maanantai 12. joulukuuta 2011

Uupunut puikula


Hätkähdyttävä ja hieman pelottavakin mutta usein toistuva näky Koratian eteisestä: kissojen fleecemajasta näyttää pudonneen lattialle tajuton ja tassuton Toto! 


Älkää huolestuko. Kaikki johtuu vain siitä, että Toto haluaa nukkua majassaan, mutta siellä tulee kuuma. Niinpä ei auta kuin ojentautua osin lattialle, vaikka kesken syvimmän unen.Ja niitä etutassuja ei voi näyttää, koska niiden paikka on majassa. Toto nukkuu vaikka tassut suorina kylkeä vasten, jos tassuilla on hyvä syy erikoiseen asentoon: Toton varpaat ovat majassa taka-alalla viihtyvän tärkeän isoveli Cisun vatsavilloissa. Nukkuminen on helppoo, kun on joku, josta pitää kii...Herkkä kuorsaushetki menee pilalle, kun Cisu havahtuu, että paparazzi on taas tullut pilaamaan kaiken.Mä en kestä! Mä meen muualle nukkumaan!


ÄH! Pitääks sun aina?


Ja Toto-raukka jäi yksin. Jatkaisko unia vai näyttäisinkö minäkin mieltä tuolle kamerahosujalle?


Kuorsauksesta tuli muuten mieleen unissa puhuminen. Onneksi Tottis alkaa olla tottunut lintutelkkariin. Hän ei enää käytä öitään joko ikkunan edessä lintuja odottaen tai unissaan puhuen. Lintutelevisiolähetysten alkuaikoina Toto alkoi nimittäin kiljahdella ja vingahdella unissaan ja välillä heilutella tassujaan. Nyt hän on rauhoittunut ja nukkuu onneksi hiljaa ja enemmän.

10 kommenttia:

 1. Voih! Toto näytti vallan tyytyväiseltä oloonsa ja eloonsa majassaan, kunnes.. se Paparazzi iski! Voi #¤!?#! Pitääks niiden aina tulla häiritsemään:D

  VastaaPoista
 2. Mikseihän ihmisille voi olla olemassa tommosia vastaavanlaisia isoja ja superlämpöisiä luolia, jossa vois nukkua... Ostaisin heti oman ja nappaisin lämpöisestä tykkäävän katin (Sinnin) kainaloon pikku unille. :p

  VastaaPoista
 3. Nyt me tiedetään missä on Cisun ja Toton alkukoti! Koratiassa? Joo, mutta vähän tarkemmin. No, koratialaisessa pesämunassa tietenkin.
  Totohan kuoriutuu (jää jumiin / nukahtaa munankuoriin) kuin lintunen ikään. Pesämunassa on tilaa myös broidille. Cisun putkahdus ja isovelimäinen interventio kuvissa 4 ja 5 on ihanan luonteikas.

  Ei kai pojille tule tästä identiteettikriisiä?

  VastaaPoista
 4. Myrsky, luulen, että tietyissä kissaperheissä tuo on ikuinen ongelma: kissa(t) ei saa koskaan tehdä mitään ilman intoilevaa paparazzia. :)

  Bemary, nyt vaan kirje menemään Korvatunturille. "Rakas Joulupukki, toivon ihmisen mentävää fleecemajaa..."

  Otto Kulta, mielenkiintoinen teoria. Me ollaan luultu, että alkukoti on pihan nk. takametsän viidakossa (http://kokolailla.blogspot.com/2011/08/alkukoti.html), mutta kaiken alku onkin siis fleecemuna. Se sopisi kyllä siihen, että Cisu ja Toto, vaikka kuinka ovat olevinaan aikuisia kissaherroja, piipittävät usein kuin pienet tiput.

  VastaaPoista
 5. Voi Toto, kieltämättä erittäin hassu näky tajuttomana puikulana!
  Pitäiskö joulurauhan lisäksi julistaa kissojen kotirauha?

  VastaaPoista
 6. Voi pientä, pientä unista Totoa! Voi vaan tuntea tuon paikan (ja kissakasan) lämmön. Hiki tulee jo melkein katsellessa!

  VastaaPoista
 7. Saila, olen varma että monen kissan mielestä pitäisi julistaa kissojen kotirauha. Suomen Turku voisi kieltää paparazzitoiminnan kissatalouksissa aina silloin tällöin (ei usein, toivottavasti).

  Ja oikeassa olet siinäkin, että tajuton puikula on erittäin hassu näky. :)

  Naukulan Mamma, kuuma siellä tosiaan en. En oikein ymmärrä, miksi pitää änkeytyä lattialämmitettyyn tulikuumaan majaan, kun ei kestä siellä. Varmaan taas joku kissanlogiikkajuttu.

  VastaaPoista
 8. Onpa hassun, mutta tietenkin suloisen näköinen puikula! <3

  VastaaPoista
 9. Heidi, kiitos, välitän terveiset puikulalle! Omasta mielestään hän on kyllä aivan asiallinen, ja joko ei korvaansa lotkauta tai katsoo kiukkuisesti, jos ihminen hihittelee hänen sammuneelle puikuluudelleen.

  VastaaPoista
 10. Kundit, nukuttexte sämpylässä??! Onks vissiin lämmin!

  VastaaPoista