keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Roskisdyykkari

Muistatte varmaan, että viime viikolla Toto Tottis Tottiainen vietti itsenäistä päivää ja oli pitkän tovin yksin ulkona. Sen jälkeen hän on karjunut ulos päivittäin, mutta ei ole päässyt luvallisesti kertaakaan ja onnistunut karkaamaankin vain kerran. Siitä karkureissusta päästiin helpolla. Pimeän ja räntäsateen lannistama Tottis istahti aivan ulko-oven viereen ja katsoi minua anovasti: Kauhea ilma, kanna mut kotiin.


Tänään Toto oli päässyt kiellettyyn paikkaan sisällä. Olin keittiössä, kun jostain alkoi kuulua surkeaa vikinää. Meillä on ulosvedettävä roskiskaappi ja siellä lytyssä roska-astian takana oli tutkimusmatkailija Tottiainen ja reklamoi. Hän myös katsoi minua syyttävästi (hänellä itsellään ei ollut mitään osaa eikä arpaa roskikseen jumiutumiseen, minä olin ainoa tunari) ja odotti, että taas kerran hänet noukitaan syliin ja pelastetaan pälkähästä.


Aika ei käy pitkäksi Toton kanssa.


Onkohan Toto onnistunut hämäämään meitä kaikkia vai onko hän saanut vaikutteita toimeliaalta veljeltään? Kaikista Cisun sukulaisista hänelle valittiin kämppikseksi juuri velipuoli Toto, koska siinä missä Cisu oli heti ollut pentueensa villein, Toto taas oli ollut rauhallisin. Nykyisin Toto vaikuttaa usein Cisua villimmältä! Hän ei ole niin yritteliäs eikä kiivas kuin veljensä, mutta sille päälle sattuessaan oikea pyörremyrsky ja katujyrä, joka koheltaa hurjana pitkin Koratiaa. Cisulla on myös joko paremmin järkeä tai tuuria, sillä häntä ei saa jatkuvasti pelastaa jumituksista, toisin kuin milloin minkäkin oven takaa löytyvää pikkuveljeään.
Toto: Älkää kuunnelko, mitä musta taas puhutaan. 
Mulla on syyni tempauksiini, mutta sitä ei vaan jotkut
alkeelliset tyypit meillä Koratiassa ymmärrä.

9 kommenttia:

 1. Totolla on varmasti jokin Todella Tärkeä Tutkimus meneillään, mihin pitää kerätä aineistoa. Vähintään. Ja epäilemättä.
  Voi reklamoivaa lytty-Totoa <3 Jotenkin tuo Toto vaan osaa olla niin hellyyttävä.

  VastaaPoista
 2. Kenties Toto on lukenut niistä tutkimuksista, joissa todetaan vauvan itkun saavan aikuisiin välittömästi liikettä ja nyt mittaa sekkarilla ihmisten reaktioaikoja kissasovellukseen ;)

  VastaaPoista
 3. Saila, kyllä, varmaankin noin. Oliko se Naukulan Mamma, joka siteerasi joskus blogissaan ajatusta, ettei kissa koskaan esim. ulkoile vaan suorittaa tutkimuksia. Ehkä meille vähäosaisille, lahjattomille ihmisille vielä joskus valkenee, mitä tämä kaikki tarkoittaa. Sen osaan jo arvella, että omasta mielestään Toto ei ole hellyttävä vaan tärkeä ja vakavasti otettava tutkija. Niin onkin - mutta hellyttävä silti.<3

  Ella, kenties. Hän testailee päivittäin, miten joko vihainen huuto, surkea väykyminen tai dramaattinen ulina saavat aikaan. Yleensä vain sen, että ihminen kysyy, mikä on ja kaappaa Toton syliin. Reaktioista päätellen tämä ei ole yleensä kuitenkaan testin tarkoitus. Tarkoitus tuntuisi olevan tutkia, kuinka nopeasti ihminen avaa a) ulko-oven, b) kissanherkkupussin, c) kissoilta kielletyn varaston ohi. Voimme kertoa, että hyvin epäkiitollisen hitaasti avaa, jos ollenkaan. :(

  VastaaPoista
 4. Terminaattori Tottiainen <3

  Kissat ovat uskomattoman nopeita livahtamaan just niihin kiellettyihin paikkoihin, varovainen saa olla. Sisareni Vili-kissa loytyi jaakaapista. Arvelimme etta kissi ehti olla kaapissa vain hetkisen, silla viereisella hyllylla ollut kalkkunapaketti oli sailynyt koskemattomana.

  Tottiksen kuvasta ja katseesta tulee mieleen Dusty Springfieldin "The Look of Love"

  VastaaPoista
 5. Otto Kulta, juuri noiden lempeiden silmien ja maailman kilteimmän luonteen vuoksi kotiväki ei vieläkään ymmärrä, että Tottis pystyy ties millaisiin tempauksiin. :) Onneksi ei sentään ole käynyt jääkaapissa, sehän on vaarallistakin. Huh, onneksi Vili löytyi nopeasti!

  VastaaPoista
 6. Jotkut yksilöt ilmeisesti vain "joutuvat" kummallisiin tilanteisiin. Ja ihan syyttä suotta... Olisiko se karman laki mistä tämä voisi johtua?

  VastaaPoista
 7. Minä epäilen, että Toto etsii kiivaasti niitä joulutonttuja. :)

  VastaaPoista
 8. Myrsky, oivallisesti sanottu. Toto taitaa olla tuollainen yksilö. :) Juuri kirjoitin, että hän "joutui" tänään myös naapurin asuntovaunun alle lymyilemään, varmaan joku karma taas...

  Naukulan Mamma, tuossa teoriassa on ainakin se hyvä puoli, että ainakin teoriassa karkailu siis loppuu joulun jälkeen.

  VastaaPoista
 9. Minun ei tarvitse kuin käväistä jossakin huoneessa ja blim, siellä on Cilla taas jäänyt oven taakse. Kuinka ne ehtivätkään : )

  VastaaPoista