tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulu kaapissa


Minusta Marttaliiton joulusiivousohje on mainio: älä siivoa jouluksi kaappeja, ellet aio viettää joulua kaapissa.


Minä en aio viettää kaappijoulua, mutta kaapit on silti raivattava. Ohessa melko siisti kohta vaatekaapista. Tuossa lattialla on vaatteita ja tavaroita vain nilkkatasoon asti; toisaalla voi kahlata lähes polviaan myöten rojussa. Kiitos salaperäistä omaa elämäänsä elävän kaapin, vaatteet tulee käytyä läpi ja järjesteltyä aika ajoin, useammin kuin tekisin ilman noita kaappimaanjäristyksiä.


Epäilen vahvasti, että maanjäristyksien takana ovat kiipeilemiseen ja tavaroiden viskomiseen erikoistuneet harmaatonttujoukot, jotka onnistuvat aika ajoin livahtamaan vaatekaappiini. Mitään todisteita ei kuitenkaan ole.


Yritin tivata Cisulta, tietääkö hän jotain uusimmasta sekasorrosta.

Ai mä vai? No en tiedä. Kuinka kehtaatkin epäillä? Mä en edes kuule sun puheita. 
(Cisulle löytyi sittenkin vielä yksi laatikko, sekin on tosin matkalla muualle).
Seuraavan tontun luona.


Ai mä vai? O-ou. Tai siis, ehkä olin kaapissa, ehkä en. En oo ihan varma, mitä pitäisi vastata. Paitsi että en mä tietenkään mitään oo tehnyt!

14 kommenttia:

 1. Maailman söpeleimmät harmaatontut paikallistettu! Voihan ♡♡♡♡♡
  terv.fanitäti

  ps. Jossain, oli kai Tompan ja Jerryn blogissa oli NIIN osuva kissa-aforismi, jotenkin näin: Väärin tehtyään koira on nolo ja anteeksipyytävä, kissa yrittää vakuuttaa ettei ollut siellä päinkään.

  pps. Mitä mainioin joulusiivousohje. Siitä voisikin vääntää aika monta versiota kaapista ulos tulo -vitsejä, mutta enpä nyt taida, kerrankin jätän huonot vitsit keksimättä! Joulun kunniaksi!

  VastaaPoista
 2. Terveisiä harmaatontuilta! He haluavat painottaa, että heitä epäillään aina turhaan, syyttä ja suotta. Esimerkiksi äsken emännän ollessa akryylimaalaamassa kävi näin: Kissat lähestyivät maalauspistettä _aivan rauhallisesti_. He katselivat maalaustarvikkeita _aivan rauhallisesti_. Emäntä pelästyi kuitenkin, että mitä jos ne nuolaisevat paletilla ollutta maalia tai sotkevat siihen tassunsa. Hän ojensi kätensä hätistääkseen kissoja pois ja avasi samalla yhtä akryylimaalituubia hampaillaan, koska korkki oli niin tiukassa. Kas, korkki hajosi, hänen suunsa oli täynnä maalia ja poski muuttui tummansiniseksi. Hän _ei_ ollut rauhallinen. Kissat olivat. He katsoivat sekoilua hetken ja menivät nukkumaan.

  Niin että se riehuva emäntä on käynyt varmaan itse mylläämässä kaappinsakin.

  VastaaPoista
 3. Toi marttojen joulusiivousohje me ollaan omaksuttu tosi hyvin. :D Ei puhettakaan mistään kaappisiivouksista, ku meinaa jäädä muutkin siivoukset tekemättä...

  VastaaPoista
 4. Kaappeja ei todellakaan kannata siivota. Siinä vaan järkkyisi harmaiden (ja muidenkin) tonttujen mielenrauha!

  VastaaPoista
 5. Komeat harmaat tontut saattavat hyvinkin olla asialla. Ovathan kaapit kuitenkin tunnetusti erinomaisia paikkoja piilottaa lahjapaketteja ja etenkin löytää niitä!

  VastaaPoista
 6. Bemary, kuulostaa hyvältä asenteelta. Täälläkin on jo siirrytty ideaalista siivoussuunnitelmasta sellaiseen, johon sisältyvät vain pakollisimmat asiat. :)

  Myrsky, niin, ja ties vaikka kaapeissa asuisi tonttuja, sekin vielä! Parempi olla liikaa häiritsemättä.

  Ella, Cisu ja Toto eivät yleensä ole olleet pakettien perään, mutta eilen pari pakettia ehti olla vain hetken eteisessä, niin Cisu-Tonttu oli heti availemassa niitä. Onneksi ei ehtinyt. :)

  VastaaPoista
 7. Karvakelmit kyllä mieluusti viettäisivät joulun ja kaikki muutkin ajat kaapissa, jos he vain saisivat itse päättää. Iiro nyt varsinkin, joka ei ole vapaaehtoisesti tullut kaapista ulos, reppana on aina väkivalloin otettu sieltä ulos. Silti en kannata kaappien joulusiivousta minäkään.

  VastaaPoista
 8. Muistakaa laittaa kamerat nauhoittamaan, jos teille käy kuusen kanssa samoin kuin Simonin kissalle: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nn2h3_aH3vo

  :D

  VastaaPoista
 9. Syyttömiäkö siellä yritetään syyllistää? En yhtään usko, että noin kiltit ja viattomannäköiset kuninkaalliset mitään tuhmuuksia harrastaisivat :D

  VastaaPoista
 10. Hei kamut, arvatkaa mitä. Me ei olla menty kertaakaan meijän uuteen vaatekaappiin. Ei vaan kiinnosta! Ei oo yhtään niin hyvä ku vanha!

  VastaaPoista
 11. Cisu ja Toto ovat todella moni-ilmeisiä kissoja! Body language sen paljastaa: avoinkatseinen Cisu on tosiviaton ja ylös vasemmalle katsova (katsekontaktia välttävä) Toto bluffaa.

  Kuvakulma on sellainen, että Oton matte on suorastaan velvoitettu muiskauttamaan virtuaalipusut kumpaisellekin. Otollisia paikkoja on useita, mm. haamu "M", suoraan tuohon leveimpään kohtaan silmien välissä tai sitten hieman alemmas nenulle "kolmion" yläkärkeen.:D

  VastaaPoista
 12. Lefa, meillä on nyt jouluvieraita ja he olivat havahtuneet keskellä yötä, että toinen kissa meni - minnepä muuallekaan kuin vaatekaappiin! Ilmeisesti nyt on kuitenkin joulurauha, kun sotkua ei syntynyt.

  Naukulan Mamma, eivät he varmasti harrasta tuhmuuksia. Tänään Cisukin lupasi, ettei sotke eikä riehu ennen huomista, niin laitoin paikkoja joulukuntoon.

  Musta ja Harmaa, tosi kummaa! Teidän ois pitänyt pyytää että te saatte vanhat kaapit itsellenne, jos ihminen ei enää niitä halua.

  Otto Kulta, kiitos ongelman ratkaisemista, syyllinen on siis Toto, joka onkin tunnettu siitä että näyttää viattomammalta kuin on. ;)

  Kiitos virtuaalipusuista kiipeleiden puolesta! He yrittävät saada joulukuvia aikaiseksi ja joulutoivotuksen blogiin, mutta toistaiseksi on ollut muuta tekemistä. ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Katjusha ja sitä samaa! :)

  VastaaPoista