sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Kipusi kapusi putosi

Ihmiset kävivät tänään alennusmyynneissä ja toivat Kodin ykkösestä poitsuille jotain todella kivaa ja jännittävää: kiipeilytolpan! Meillä on ollut hienoja suunnitelmia itse tehdystä kiipeilytolpasta tai -telineestä, mutta tämä oli niin edullinen, että se piti ottaa heti mukaan.

Cisun onneksi otimme! Cisu tuli eteiseen meitä vastaan, mutta unohti tolpan nähtyään kaiken muun. Tota on testattava, heti! Ja kyllä Cisu onkin testannut. Hänet on bongattu illan mittaan parikin kertaa tolpannokasta roikkumasta ja itsekseen kehräämästä. Mikä liikuntaväline!


Ikävä kyllä yläkerrassa, joka on tolpan sijoituspaikka, on kapeat ikkunalaudat. Edes kaihoisat kurotukset tolpan huipulta eivät auta, ikkunalaudalle ei pääse. Kurottelun jälkeen toimme kuitenkin vanhan korkean jakkaran tolpan viereen. Nyt Cisu voi kiivetä tolppaa pitkin jakkaralle ja katsella sitten yläkerran ikkunasta (ja se jakkara on ollut menossa kierrätykseen jo vuosia, mutta minkäs sille mahtaa, kun Cisu aina vaikuttaa meillä sisustamiseen....).

Cisu: Tähän eivät pysty kuin kovat kundit!

Esimerkiksi avuttomat pikkuveljet eivät pysty tolppa-apinaksi ollenkaan. Toton ainoa tolppakokemus on tolpan raapiminen heti eteisessä, kun tolppa oli ihka uusi. Kiipeily on kuitenkin Totostakin todella hauskaa puuhaa: hän katselee veljen riekkumista ja kehrää innoissaan.
Toto: Kyllä mäkin vielä joskus kiipeän...

4 kommenttia:

 1. On se Cisu vaan aika äijä! Ilme vailla vertaa ;D
  Voin sieluni silmin kuvitella pikkuveikan yritystä - täällä löytyy myös yksi harjoittelija :)
  Meillä ei nämä "vanhukset" juurikaan kiipeile, mutta Sanni oppi äskettäin kiipeämään - tosin vaan ylöspäin ja tulee aikamoisella kamikaze hypyllä korkealta alas m-ä-t-s... Heikompia hirvittää ;)

  Teillä sentään Cisu pyytää nätisti sisustuselementtejä itselleen ;) Ystäväni kunnioitettavan kokoinen kolli piti aikoinaan omasta nojatuolistaan kynsin ja hampain kiinni - siihen ei kenelläkään muulla ollut asiaa, erehdyksen kautta opin minäkin ;D

  VastaaPoista
 2. Menina, missä Sanni kiipeilee, kiipeilytelineessä vai jossain jännemmässä paikassa kuten kirjahyllyssä?

  Kuva otettiin ihan ensimmäisillä kiipeilykerralla ja Cisu tosiaan ilmeili hassusti, lähes irvisteli meille. Hän olisi ehkä halunnut olla rauhassa ja kiipeillä (ja kehrätä) yksin. Tänään aamulla kuulin pientä rapinaa ja kas, Totohan se siellä yksin treenasi. Seisoi takajaloillaan ja raapi kovasti etujaloilla, mutta ei uskaltanut lähteä kiipeilemään... Toto-parka. Mutta ehkä salatreenaus tuottaa tulosta ja hän vielä yllättää Cisun kiipeämällä tolpan päälle.

  Hmmm. Toistaiseksi Cisu on aina hienovarainen sisustaja, vaikka joskus lehtikoreja ja kissanmajoja raahatessa vähän sotkua syntyykin. :)

  VastaaPoista
 3. Hmm, pitääköhän tolpan tulla kaupunkilomalle mukaan, jos kiipelijä saa oikein kunnolla "pään auki"? :) Mietin juuri kauhulla mitä kaikkia vastaavia kiipeilyiloja täältä voisikaan löytyä..Mielettömät etutassulihakset muuten Cisulla, kun kuvia katsoo..

  VastaaPoista
 4. Aino: Varokaa vaan, lihaskimppu tulee ja kiipeää. Nyt Totokin on huomannut, että jos ei osaa kiivetä, voi hypätä tolppaan roikkumaan. Pojat ovat roikkuneet tolpassa jopa yhtä aikaa.

  Ehkä pakkaamme kaikki mahdolliset raapimavälineet mukaan matkalle, muuten voi olla, että saamme poikien vierailun jälkeen melko suuren raapimakorvauslaskun. ;)

  VastaaPoista