sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Vasikat laitumella


Vaikka Koratiassa on yhä ärsyttävän paljon lunta (naapuri, jonka pihalta lumi on jo sulanut, naureskeli juuri, että ai teillä on vielä talvi), eilen oli niin lämmin päivä, että Cisu ja Toto pääsivät ensimmäistä kertaa tänä vuonna kunnolla ulos. Kyse ei ollut siis karkumatkasta eikä puolen minuutin valjastelusta, vaan oikeasta kevätretkestä.

Ensin kaikki meni hyvin, kuten yläkuvasta näkyy. Koratian kunkut astelivat ylväästi pitkin tiluksiaan.

Sitten Cisu alkoi kuopia vimmatusti talonedustan istutuksia. Hän ei yhtään arvosta sitä työtä, jonka olen nähnyt kylväessäni tuonne vaikka mitä viime syksynä.


 Ennen kuin ehdin puuttua asiaan, Cisu oli kyykistynyt lannoittamaan kevättiittejä.


Sillä välin Toto oli mennyt niin kauaksi kuin fleksi päästi ja livahtanut naapurin poterolle.


Kärräsin pojat äkkiä talon toiselle puolelle. En taaskaan ehtinyt reagoida ennen kuin kumpikin oli kiivennyt talon takana olevan askartelulevy-rakennuslavaröykkiön päälle. Sain siepattua kiipeilijät pois ennen kuin mitään rämähti heidän päälleen.


Tarvoin lumen yli kissat kainalossa ja vein tontinrajasillalle katsomaan ojan kevätsolinaa. Se olikin merkillistä. Noin paljon vettä tuolla alhaalla!


Toto ei lakannut ihmettelemästä.


Cisu sen sijaan päätti, että nyt on tosiaan kevät ja alkoi laiduntaa. (Myös ruohoykäkausi on avattu.)


Se sopikin hyvin teemaan - taas valjasteluun makuun päässeet kissat ovat kyllä vallattomia kuin vasikat laitumella!

Illalla poikia väsytti. Toto tunnusti voimiensa rajallisuuden ja meni nukkumaan normaalisti ihmisten lakanoihin. Cisu ei sen sijaan voinut luovuttaa. Hän nukkui koko illan terassioven edessä eteisessä, jotta oli valmiudessa havahtumaan, jos joku menisi ulos. Cisusta säät ovat nyt jo niin aurinkoiset, että hän voisi ihan hyvin muuttaa ulos ja palata joskus lokakuun tienoillla kotiin. Ulkona voi pissata ja laiduntaa, sillä pärjää jo pitkälle.

9 kommenttia:

 1. Ihailen tuota rohkeutta ja intoa, millä he tarttuvat uusiin haasteisiin. :) Tosin Petjakin eilen reippaasti kökötti parvekkeella, eikä pelännyt edes uutta sisustusta. :D

  VastaaPoista
 2. Miau. Reippaita ja oma-aloitteisia poikia! Meidän kolme kissaa tulevat mökillä sisään pissalle. Ilmeisesti on hienompaa lirittää kalliiseen kaupan hiekkaan kuin ulos ilmaiseen? Möksällä saavat olla kaksi kertaa päivässä vapaana (kuitenkin valvonnassa).Tähänmennessä eivät ole poistuneet pihapiiristä. Mistähän tietävät rajat? Vanhan ladon alla pyydystelevät päästäisparkoja ja pihalla nauttivat auringosta ja syövät ruohoa.

  VastaaPoista
 3. Hanna ja Viivi, Cisun ja Toton oma-aloitteisuus ja into ovat yleensä ihastuttavaa katsottavaa, mutta toisinaan myös hieman vihastuttavaa katsottavaa, ulkohuudon tapauksessa myös kuunneltavaa. Ihanaa kuitenkin, että on aktiivisia kissoja, jotka voi ottaa moneen mukaan ja jotka arvostavat uusia elämyksiä.

  Viivi, ei meilläkään Cisu tee muuta kuin pissan ulos ja Toto ei tee sitäkään. Meilläkään eivät yleensä poistu ihmisen luota, jos toisinaan, hyvin harvoin, pääsevät vapaana mukaan ulos. Mutta siis yleensä - meillä on kokemusta myös siitä, kuinka kissaa maanitellaan naapurin asuntovaunun alta tunnin ajan pois tai kuinka kissan perässä juostaan yöpaidassa pitkin peltoja. Niin että pääsääntöisesti ulkoillaan vain valjaiden kanssa, vaikkakin pojat tekevät kaikkensa että pääsisivät ihan vapaina ulos. Tuollainen mökkielämä olisi ainakin Cisusta ihan parasta, hän kun aina suuttuu kun joutuu pois mökiltä!

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä ollut hieno sunnuntai! Täällä odotetaan kuumeisesti omia likkoja kotiin mummolasta, minä kotiuduin jo tunti sitten ja ikävä on mahdoton, kun kävin Edinburghissa lomailemassa.

  VastaaPoista
 5. Ai niin, unohdin että meidän katit saavat nautiskella mökillä myös kanaverkkohäkistä joka on kytketty möksän eteisen seinään. Eteisessä on pieni komero ja siitä avattava luukku ulos häkkiin. Ollaan laitettu komeron kahdelle sivulle hyllyt joissa pehmusteiden päällä nauttivat päikkäreitään. Se häkki tsydeemi ei todellakaan ole kaunis 1880- luvun bagarstugan kyljessä mutta kissat ovat onnellisia ja me palvelijat saamme olla "rauhassa".

  VastaaPoista
 6. Meillä on tyydytty tänään HUUTAMAAN ulos, kun henkilökunta oli niin tyhmä, ettei vienyt poikia ulos vaan käytti päivän siivoamalla ja vieraita viihdyttämällä. Eppu nautiskeli auringonläikistä eikä ollut kovin kiinnostunut muusta kuin parvekkeesta, mutta Mauno HUUSi kuin viimeistä päivää ja kiersi ovilla ja ikkunoilla kailottamassa naapureille kuinka hänet on teljetty sisään. Huoh. Vain kaksi valjasulkoilureissua takana ja tässä ollaan.

  VastaaPoista
 7. Meillä käytettiin koko poppoota pihalla tänään. Se on joskus hiukan haasteellista, jos koko katrasta yhtäaikaa ulkoilutetaan. Se auttaa toki vähän asiaan ettei valjaita käytetä, joten ei tule ainakaan ongelmia että pääsisimme kietoutumaan flekseihin kun joku säntää karkuun.
  Meidän pojat tottelee ihan hyvin ja kulkee sopivan lähellä meitä että voidaan pitää silmällä, mutta aina jotain pientä säätöä tapahtuu ja emännällä menee hermot :)

  VastaaPoista
 8. Hienot ulkoilut ja monenlaisten eri kausien avajaiset :)

  Unna kieltäytyy edelleen ulkoilemasta parvekkeella ja kissavihamieliselle sisäpihalle emme ole edes yrittäneet valjastelemaan. Ikävää sikäli, että loppukesästä neiti ulkoili entisessä pihassa samalla innolla kuin teidän herrat tässä. Mikä lie muuttanut ulkoilun epämieluisaksi :?

  VastaaPoista
 9. Naukulan Mamma, tiedetään... matkailu on muuten kivaa, mutta miten sinne saisi kissat mukaan? Tai saisi kytkettyä sen ikävän ja huolen pois päältä?

  Viivi, ihanalta kuulostaa, sekä mökki että kissahäkki! Kyllä tuollainen häkki lisäisi onnea meilläkin. :)

  Sitruuna, voin kuvitella... Harmi, ettei parveke ole sitten helpottanut Maunon ulkoilutuskaa ollenkaan? Mutta ainakin tuo on todiste, että Mauno on reipas: vain kaksi ulkoilua uusissa ympyröissä ja heti huudetaan. :D

  Katjusha, nauratti tuo kommentti emännän hermoista. Meillä Cisu viuhahti eilen läheiseen metsään ja ison kukkulan päälle. Oli hieman Cisun emännän hermot koetuksella, kun rämmin perässä...

  Ella, toivottavasti Unna innostuu ulkoilusta ilmojen lämmetessä! Edes parvekeulkoilusta, jos hänellä sellainen luksus kerran on käytössään.

  VastaaPoista