tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kiltteyttä ja... hmmm, avuliaisuutta

Kaipaatteko apua ihan missä tahansa? Auttavat tassut ry. päivystää alati ja herkeämättä ja on valmis tarttumaan toimeen – mihin tahansa toimeen ja milloin tahansa.


Minulla, Cisulla ja Totolla oli eilen oikein hellä ja läheinen ilta. Tulin jo ajoissa töistä, koska oloni oli epämääräisen huono, ja lojuin koko illan sängyssä. Ei tarvinnut lojua yksin!

Cisu on ollut aina hyvä havaitsemaan ihmisten fiilikset ja on pienestä pitäen valvonut aina sairasvuoteen äärellä – meidän villikolla on myös empaattinen ja vastuullinen puolensa. Eilen Totokin tuli avuksi ja nukuimme yhdessä pinossa koko illan. Cisu oli vatsani päällä ja Toto jalan vieressä. Jossain vaiheessa Toto kaivoi paljaan sääreni peittojen välistä, kietoutui jalkani ympärille ja nuoli sitä. Ettei jalalla olisi pipi.

Hyvin huolehtivaista. Karvatassujen hoidossa paranevat kaikki vaivat.

Cisu-karvatassu huolehti myös siitä, etten saanut makuuhaavoja. Kun raotin ilallla hieman terassiovea ottaakseni terassilla olevat taimiruukut yöksi sisätiloihin, Cisu viuhahti ulos kuin nuoli. Hän paineli suoraan pois pihalta, siltaa pitkin tontinvierusmetsään ja siellä kohti vuorenhuippua. Minä perässä kylpytakissa, saappaat jalassa ja kiroillen. Ei tullut makuuhaavoja, ei.

Ja mitä ne taimiruukut siellä ulkona tekivät? No kas, multatassujen kiltteys oli todellakin tyyntä myrskyn edellä, ja viikonloppuna meillä koettiin multatassujen suuryllätys. Tällainen. Neljästi.

Sen jälkeen ruukut muuttivat ulos. Viikonloppuna virittelin pienille parsantaimille viltistä suojateltan yöksi, mutta viime yön ennuste oli liian viileä, jotta olisin uskaltanut jättää taimet yöksi telttailemaan. Siispä ne tuotiin sisälle ja suljettiin työhuoneeseen. Aamulla ne kärrättiin makuuhuoneeseen, joka taas suljettiin kissoilta päiväksi.

Hyvin kätevää. Toivottavasti apulaiset eivät opi avaamaan makuuhuoneen ovea.

11 kommenttia:

 1. Toivottavasti! Parsaa <3 Ehkä se on vastustamattoman hyvää myös korateista? Voi toisia, aivan ihanalta kuulostaa - saako teille sitten tulla jos kevätflunssa iskee? Voi Totoa <3
  Ja Cisun retki <3 no tottahan toki vuorelle, mistä näkee illan hämyssä koko valtakuntansa! Voi Cisua!
  Toivottavasti paranit kuitenkin, aika monipuoliset menetelmät hellyyttä ja shokkia.

  VastaaPoista
 2. Ainakin rucola on korateista hyvää, tai Cisusta ainakin! Hän on ominut keittiössä olevan rucolaruukun omakseen. :D

  Niin, shokkihoitoahan se vuoriviipellys tietty oli. Pidän kyllä perinteisemmästä kainalohoidosta enemmän. Tosin se on niin ihanaa, ettei tee mieli parantua. Nyt olo on vähän parempi, mutta illalla saatan taas tarvita kissahoitajia. Toivottavasti he ovat sävyisällä tuulella: Pari yötä sitten heille tuli ensin kinaa siitä, kumpi saa olla kainalossani ja siiten siitä, kun kumpikin oli tullut kainaloon, kumpi kainalokissoista saa pestä toisen kissan päätä. Heräsin siihen, että kainalossani pyöri mäiskivä harmaa väkkyrä!

  Kissahoitoa saa tulla testaamaan!

  VastaaPoista
 3. Ihanan hellät hoitajat! <3
  Meilläkin siirreltiin multasäkkiä eilen eikä tarvinnut kauaa miettiä, mihin sen jätti - kunhan seurasi repimisääntä. Ja seuraavaksi sai juosta multatassun perässä ympäriinsä.

  VastaaPoista
 4. Teillä onkin ollut puuhakasta tämän ja edellisen postauksen perusteella! :)

  Mutta toivotaan tosiaan, etteivät katit opi avaamaan ovia, jotka on ihmisen viimeinen turva uteliaita kissantassuja ja -nassuja vastaan... ;)

  VastaaPoista
 5. Kissasairaanhoito on tehokasta ja joskus potilasta aktivoivaakin! :D

  VastaaPoista
 6. Tuota. Ei varmaan olisi ollut sopivaa nauraa siinä kohden kun kerrot painelevasi kylpytakissa kumisaappaat jalassa Cisun perässä. Anteeksi :D ! Mutta mielikuva on vain niin hyvä. Siellä Suomalaisessa käydessäsi, huomasitko uuden suomennetun kissakirjan? Itse hankin tämän englanninkielisenä pokkarina. Eli Dosa, David on kirjoittanut Oscar-kissasta joka asuu vanhainkodissa ja asettuu aina seuraavaksi kuolevan vanhuksen viereen lohduttajaksi?

  VastaaPoista
 7. Siis mainittakoon vielä se, että ostamani pokkari maksoi vajaat 8 euroa ja suomennettu kovakantinen lähes 30 euroa.

  VastaaPoista
 8. Ihanat karvahoitajat! Ja ihanaa vertaistukea taas näistä kelmintöistä :D Meidän pojat ovat ruvenneet livahtelemaan parvekkeelle, mutta siellä eivät onneksi kovin kauas pääse ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista kaikille! Voisin nyt kehua, että meillä on saanut olla yksi multasäkki ihan rauhassa sisätiloissa, mutta en kehu, koska sitten se saisi kuitenkin heti kyytiä.

  Tänään minä en ole saanut hoitoa, mutten ole tosin myöskään hölkännyt metsässä puolipukeissani. Sen sijaan olen katsonut, kun Cisu komentaa valtakuntaansa ja mm. hätyyttelee kettuja. Ei tuu aika pitkäksi Cisun kanssa, aina sattuu ja tapahtuu. Ihan hyvä, että Toto on kuitenkin hieman rauhallisempi tapaus. :)

  Naukulan Mamma, joo tiedän ko. kirjan ja se kiinnostaa kovasti, mutta en ole saanut vielä hankittua.

  Ja Lefa, on kelmistelystä siis hyötyäkin, muutakin kuin se, että Cisun kotiväki saa liikuntaa hänen perässään pinkoessaan!

  VastaaPoista
 10. Miau. Kuvassa selvästi odottavat uutta työmääräystä!
  Toisaalta ovat kyllä hyvin oma-alotteisia (hyvä ominaisuus ainakin työelämässä) joten määräystä ei tarvitakaan :)

  VastaaPoista
 11. On iloa kelmistelystä! Vertaistuki on ollut todella tarpeen, kiitos vaan tästä blogista!!! Ja kyllä ne nokkelat elikot vielä sen makuuhuoneen oven oppivat avaamaan ;)

  VastaaPoista