tiistai 27. joulukuuta 2011

Kissojen jouluKoratian joulu sujui hyvin ja hauskasti, mutta kamera oli suurimman osan juhlasta joululomalla, näemmä vain muutama kissakuva on ikuistettu viime päivien aikana. Yritämme siis raportoida lähes ilman kuvia.


Cisun joulu alkoi oikein lupaavasti, suorastaan mallikkaasti. Katsoin anoppini kanssa televisiosta joulurauhan julistuksen ja Cisu katseli sitä vakavana mukanamme.


Sittemmin osoittautui, ettei Cisu ollut oikein sisäistänyt joulurauhan ideaa. Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta hän onnistui syömään aattona pienen paperinarurusetin; asia huomattiin, kun Cisu oksensi rusetin ruokapöydän alle. Hän oli jonkin aikaa hieman koriseva ja huonovointisen oloinen, mutta piristyi sitten omaksi itsekseen. 


Joulupäivänä Cisu poltti itseään hipaisun verran kynttilään. Tästä ei ollut muita näkyviä seuraamuksia kuin että hän tuijotti sen jälkeen muitakin kynttilöitä kiukkuisesti. Erityisesti takassa (kipinäsuojan takana turvassa) ollut kynttiläjoukko sai tiukeita katseita: nuo ilkeät polttajat tuolla!


Tapaninpäivän kunniaksi Cisu söi lelusta irronneen höyhenen. Tästäkään ei tuntunut aiheutuvan mitään, mutta kaiken em. jälkeen seurailemme Cisun vointia. Totolta ei ole raportoitu kommelluksia.


Yläkuvassa Cisu on hiipinyt eteiseen katsomaan Joulupukkia. Kissat painuivat yläkertaan, kun alhaalta alkoi kuulua kahden lapsen, seitsemän aikuisen ja Joulupukin aikaansaama meteli. Jossain vaiheessa portaiden pienojen välissä havaittiin hyvin hämmentynyt kissannaama. Se kuului Cisulle, joka vilahti portailta äkkiä alakerran työhuoneeseen (mahdollisimman kaukaiseen huoneeseen Joulupukista nähden) ja kurkisti sieltä välillä kauhistuneena ihmisten lahjashowta. Kun kyykistyin huoneen ovelle rauhoittelemaan Cisua, hän ryömi villatakkini helman alle ja tarkkaili Joulupukkia salaa sieltä käsin. Yläkuvassa ollaan jo varsin rohkealla mielellä, kokonaan näkyvissä. Cisu ei kuitenkaan todellakaan halunnut tutustua Joulupukkiin. Cisu törmäsi pukkiin eteisessä, kun tämä oli jo jatkamassa matkaansa, ja juoksi matalana pörröturkkina äkkiä karkkuun. Kaikkea ihmiset keksivätkin!


Totolta meni koko pukki kokonaan ohi. Kun muut mekkaloivat alhaalla, ylhäällä saunassa oli näin rentoa. Toto osallistui jo joulusaunan lämmittämiseen ja saunoi sitten melkein koko jouluaaton. 

Vaan näki Totokin jotain jännää. Pihallamme kävi pariinkin otteeseen kaksi isoa koiraa, Oona ja Manu, ja sekös oli ensin kauheaa ja sitten kiinnostavaa. Cisu pakeni näkyä ensin yläkertaan, mutta uskaltautui sitten makaamaan aivan litteänä ikkunan edessä ja vartioimaan autoa, jossa koirat olivat. Kun auto saapui eilen pihallemme ilman koiria, piti sitä silti tuijottaa. Eihän sitä koskaan tiedä... Ja isot - tai pienetkään - koirat eivät ole tervetulleita jouluvieraita Koratiaan, ainakaan jos Cisulta kysytään.


Ihmisvieraat sen sijaan ovat. Kissoista oli mainiota, kun he saivat uusia leluja ja sitten oli jatkuvasti sekä yleisöä että etenkin leikittäjiä. Sellaista pitäisi olla aina! Nyt kun minä olen täällä kolmin Cisun ja Toton kanssa, he vaikuttavat hieman pettyneiltä ja tylsistyneiltä. Onneksi sentään pihalla juoksentelee taas metsähiiri. Toto katselee sitä tällä hetkellä korvat niin jäykistyneinä, että pelkään niiden menevän kramppiin.


Ai niin, mainittakoon vielä, että jos Toto saisi päättää, hän eläisi joulukinkulla. Valitettavasti hän ei saa.

5 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut oikein mukava ja tapahtumarikas joulu: Joulupukkia paossa, joulusaunan lämmitystä, kynttilän polttoa ja ylensyöntiä. Eikös se ole usein ihmisillä samankaltainen? Toivottavasti syödyistä objekteista ei tule mitään vatsanpuruja.
  Kinkku muuten maistuisi kissalle sijaiskodissakin, mutta pysymme kohtuudessa!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti pienokaiset ovat jo toipuneet joulusta, niin paljon kaikenlaista ehti tapahtua näiden peräti kolmen päivän aikana. Mutta onneksi aattona oli joulusauna lämmin, sinne sentään pääsi pakoon kaikkea meteliä sekä hälinää jota tämä suuri ihmisjoukko sai aikaan.

  VastaaPoista
 3. sIELLÄHÄN ON TAPAHTUNUT VAIKKA MITĽ! hELMI OSALLISTUU KIRJOITTAMISEEN MAKAAMALLA CAPS LOCKIN PÄÄLLÄ JA LÄHETTÄÄ POJILLE TERKKUJA TÄLLÄ TAVALLA :)

  VastaaPoista
 4. Myrsky, analyysisi osuu aivan oikeaan, ei tainnut kissojen joulu erota kovinkaan paljon ihmisten joulusta. :) Ai että kinkku olisi maittanut sielläkin? Meillä Toto tosiaan voisi varmasti elää kinkulla, ja muutenkin jouluruoat kiinnostivat. Vaikkei Toto syö kalaa, aina kun tehtiin kalaruokaa, keittiön pöydältä löytyi yhtäkkiä nenäänsä värisyttävä ruoasta kovin innostunut Tottiainen.

  Cisu vaikuttaa edelleen aivan hyvävointiselta, mutta haluaisin, että höyhen poistuisi Cisun mahasta tavalla tai toisella...

  Kati, kiitos, aamupäivä oli aika aktiivinen, mutta sen jälkeen Cisu ja Toto ovat vain nukkuneet. Eiköhän ne viimeistään huomenaamulla ole taas täynnä virtaa ja voimaa! Onneksi C ja T eivät joulupukkia lukuun ottamatta pelkää ihmisiä, vaan oikeasti arvostavat, että välillä on enemmänkin seuraa ja muutenkin vaihtelua.

  Naukulan Mamma JA HELMI! Täällä tapahtuu aina. Ja KIITOS TERVEISISTÄ!

  VastaaPoista
 5. Onpas menoa ja meininkiä Koratian joulussa, kyllä nyt täytyy huilata tälläisen juhlinnan jälkeen toinenkin viikko.

  VastaaPoista