perjantai 16. syyskuuta 2011

KissanvessaNe näyttävät usein niin pieniltä, suloisilta ja erityisesti viattomilta... Mutta sisimmissään ne ovat todellisia kepulikatteja (missä muuten kepulikattihaaste mahtaa mennä, onko kellään tietoa?!). Ne järjestävät ihmisille usein varsin kissamaisia yllätyksiä, esimerkiksi tällaisia:
Vessasta löytyi tuhottu vessapaperi ja kaksi kissaa, mutta syyllistä ei saatu selville sitten millään.


Toto istuskeli vessanpöntön kannella ja näytti siltä, ettei hän ymmärrä ollenkaan, mistä puhutaan. Oikeastaan hän ei edes kuule mitään. Cisu loikkasi äkkiä kylppärikaapin päälle näyttääkseen, että häntä ei kiinnosta tässä huoneessa muu kuin kaapin päällä kävely. Vaikka ai niin, ihmiset eivät oikein arvosta sitä kaappikävelyäkään. Cisu onnistui kerran rämäyttämään kylpyhuonekalusteen valaisimen alas ja siitä lähtien valaisimen suojana on ollut kaunis vanha laudanpätkä. Uutta kylppäriä tai rauhallisempaa Cisua odotellessa...  Cisu: Niin siis mä joudun hyppäämään kaapin päälle, mutta teen sen vain siksi, että saisin istua täällä ylhäällä ja rauhallisesti katsella ulos ikkunasta. Nautin syksyisen maiseman seuraamisesta.


Ota noista nyt sitten selvää. Ehkä jompikumpi Koratian ihmisasukkaista on öisin ihmiskissa ja käy raatelemassa vessapaperia?

16 kommenttia:

 1. Nämä syyllisyyskysymykset ovat aina yhtä hankalia selvittää:)
  Tulikin mieleen juttu kun kerran kerroin kissankatsojille kuin Tatsu osaa avata ovet ja laittaa valot vessaan. Myöhemmin vieras mini käymään vessassa, jossa odotti revitty paprurulla. Silmät pyöreinä hän sitten kysyi, että osaavatko kissamme myös pyyhkiä tassunsa?
  Jostain syystä en pystynyt kirjaitumaan tähän, mutta käyhän se näinkin..
  Anita

  VastaaPoista
 2. Totta, silleen se tuppaa olemaan, että syyllinen/-set on tiedossa, mutta todisteita syyllisyydestä ei saada millään :D

  Ovien avaamisesta olen kuullut, mutta en siitä, että kissa laittaisi valot päälle. Nerokasta! Meilläkin Cisulla oli tuntunut olevan vähän vatsa kipeä juuri ennen kuvassa näkyvää vessapaperikatastofia. Mies löysi tuhotun vessapaperin ensimmäisenä ja totesti, että kyllä Cisulla varmaan on vatsa kipeä, joku on yrittänyt täällä kovasti pyyhkiä.;)

  Onneksi meillä ei pyyhitä usein ja Cisukin on nyt ihan kunnossa. Oli ehkä syönyt liikaa ruohoa tms.

  VastaaPoista
 3. Ilman muuta on jonkin ihmisen syytä, unissakävelyä tms. Eihän noin vittomia naamoja voi syyttää!
  Ai niin, kepulikattihaaste. Se ei koskaan tullut saaripalstalle asti, en tiedä miten sille kävi.

  VastaaPoista
 4. Kissat ovat mestareita siinä, ettei niitä voi syyttää koskaan mistään. :)

  Pitää ehkä googlata kepulikattihaastetta, jospa sen kohtalo selviäisi!

  VastaaPoista
 5. Mä se en ollu ainakaa. Oon ollu kotona vaan.

  VastaaPoista
 6. Eiköhän sun nyt Jenni olisi aika jo tunnustaa. Kyllä me täällä sua ymmärretään ;)

  Paras tapahtuma oli meillä kerran Reetukissan kanssa, kun tosi harvinainen vieras, lapsuudenystäväni oli meillä kylässä ja yhtäkkiä hänen turkkinsa eteisessä putosi naulakon alle. Kas vain, löytyi Reetu, jolla kynnealuset täynnä turkinkarvoja ja hyvin viaton ilme. Onneksi ystäväni on kissaihmisiä ja jaksoi nauraa tapahtunelle, joku toinen olis voinut pahoittaa mielnsä turkin kohtalosta. Mun mielestä se kyllä oli ihan oikein, en tykkää turkeista, ha.

  VastaaPoista
 7. Kissat on tosiaan mestareita näyttämään viatonta naamaa! :D

  Tuo on muuten hieno kuva tuo, jossa valo tulee Cisun alapuolelta!

  VastaaPoista
 8. Helmi, ei kai nyt kukaan SUA epäillyt, vaikka oletkin kova huijaamaan Mammaasi!

  Elämäni kissat, voi ei, jäin siis kiinni... Ja kiva turkisepisodi siellä! Meillekin kävi kerran niin, että aloin ihmetellä, mitä hörselöä eteinen on täynnä. Miehen tytär oli kylässä ja hänen takissaan oli (ollut) turkiskaulus, siitäkös kissa ilahtuu...

  Heidi, joo, Cisu hyppäsi sinne vain ollakseen kuvauksellinen. Ei siksi, että hän pakenisi paperinrepimisrikospaikalta tai haluaisi mennä kaapin päälle repimään valaisinta.

  VastaaPoista
 9. Kepulikattihaaste on unohtunut Elviksen blogiin (http://elvispoika.vuodatus.net/) ja viimeisimmät vastaajat löytyvät Miirun poppoosta :) Voi Cisua ja Totoa, kepulikateista viattomimpia <3

  VastaaPoista
 10. No on kyllä niin viattoman näköisiä misuja, että eihän ne nyt mitään vessapaperia ole voineet raadella! ;))

  Jännästi tulee valo muuten Cisun takaa tuossa kaappikävelykuvassa. Ihan kuin olisi ufo laskeutunut ja se olisi sieltä tullut ;))

  VastaaPoista
 11. Kelmejähän nuo ovat :) Välillä on kyllä hermot niin koetuksella, mutta kyllä se taas unohtuu, kun osaavat olla niin viattomia ja suloisia :)

  VastaaPoista
 12. Ella, kiitos selvityksestä! Toivottavasti kepulikatti vielä putkahtaa jostain, niitä juttuja oli hauska lukea.

  Elegia, joskus Cisun käytöksestä voisikin epäillä, että se on pikemminkin avaruusolento kuin kissa. :D

  Lefa, onneksi ihmiset kuitenkin oppivat aika nopeasti, miten kelmien kanssa kannattaa asua. Joskus tosin unohtuu jotain tärkeää kelmien tuhottavaksi, mutta harvemmin. Ja meidän kelmejä alkaa korkea ikä (2 ja 3 vuotta) kai painaa, kun eivät ole pitkään aikaan esim. siirtäneet huonekaluja.:D

  Virpi, suurkiitokset!:) Tulen katsomaan.

  Hilllastiina, no niinpä, paljon muuta ei voi tuohon sanoa. Onneksi paperille ei käy aina noin, muuten se pitäisi piilottaa tai tulisi aikamoiset vessapaperikulut!

  VastaaPoista
 13. Olivatpa saaneet aika rajua jälkeä aikaan. :D Yksi koratpentu oli joskus silpunnut koko vessapaperirullan aivan pieniksi paloiksi, kasannut palat vessan nurkkaan ja käpertynyt nukkumaan paperikasan päälle. :)

  VastaaPoista
 14. Hanna, hih, ei kai se pentu vain asu teillä? Kuulostaa kyllä kissamaisen ovelalta tavalta rakentaa oma pesä. :)

  Kiva kun kommentoit, huomasin, että teillä on taas blogi, jee!

  VastaaPoista