apua, mutta koska hän ei näin tehnyt, hän lienee vain nauttinut yllättävästä ulkoiluhetkestään. Lintuja ja pieniä jyrsijöitä tuntuu olevan nyt hurjasta, mikäs siinä ulkoillessa.


Kun kysyin, eikö Cisukaan yrittänyt huudella Toton perään, mies sanoi Cisun olleen hyvin hellä ja kiehnänneen koko ajan sylissä ihan tuota viime hetken ikkunasta katselua lukuun ottamatta. Sama ilmiö siis, kun ajat sitten jätimme Toton (hänen pitäisi pitää vähän enemmän meteliä itsestään, ettei näin kävisi) yöksi kylppäriin. Cisu puski ja pussaili minua koko yön, niin etten todellakaan ajatellut, että joku olisi vialla... Kaikesta symbioottisesta veljesrakkaudestaan huolimatta kissat taitavat kaivata myös ekslusiivista laatuaikaa toisinaan. 


Se heille suotakoon - kunhan se ei enää koskaan tapahdu sen kustannuksella, että Tottis on joko ulkona täysin vapaana tai jonkun oven takana jumissa. Vaikka hänestä se voisi olla kivaakin, Toto on ollut oikein iloisella ja ystävällisellä tuulella karkumatkansa jälkeen.


Toivotamme hyvää ja sopivan itsenäistä päivää kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää teillekin! Vaikka Toton itsenäisyysreissu oli varmasti jännittävä ja onneksi päättyi myös hyvin!

  VastaaPoista
 2. Totohan laittoi manttelin päälle! Hurjasti upgreidattu versio malli Cajanderista, hienon hienoa villasilkkiä ja kaulassa uusi prenikka. Taivaansininen sellainen.

  Toto vartioi valtakuntaa ja teki rauhalliseen tyyliinsä havaintoja sen puolustusstrategian kehittämiseksi. Siinä ei auta hötkyillä, vaan rauhallisesti tarkastaa terassin tähystyspaikka ja panssarijoukkojen kunto.

  Olen sata varma, että nyt on Koratialla uusi puolustussuunnitelma. Jos vaikka naapurin satunnainen harmaa kolli tulisi vielä visiitille. Me K-blogin lukijat tiedetään, että sisäisen rauhan mestari Toto muuntuu tarvittaessa hurjaksi lohikäärme Totoksi, jos Koratian puolustaminen niin vaatii!

  Rauhallista itsenäisyyspäivää Koratian vallasvälle ja alamaisille muotoon ja kuosiin katsomatta!

  VastaaPoista
 3. Naukulan Mamma, Toton itsenäisyysreissu oli ilmeisesti todella mielenkiintoinen ja onnistunut. Ainakin Tottis on tuijottanut kotiutumisensa jälkeen koko ajan ikkunasta ja tänään hän myös vaati kovaäänisesti ulos, ei kylläkään päässyt. Mikään ei ole hienompaa kuin saada kiertää yksin maailman ympäri vapaan kissapedon ominaisuudessa. Harmi vain, että ihmiset aikovat tehdä kaikkensa, että tuo retki jäisi ainutkertaiseksi.

  Otto Kulta, kiitos hienosta analyysista. Noin se varmasti olikin! Totolla oli varmasti ulkoillessaan päämäärä ja takaisin tullessaan paljon arvokasta tietoa, sillä Cisukaan ei yhtään kimmastunut Toton karkuretkestä, vaan oli kuulemma nuollut Toton korvaa ja auttanut häntä muutenkin pesemään matkapölyt pois. Siinä on varmasti samalla supistu vähän Koratian asioistakin.

  Kiitos toivotuksista ja samoin hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Hyvää Itsenäisyyspäivää Koratian kunkuille ja heidän alamaisilleen!

  VastaaPoista
 5. Itsenäisyyspäivää todellakin =)

  Onneksi kaikki päättyi hyvin! Meilläkin mummo juuri sulki Viivin kaappiin.... toinen vaivihkaa yritti kertoa, että tää kaappi on jo tutkittu ja voisi täältä jo tulla poiskin... Säde ei ollut tilannetta huomaavinaankaan... ja me kun on aina luultu, että Säde ei pärjää hetkeäkään ilman Viiviä, pah!

  VastaaPoista
 6. Otetaanpa siellä juhlapäivät kirjaimellisesti. :) Hyvää itsenäisyyspäivää teillekin!

  Meilläkin on eri kissan kanssa maan tasalla asuessa käynyt niin, että kauppareissulta palatessa on jo pihalla voinut tervehtiä ulos epähuomiossa suljettua kissaa. Onneksi tämä yksilö oli niin arka, ettei lähtenyt yleensä lähipuskia kauemmas livahdusreissuillaan.

  VastaaPoista
 7. Hui! Sellainen itsenäisyyspäivä! Loppu hyvin, kaikki hyvin! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista ja anteeksi vastailu jälkijunassa. Täällä on olleet ihmiset sekä kiireisiä että kipeitä, kissukat ovat onneksi voimissaan. Toto on koko viikon huutanut voimaisesti ulos ja onnistui jopa kerran livahtamaankin. Ulkona oli pimeää ja satoi räntää. Toto kyyhötti 20 cm:n päässä ulko-ovesta ja odotti, että hänet nostetaan takaisin kotiin lämpimään. ;) Ei kovin hurja karkailu, mutta täytyy silti toivoa, että karkailuvimma hellittää, tulee muuten pitkä talvi. Viime vuonna Toto kyllä karkasi pari kertaa kinoksiinkin.

  VastaaPoista