sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Sellainen koratmiehen lauantai

Viideltä saunaan...

Cisu päätti eilen saunoa kanssamme pitkästä aikaa. Heti kun ihmiset menivät saunaan, sinne ilmestyi kissa, joka lojui maailman rennoimpana ja kehräsi vimmatusti. Yritimme pari kertaa laittaa Cisua jäähylle, mutta aina kun kylppärin ovi raottui, kissis singahti takaisin saunatonttuilemaan. Päätimme lopulta, että saunokoon sydämensä kyllyydestä. Lähdin hakemaan kameraa.

Kun palasin saunaan, minua odotti yllättävä näky.

Muutkin käyttävät täällä laudeliinaa ja juovat siideriä!

Jotta siideri ei aivan tainnuttaisi saunakisua, hänelle haettiin oma virvoitusjuoma.

Ja sitten taas nauttimaan. Välillä vähän peseytymistä, kuten ihmisilläkin, sitten lisää loikoilua. Harmi ,ettei hurina kuulu kuvista.


Cisu oli ovela ja nautti saunassa myös siitä, että sai kerrankin olla rauhassa, Toto kun oli nukahtanut juuri ennen saunomista. Vasta kun saunassa oli enää haaleat jälkilöylyt jäljellä, Cisu kävi herättämässä pikkuveljen ja johdatti hänetkin saunomaan. Toto näytti ensin vähän hämmästyneeltä, mutta päätti sitten jatkaa unia saunassa.

Ja kyllä sauna Tottistakin rentoutti, ainakin elekielestä päätelleen. Melkoisen rento saunomisasento!

8 kommenttia:

 1. Hihii, niin se vain koratialainenkin miäs oppii supisuomalaisille tavoille ;D
  Kääks kun täällä oli taas paljon ihania tarinoita, kesti hetken lukaista kaikki läpi. Poikien touhuista on aina yhtä mukava lukea, kiitos illan piristyksestä :)

  VastaaPoista
 2. Hauskat saunakaverit. Hienoa että juomapolitiikastakin on huolehdittu :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kaksikko, saunatonttuja molemmat! :D

  Sain muuten minäkin lisättyä tyttöjen kuvat tuohon sivupalkkiin, se tapahtui juuri niin kuin olit neuvonut, kiitos. :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä että löytyi alaikäisillekin sopivat saunajuomat ;) Meillä Mäykynen harrastaa saunomista vain kylmässä saunassa. Lämpimään saunaan ei ole ainakaan vielä uskalletu päästää, un pelottaa hiukan, että jos vaikka vahingossa hyppää kuumalle kiukaalle. Mutta voisihan sitä joskus valvonnan alla kokeilla, josko täälläkin olisi yksi saunomisesta innostunut nelijalkainen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos viesteistä kaikille! :)

  Ruusu, hyvä, että kuvien lisääminen onnistui. Pitääkin käydä heti katsomassa blogissasi.

  Mäykynen, meitäkin arvelutti aluksi kaikki Cisun saunomisessa: polttaako itsensä kiukaassa, saako lämpöhalvauksen jne. Ilmeisesti kissa kuitenkin tietää, mitä tekee. Cisu vain käväisee ylälauteella ja menee sitten alemmas, jopa lattialle välillä. Muistaa myös juoda (muutakin kuin siideriä). Kiuasta ei ole yrittänyt lähestyä, mutta siltä varalta että yrittäisi, niin olen muistellut rauhoittavasti tuttavani kertovaa kauheaa tarinaa: pikkulapsi heitti kissan koemielessä takan hiillokselle, mutta kissalle ei tapahtunut mitään, koska sillä on niin nopeat refleksit, pomppasi siis pois ennen kuin sai palohaavoja. Eli luultavasti sähkökiukaastakin selvittäisiin säikähdyksellä, hyvin suurella sellaisella kylläkin.

  Toto oli nyt vasta ekaa kertaa saunassa, koska kesäkuumalla saunominen ei kiinnostanut Cisuakaan. Toto ei tuntunut yhtään niin innostuneelta kuumasta kuin Cisu, mutta ilmeisesti tuumi, että samapa tuo, kylmä tai kuuma sauna, ollaan me siellä lauteilla ennenkin yhdessä köllitty. Cisu on muutenkin lämmön ystävä. Kun tässä taannoin haimme lisäpatterin makuuhuoneeseen, Cisu seisoi sen edessä, katseli patteria ihailevasti ja kehräsi.

  VastaaPoista
 6. Ihania nämä sinun kisulisi.. Meidän koira kyllä käy saunassa, mutta kissa pelkää kovasti saunan ääniä ja maukuu surkeasti kun olemme yrittäneet häntä käyttää. Meidän karvapallolla on kyllä pitkä turkki, voi johtua jopa siitäkin.. en tiedä

  VastaaPoista
 7. Onpas rennon näköistä saunomista. Selvästi pojat nauttivat lämmöstä. :)
  Wallu oli myös aikoinaan, varsinkin talviaikaan, kova poika saunomaan kun päästin sen välillä kanssani löylyihin tai jälkilöylyihin. Ihan ylälautelle ei kyllä koskaan kunnon löylyjen aikaan tullut, alempi taso riitti silloin herralle.

  VastaaPoista
 8. Hih, saunominen tuntuu olevan oikein suosittua puuhaa karvakavereiden keskuudessa. Harmi, Elisa, ettei teidän kissa tykkää saunomisesta: olisi varmasti hauska saunoa sekä kissan että koiran kanssa. :)

  Me ei kauheasti löylytellä, mutta kokemusten mukaan löylyn heittäminenkin on ihan OK Cisulle. Kosteus ei haittaa, kunhan ei vaan saa vesipisaroita päälle. Se on ihan hirvittävää! Tai siis sisäoloissa hirvittävää. Ulkona pieni sadekaan ei haittaa. Kissan ajatuksenjuoksua on kyllä aika vaikea seurata. :)

  VastaaPoista