torstai 8. syyskuuta 2011

Cisun ja Toton lomapäiväkirja

Koratian ihmisväki on palannut kotiin reissultaan, ja hieno retki se olikin! Myös Cisulla ja Totolla oli kerrottavanaan hienoja kuulumisia: kaikki oli mennyt hyvin hoidon aikana, sekä kissankiipelit että hoitajat olivat nauttineet toistensa seurasta.


Mummi oli ottanut vakavasti tehtävänsä blogikissojen hoitajana. Hän oli pitänyt matkan aikana päiväkirjaa! Tässä valittuja otteita lomapäiväkirjasta*:
PÄIVÄ 1
Vastaanotto oli lempeä. Cisu kiirehti heti sisäpoterolle ja kellahti kyljelleen - rapsuta! Siis isännän otteet heti. Toto vain kehräsi ja levittäytyi sohvalle halattavaksi. Hyvä alku.
PÄIVÄ 2
Heti valon sammuttua ensimmäisenä iltana tuli kaksi sänkykaveria lisää. Satuin olemaan polvet koukussa; toinen tuli syliin, toinen polvitaipeeseen. Oli aika lämmintä enkä uskaltanut liikkua. Siirsin kissat väliimme, jossa he sitten olivatkin loppuyön.


Noustessamme piti vain todeta, että tuomamme talouspaperirulla oli teurastettu julmalla tavalla.


Aamupäivällä ulkoiltiin. Aina monta västäräkki- ja mustarastashyökkäystä piti estää.
PÄIVÄ 3
Alan olla jo tottunut jaettuun vuoteeseen.


Saunoimme, mutta pettymys oli suuri, kun emme saaneet saunakavereita. Toto oli aluksi, mutta Cisu ei tullut edes kantaen. "Ei kannettu kissa saunassa pysy", sanoi vaari.
PÄIVÄ 4
Aamuherätys klo 7 kuulosti kurjalta: Cisu puklasi pienen lätäkön makkarin kynnykselle. Toto tuntui olevan siitä enemmän huolissaan - kauheaa sotkua - apua!


Ulkoiltiin. Pojat löysivät nurmikolta jonkun villieläimen pökäleen ja sekös pörhisti kaikki karvat!

Ilalla kotiin palatessa löytyi hyvin leikinhaluisia kissoja. Nauhoja kannettiin sinne tänne. Nukkumaan mennessä keskustelin hyvin pitkään Cisun kanssa, voiko ihminen nukkua selällään paikallaan iso kissa rotkottaen päällään - en voi ainakaan minä. Hieman loukkaantuneena Cisu poistui koko huoneesta. Sitten kissat päättivät yhdistää voimansa ja valloittivat kaksin vaarin sängyn. Kun vaari siirsi heidät keskipetiin, oli kuin kaksi harmaata salamaa olisi välähtänyt ulos makuuhuoneen ovesta. Siis olemme välillä aika tyhmiä. 
PÄIVÄ 5
Huutoa, vonkua, ravaamista. Nousin nöyrästi aamutoimiin ja tilanne rauhoittui. Kömmin takaisin sänkyyn, mutta Cisu päätti komentaa minut leikkimään. Ensimmäinen nauha tuotiin sänkyyn, toinen kuorrutti jo aamupalaleipää. He alkavat siis jo komennella meitä. Varmaan tästä pitää olla ylpeä.


Tätä kirjoittaessani Koratian kuninkaanlinna (=kissojen pahvitalo) luhistui.


Alamme tehdä lähtöä. Kissat tuntuvat vaistoavan, että jotain tapahtuu. Hirveän väsyneinä seuraavat jokaista puuhaa.


Kiitos hauskasta kissaseurasta! Olemme nauttineet huomatessamme saaneemme heidän luottamuksensa. Tervetuloa kotiin!
***
Ja kun tulimme, meitäkin odotti onneksi hyväntuulinen, huriseva vastaanottokomitea. Vaikka mummin ja vaarin kanssa oli mitä ilmeisemmin ollut hyvin hauskaa, onneksi kotiväki vielä kelpuutettiin Koratiaan.***
* Siis todellakin lomapäiväkirjasta, vaikka Koratian ihmiset tässä kai lomailivat eivätkä kissat. Tai ehkä mummi ajatteli, että Cisu ja Totokin olivat meistä lomalla? Tai että hoitajat olivat lomalla meillä Koratiassa?

13 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin! Ja mikäs siinä onkaan tullessa kun hopeakylkinen vastaanottokomitea oli hyrisevällä tuulella ja teille oli pidetty päiväkirjaa!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava lomapäiväkirja! Hihittelin ääneen karvoja nostattavalle pökäleelle ja kannetulle kissalle. Kyllä voitte lähteä toistekin lomalle, jos kerran siitä aiheutuu näin hyviä lomaraportteja blogiin. ;)

  Ja ai niin, tervetuloa takaisin! :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos toivotuksista! :) Meitä hihitytti matkan aikanakin, kun kuulimme mm. että Cisu asettelee leluja jo hoitajien lautasillekin, että nämä söisivät nopeammin tai ainakin tajuaisivat, etteivät he ole tulleet Koratiaan syömään vaan leikkimään.

  Toto oli kuulemma ollut aika hiljainen, mutta ihan oma itsensä hänkin. Tänään aamulla sain Totolta hyvin kovaäänisen ja vaativan herätyksen, joten nyt hänkin on löytänyt kadonneen kielensä.

  VastaaPoista
 4. "Ei kannettu kissa saunassa pysy" :-DD No, eipä.

  VastaaPoista
 5. Kannettu kissa ei yleensä pysy missään. :D

  VastaaPoista
 6. Lisää vierailuja ja lomapäiväkirjoja! Olen ennenkin maininnut tästä, mutta kissat itse asiassa yleensä tykkäävät siitä, että sängyssä vähän myllätään. Tottumattomampi tietysti on varuillaan, mutta harvemmin kissat säikähtävät, jos ja kun yön aikana pää ja tassut ovat milloin mihinkin suuntaan. Mutta kuuma voi kyllä tulla, jos sänkykaveri retkottaa turkki päällä kiinni ihossa. :D

  VastaaPoista
 7. Hauska lomapäiväkirja! :) Kuulostaa todella tutulta kissa-arjelta!

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka ihana lomapäiväkirja ;) Taisivat myös kissain hoitajat olla jonkinlaisella lomalla kissamaailmassa. Tosi elävästi kirjoitettu, kiitos jakamisesta.

  VastaaPoista
 9. Cantis, Cisulla ja Totolla vaihtelevat fiilikset tuon mylläämisen kanssa suuresti. Joskus kuuluu vain hurinaa,kun patjaihminen liikkuu, mutta joskus kissat ihan suuttuvat moisesta. Ja erityisesti Cisu tosiaan pitää siitä, että saa nukkua ihmisen päällä. :D

  Heidi, joo, kyllä meistäkin oli aivan tunnistettavissa, että kissat ovat olleet omia itsejään.

  Elämäni matkat, kiitos, välitän terveiset eteenpäin! (Tai saattaa lomapäiväkirjan pitäjä toki tuon kommenttisi itsekin lukea.) Oli kyllä hauskaa, että sekä Koratian ihmiset, kissat että hoitajatkin pääsivät syyslomalle. :)

  VastaaPoista
 10. Olipas kiva päiväkirja! Tarvii ehdotella vastaavaa meidänkin mummolaan :-) Hyvin oli siis mennyt!

  VastaaPoista
 11. Hieno päiväkirja! Mainioita juttuja. Onneksi vain hyvä juttuja, eikä kukaan saanut mitään traumoja.

  VastaaPoista
 12. Joo, kannattaa suosia päiväkirjaa pitäviä hoitajia! :) Ja hyvin oli mennyt, kissoja ei olisi varmasti harmittanut, jos hoitorupeama olisi jatkunut kauemminkin.

  VastaaPoista
 13. Monipuolista lomailua! Mukavaa, että lomat myös sujuivat lupsakasti kaikilta osapuolilta :)

  "Ei kannettu kissa saunassa pysy" on aivan huippu sanonta! Täytyy ottaa käyttöön itsekin :D

  VastaaPoista