keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Häntäheikistä vappuhännäksi

Jos eilisestä postauksesta saattoikin ymmärtää, että Toto on joku hameiden alla nyhjäävä piileskelijä ja naistennaurattaja, niin ehei! Hän on reipas ulkoilmakissa. Toto sai tänään postissa ihka oikeat Vänttiset, eli samanlaiset mutta eriväriset valjaat kuin Cisulla, ja lähti heti testaamaan. Cisu toimii pihaoppaana, totta kai.

Ensin nuorta valjastelijaa vähän jännitti. Hän olisi mielellään katsellut maisemia portaalta käsin. Pienellä avustuksella hänet saatiin kuitenkin siirtymään talon toiselle puolelle.
Sieltä löytyi kukkapenkki-yrttitarha, jonka Toto tarkasti huolellisesti (etenkin yrtit ja salaatit: ruokahan kiinnostaa häntä aina). Tässä suunnataan kohti kaukaisuutta kukkapenkin reunakiveystä astellen.
Asfaltille laskeutuminen laukaisi äkillisen sätkyttelyongelman eli kissoja usein vaivaavan valjashalvaannuksen. Ensin piti kiemurtaa hetki ja sitten tuumata tovi.


Lopulta isoveli saatiin kiinni. Sen jälkeen kaikki sujui mainiosti.


Toto: Oi, olen kaunis kuin kukka!
Joka paikka piti tutkia. Huomaa koristeellinen, värikäs karnevaalihäntä!

Toto: Äh, mä mikään kukka ole. Mä oon viidakon kuningas ja todellinen kissapeto!
Sitten isoveli kiipesi pihan koristeena olevalle nk. kuukivelle istumaan. Pikkuveljen oli tietenkin pakko mennä heti perässä, vaikka se vähän vaivalloisesti kävikin.

Toto: Ja siinä me sitten istuttiin ja vartioitiin meidän maita. Komeat tilukset.
Cisu saa olla hallitsija, mutta mä aion hakea varatoimitusjohtajan paikkaa.

6 kommenttia:

 1. Kaksi komeaa harmaata petoa! Eipä uskalla luvattomat tunkeilijat tulla sinne norkoilemaan;)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunis kissapatsas viimeisessä kuvassa! :)

  Meilläkin Kisun esimerkki ulkoiltaessa oli suuren suuri apu. Alma seurasi Kisua ja rohkaistui selvästi. Valjashalvaukselta säästyttiin, mutta edelleen Almukka kävelee hieman kuin neidillä olisi "kakat housussa" ;D

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä Totolla olisi ollut paljon enemmän ihmettelemistä, ellei Cisu olisi näyttänyt mallia. Cisua tuntui kyllä vähän hämmentävän, että tuokin ulkoilee: ensin huuteli levottomasti, sitten mulkoili Totoa ja kävi välillä nuuhkimassa kuin tarkistaakseen, että kyllä toi tosiaan on mun veli, joka täällä tepastelee. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ulkoilun jälkeen Cisu sai laatuaikaa, kun Toto-pikkuinen meni heti huilaamaan suuren ulkoilukokemuksen jälkeen.

  Olihan Toto ennenkin ulkona käväissyt, mutta sitä ei lasketa, koska silloin ei ollut kunnon valjaita ja Toto lähinnä istui sylissä tai käveli terassilla. Edelleen siltä puuttuu flexi, se on lisätty pikaisesti ostettavien asioiden listalle. Sitten opetellaan flexisolmujen aukomista, kun on poitsujen narut solmussa.;)

  VastaaPoista
 4. Toto on kyllä hirmu reipas. :) Ja vappuhäntä sopii erittäin hyvin Hänen Mieheydelleen.

  VastaaPoista
 5. Hieno vappuhäntä! Me käytiin jo kerran Tirpan kanssa ulkona, mutta se meni sylissä huutaessa kuin hyeena. Oli siis pelottavaa. Nyt tuli pieni tautitauko, mutta sen jälkeen varmaan taas käydään opiskelemassa.

  VastaaPoista
 6. Sitruuna, kyllä Tirppa varmaan oppii ulkoilemaan ja huutaa sitten kotona kuin hyeena, että ulos tarttis päästä, nyt HETI.

  Teillä sentään Tirppa on oikeasti tirppa. Totoakin sanotaan usein Tirpaksi, Tirpiksi tai Pikkuiseksi, vaikka se on kaikkea muuta, ikänsä ja varsinkin kokonsa puolesta. Cisu on meillä oikeasti Tirppa ja Totosta tulee mitä ilmeisemmin Jätti.

  VastaaPoista