perjantai 23. lokakuuta 2009

Diagnoosi: laatikkosyndrooma

Kissoilla yleinen mutta harmiton, tosin usein parantumaton, oireyhtymä on laatikkosyndrooma. Cisulla se on kehittynyt jo melko pahaksi, oletettavasti krooniseksi. Oireet lisääntyvät jatkuvasti.

Cisu sai viime lauantaina - siis melkein viikko sitten! - uuden kenkälaatikon ja on viettänyt siitä lähtien lähes kaiken valveillaoloaikansa tuossa kiehtovassa laatikossa istuen. Tässä kuvassa hän on jo villi ja vilkas, onhan yksi tassu ilmassa. Yleensä Cisu vain istuu aarteessaan ja katselee rauhallisesti ympärilleen. Ihmisen on taas aivan turha yrittää ymmärtää, mikä on se juttu, joka saa jättämään kaiken ja muuttamaan vähän itseään isompaan laatikkoon. Edes Toto ei tunnu sitä ymmärtävän. Hänen laatikkosyndroomansa on vasta puhkeamassa.

Cisun saa poistumaan laatikosta lähinnä vain uusi ja ihmeellinen tunneliväline: Olivia-lehden meille yhtäkkiä lähettämä hieno Ivana Helsingin pukupussi. Siinä ei kyllä sanottu saatteena, että sopii kissojen majaksi. Se sopii, erittäin hyvin. Vinkkinä lehdelle kuitenkin ilmoitamme, että pukupussi saisi olla vähemmän kahisevasta kankaasta, niin sillä saisi leikkiä myös öisin.

Tässä Cisu ihmettelee, minne pikkuveli onkaan kadonnut. Pojat telttailevat pukupussissa yhdessä ja erikseen. Aina ei jaksa selvittää, miten pääsisi kankaiden väliin: kiireisen pussiintumishimon yllättäessä kelpaa sekin, että änkeytyy pussin alle.

Pukupussinvartijan Toto.
Hetkinen, toinen vartija ei ollenkaan keskity tehtäväänsä, vaan lipoo tassuaan!
Hyökkäykseen! Pukupussi toimii erinomaisesti myös väijymissuojana. Kukaan ei huomaa, miten vartija muuttuu muutamalla pyllynheilautuksella hurjaksi isoveljensaalistajaksi.

8 kommenttia:

 1. Teillä taitaa olla aika karvaisia vaatteita pukupusseissa ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, juuri ajattelin, että jos ihminen saa kerrankin yhden pukupussin, niin ehkä sinne voisi laittaa sen ainoan juhlamekkonsa eikä antaa pussia heti kissojen leluksi. Mutta ei, pitää kuunnella Cisun ja Toton toiveita ja elää kissojen ehdoilla. :)

  Meillä on myös aika pölyisiä ja myttyisiä vaatteita, sillä aina kun kissa onnistuu livahtamaan vaatehuoneeseen, siellä alkaa lentää vaatekoreja lattialle. Mitä isomman vaatekasan onnistuu lattialle viskomaan, sen parempi!

  VastaaPoista
 3. Jotain tarkastusta ihan varmasti kissasi sinun parhaaksesi tekevät ;) Tuo laatikkojuttu on meilläkin, mutta vaatteet onneksi saa olla rauhassa. Mutta kaikki korut pöydältä on pakko tuuppia lattialle..

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi kun meidän tytötkin olisivat noin innoissaan pahvilaatikoista ja pusseista. Ne olisivat halpoja ja helppoja hauskuutusvälineitä kisuille, nyt minun pitää aina tehdä työt jos haluan kissoille aktivointia. :)

  VastaaPoista
 5. Todellinen kissakansan tauti ;)
  Harmi että postin setä kantaa noita laatikoita meille aika harvakseltaan... :)
  Mahtava tunneli pojilla! Sinne ei sitten sovi enää laittaa kuin harmaita vaatteita.. ;)

  Ihana tuo aamuherätyspostaus, tuollaiseen onkin aivan ihana herätä. Meillä yleensä kolme silmäparia tuijottaa kysyvästi - milloin saadaan ruokaa, pusut annetaan vasta sen jälkeen :)

  VastaaPoista
 6. Meillä taas on niin paljon laatikoita, että uusimmat Zooplussan boksit menivät tylysti kartonkikierrätykseen, vaikka eräät tekivät kaikkensa a) avatakseen laatikot, b) pitääkseen ne itsellään.
  Viikon jälkeen tuo uusi kenkälaatikko on yhä hyvin tärkeä ja suosittu. Sen suosiota tosin uhmaa "kissanmajan" pohjalta kaivettu tyyny eli majan pohja. Pojat ovat asetaaneet sen keskeiselle paikalle eteiseen ja loikoilevat siinä vuorotellen ylvään leijonamaisesti. Pitävät vahtia, etteivät ihmiset tee mitään hullua.

  Ruusu, meillä on vaivatonta keksiä helppoa ja hauskaa hauskuutusta kissoille, kun ne ovat kiinnostuneita aivan kaikesta. Myös sellaisista "leluista", joita ihminen ei tajuaisi leluksi tarjotakaan tai ei ainakaan haluaisi antaa leluiksi... Toisaalta välillä joku pieni paperisuikale saattaa olla hetken ajan aarteista suurin, sitä sitten kuljetetaan tärkeänä ja ylpeänä paikasta toiseen. Hassuja ovat - montakohan kertaa se on jo tullut todettua?

  VastaaPoista
 7. Meidän Aadallakin on vakava laatikkosyndrooma. Kaikkein paras on juuri kenkälaatikko, se on ihan oikean kokoinen ja mallinen. Aada on tosin niin runsas muodoiltaan, että osa kissasta tursuaa laatikon reunojen yli.

  VastaaPoista
 8. Ehkä Aadan pitäisi saada kenkälaatikon sijasta esim. saapaslaatikko? :)

  Olemme päätelleet, että uusi laatikko viehättää Cisua myös siksi, että se on tavanomaista kenkälaatikkoa vähän isompi. Niinpä siinä saattaa istumisen lisäksi myös köllöttää kyljellään - aika erikoisessa asennossa, mutta kuitenkin!

  VastaaPoista