maanantai 6. heinäkuuta 2009

Pirteä puolivuotias

"Pieni" kakkoskissamme täytti lauantaina hienot kuusi kuukautta. Synttäreitä ei juhlittu erityisemmin, vaikka arvelimmekin, että Toto haluaisi paljon ruokaa ja rottia (Toton lempparilelu on karvainen rotta). 

Merkkipäivä meni siis normaalisti, mutta eilen puolivuotiaamme pelästytti meidät aamulla olemalla puolikuntoisen oloinen. Tiedämme kyllä, että Totolla on.... hmmmm... melko laaja rintakehä. Emme silti olisi arvanneet, että hän yskii röhisemällä kuin aikuinen mies; Cisusta ei ole koskaan kuulunut mitään vastaavaa. Kuulimme Toton köhivän pari kertaa ja siitä alkoi aktiivinen vilkkuluomien ym. tarkkailu. Mitään erityistä ei havaittu, mutta kun Cisukin poikkeuksellisesti kuolasi kerran haukotellessaan, olimme jonkin aikaa huolissamme, onko molemmilla pojilla flunssa tms. Ihan normaaleilta kuitenkin vaikuttivat, joten taisi olla vain ihmisten vauhkoilua koko flunssa. Varmuuden vuoksi ikkunat pidettiin kuitenkin kiinni, eikä Cisukaan valjastanut.

Puolivuotias oli itse autuaan tietämätön sairaustarkkailusta ja viipotti koko päivän omissa puuhissaan. Ihmettelemme, minne on kadonnut se rauhallinen, tarkkaileva söpö nallukka, joka meille tuli kolmisen viikkoa sitten? Nyt Toto on iso, todella voimakkaan ja rotevan oloinen - ja todella villi! Viime viikolla vaikutti hetken siltä, että hän haluaa vain tapella ja syöstä Cisun vallasta. Onneksi tilanne rauhoittui ja pojat ovat taas kavereita - ja Cisu edelleen johtaja. Nyt nukutaan taas pinossa, nuollaan veljenkin turkki kiiltäväksi eikä vartioida mustasukkaisesti jokaista ihmiseltä saatua rapsutusta mulle kanssa -tyyliin. 

Ja nyt myös leikitään ja riehutaan! Eilen aamulla veljekset tulivat mukaan aamiaiselle. Siinä missä Cisu tarkkaili ikkunasta, Toto halusi sekä tuhota Hesarin että leikkiä ampiaislelulla (joka onkin muuten siitä kiva pörri, että sen saa kiinni, toisin kuin kärpäset, joita poitsut jahtaavat käkättäen noin 17 kertaa päivässä).
Kuvaaminen loppui lyhyeen, sillä villipeto huomasi, että kamerassa on kiva lenkki, johon voi hypätä roikkumaan.
Eli kyllä Totossakin riittää energiaa ja ideoita! Uusinta uutta on vaania nukkuvia ihmisiä ja eritoten heidän varpaitaan: jos saa varpaan kiinni, sitä pitää myös puraista. Äh. Cisukin pomppi pienenä sängyssä, mutta ei sentään kynsin hampain... No, edistystä (kai?) on kuitenkin se, että kissikset nukkuvat meidän kanssa. Cisu heräsi eilen aamulla kehräävänä vanhana itseään, tuli syliin ja ekaa kertaa Toton tulon jälkeen puski otsaansa kämmeneeni; ennen hän teki sen joka ilta, merkkasi, että tää käsi on sitten mun. Illalla Cisu tuli kainalooni nukkumaan, ihan kuin ei olisi ollutkaan siitä pois muutamia viikkoja - välillä hän kävi ihan peiton alla kehräämässäkin; vähän muuta kuin viime viikkojen satunnaiset nukkumispiipahdukset sänkyni jalkopäässä. Totokin hengaili sängyssä koko yön. Nukkui välillä, pureskeli varpaita ja hyökkäili Cisun kimppuun...  

Kissalassa siis kaikki hyvin. Menoa, meininkiä ja onneksi myös ystävyyttä riittää. 

6 kommenttia:

 1. Hahaa! Sampo-ilmiö tapahtuu siis kissoillekin! Hyvää syntäriä riiviö-Totolle! :)

  (Sampo-ilmiö = kiltein ja rauhallisin mäyriksenpentu muuttuu kotona sohviasyöväksi ja joka paikassa riehuvaksi riiviökoiraksi)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, Toton diagnoosi on selvästi Sampo-ilmiö. Rauhankissa löytää itsestään villipedon. Onneksi ystävällisen villipedon. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea puolivuotiaalle vintiölle! :)

  Onneksi köhiminen oli vain satunnaista ja pojat kunnossa. Kyllä täälläkin joskus Alma säikäyttää kummalla köhinällä, hyvin miehekkäästi hänkin ;)

  Toto on siis asettunut kunnolla taloksi ja näyttää parhaat puolensa hih ;) Onneksi valtataisto on kuitenkin rauhoittunut. Se on kyllä jännä miten kissalaumoissa valtasuhteet menevät, eräässä paikassa kolmea raavasta urosta pomottaa lauman pienin ja hennoin (leikattu) naaras :D
  Cisulla on riittävän voimakas tahto ja sillä pääsee pitkälle :)

  VastaaPoista
 4. Menina,

  Kiitoksia! :) Ja vintiö on juuri oikea sana puolivuotiaalle villikolle.

  Onneksi köhä oli tosiaan vain satunnaista. Cisukin yskii joskus, mutta niin hillitysti, ettei se huolestuta. Toton yskä kuului talon toiselle puolelle, ja kuulosti tosiaan siltä, että iso ja raavas mies on saapunut keittiöömme yskimään!

  Onneksi-kommentti myös siihen, ettei valtataistelu ainakaan näillä näkymin johtanut pidempään riitaan eikä vallanvaihtoon. Kissojen hierarkiat ovat kyllä mielenkiintoisia. Aina välillä kuulee todella epätodennäköisistä kissahallitsijoista - mutta kai kissat itse tietävät. Meillä ei mene varmaan enää montaa hetkeä, kun Toto on suurempi kuin Cisu. Katsotaan, alkaako taistelu sitten uudestaan.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa siltä, että arki on alkanut. Hienoa että Cisu on palannut nukkumaan entiselle paikalleen ja Totokin ehkä löytänyt omansa "varvasviidakosta".

  VastaaPoista
 6. Mirja, arki on vissiin alkanut. Sekä kissat että ihmiset ovat suht koht tavallisesti, eivätkä koko ajan tarkkaile toisiaan hämmästyneinä. :)
  Viime yön kissat nukkuivat yhdessä saunassa. Aina ei siis perhepeti kelpaa, mutta onneksi veljespeti kelpaa, se on pääasia. Saunassa on mitä ilmeisemmin todella ihanaa, sillä poitsut ovat alkaneet pyrkiä sinne aina kun mahdollista. Nyt ne olivat siellä lähes kellon ympäri. Ei siis tarvitse enää rallittaa ja riehua ainakaan joka yö, hyvä. Cisu oli juuri oppinut nukkumaan yöt rauhallisesti, kun pikkusähläri tuli sotkemaan kuviot.

  VastaaPoista