maanantai 13. heinäkuuta 2009

Mökin höperöt

Terveisiä saaristokissoilta! Yksi asia on vuorenvarma: meidän kissat inhoavat autolla matkustamista mutta rakastavat mökkeilyä. Kumpikin kiljui ja rimpuili autossa mennen tullen, tosin ei onneksi koko matkaa, ja kumpikin oli heti kuin kotonaan mökillä.

Puolitoistakerroksinen hirsimökki tarjosi ihanasti nuuskuteltavaa ja erityisesti uusia piilopaikkoja. Yläkuvassa pojat tutkivat halkokoria kaminan alla; kaminan takaa kulki myös kumpaisenkin suosima salaperäinen hiippailureitti. Tässä Toto yksin kaminan alla:

Eräs suosikkipaikka oli nk. postinhakureppu. Sen kanssa leikittiin ahkerasti reppupiiloa. Säännöt ovat yksinkertaiset: yksi kissa ryömii reppuun ja kököttää siellä hipihiljaa ja liikkumatta, toinen taas pomppii repun ulkopuolella vimmoissaan ja yrittää kaivaa kaveria repusta.

Myös kuvassa näkyvät räsymatot tarjosivat oivallisia Etsi veli piilosta -leikkimahdollisuuksia. Aina oli joku matto rypyssä ja kissa sen alla kököttämässä.

Tässä pahaa aavistamaton Toto tutkii makuuhuoneeseen yhtäkkiä ilmestynyttä erikoisuutta: lapsen matkasänkyä. Kun mökille saapui myös sängynkäyttäjä, reilun vuoden ikäinen vilkas vintiö, Toto ei ollut aivan varauksettoman innostunut. Cisu, joka oli tavannut vintiön ennenkin, otti aivan tyynesti ja jopa suopeasti, mutta Toton piti mennä välillä huilaamaan vuodevaatelaatikkoon sohvan alle. Kun hän ei huilannut, hänkin pystyi kyllä olemaan ihmisikätoverin seurassa ja lapsukainen saattoi jopa taputtaa myös Totoa.
Meren lähelle Totoa sen sijaan ei saatu millään. Poikien ensikokemus rantakallioista ja merestä oli hyvin, hyvin jännittävä. Toto joutui pörhistymään mohikaaniksi, mutta ei silti pystynyt tekemään rannalla muuta kuin jumittamaan penkin päällä.

Zen-kissa Cisu sen sijaan vietti rauhaisan katseluhetken. On suuri sun rantas autius.

Lopuksi vielä pari viikonlopun erikoisuutta.

Kun Cisu ei katsellut maisemia tai telminyt veljen kanssa, hän vartioi lammaslaumaansa. Edellisellä mökkireissulla Cisu oli pudottanut lammaskoristeet takan päältä, joten tällä kertaa ne oli laitettu koriin turvaan. Älykkäänä kissana Cisu kuitenkin kaivoi ne esille tuota pikaa ja ryhtyi paimentamaan karkurilampaita.
Varsinainen viikonlopun vetonaula oli showesitys nimeltä Vaarin yötiskaus. Päivällä kuka tahansa sai tiskata aivan rauhassa, mutta kun vaari tiskasi iltahämärissä, hän sai aina ihailijoita. Hyvin intensiivisiä, tuijottavia ihailijoita. Miten se osaakin loiskutella tota vettä noin kiehtovasti?
Ja pitihän mökillä nukkuakin. Parhaaksi nukkumispaikaksi havaittiin Cisun jo viime kerralla suosima keinutuoli. Kissankehdossa on hyvä kölliä.

Vaikka veljespino välillä nukkuikin, vauhtia ei viikonlopusta puuttunut. Ikävä kyllä vaaratilanteiltakaan ei säästytty. Kärpästä pyydystävä Cisu teki virheliikkeen yläkerran parven kaiteella ja mätkähti 1,5 kerrosta alaspäin suoraan lattialle. Kuului kauhea tömäys ja ihmisiltä melkein pysähtyi sydän, mutta onneksi kissat putoavat aina jaloilleen eikä Cisulle tapahtunut mitään. Hän oli vain hetken vähän hämillään ja tömäyksestä ja yleisestä hämmennyksestä järkyttynyt veli pörröhäntänä, mutta sitten kaikki palautui normaaliksi. Onneksi, huh. Kumpikaan kissa ei ollut vielä koskaan pelästyttänyt meitä noin kovasti.

Mutta jos putoamista ei lasketa, viikonloppu oli todella onnistunut! Jos mökille ei olisi koettelevaa kolmen tunnin ajomatkaa, kävisimme siellä varmasti useamminkin. Sitä karvamökkeilijätkin varmasti tahtoisivat.

7 kommenttia:

 1. Olipa teillä taphtumarikas viikonloppu! Onneksi Cisulle ei käynyt mitään, vaikka tipahtikin. :)

  Ihania kuvia, varsinkin Toton pörröhäntäinen ulkoposeeraus ja Zen-Cisun ovat mahtavia!

  Vastaus mökkipulmiin on se, että mökki pitää siirtää lähemmäs kotia. ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea. Ryhdymme heti puuhaamaan lähimökkiä, ihan vain kissojen takia. :) Mielellään meren rannalta, niin saadaan zen-kuvia.

  VastaaPoista
 3. Vauhdikas viikonloppu kissoilla. Hauska tuo tiskauskuva. Eipä luulisi tiskauksen olevan noin mielenkiintoista! :)

  VastaaPoista
 4. Villikissa, tiskaamisessa on jotain, mitä ihmismieli ei ymmärrä. Siis yötiskaamisessa. Toto osallistui molempina iltoina tiskaamiseen tiskipöydän vieressä istuen, mutta ekana iltana Cisu oli kauempana olevan kaapin päällä. Toisena iltana, jolta kuvakin on, Cisun piti tulla kaapin päälle ja tiskialtaan ylle roikkumaan. Hassua. Ehkei meillä tiskata tarpeeksi kotona, kun noin ällistytti. Ei meillä kyllä ainakaan öisin tehdä kotitöitä. :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa ihanan tutulle :) Automatkat on MÖYÄÄÄÄ ja mökillä olo hrrrrrrr ;) Ainakin Kisun mielestä, Alma ei ole vielä päässyt kokemaan mökkeilyn ihanuutta.

  Tuota kaikkea kaipaan ja haikeana tässä myötäelän ;) Ihanan rentouttavan jännittävä lomareissu oli veljeksilläkin. Varmasti tahtovat heti pian uudelleen! ;D

  VastaaPoista
 6. Menina, kohtahan te voitte lähteä kokeilemaan mökkeilyä ihan suurperheen voimin! :) Siinä vasta MÖYÄÄÄÄ varmaan kuuluukin. Ja on varmasti elämyksellistä kaikille! ;)

  Ei vaan, mökkeily = luonnonläheisyys tuntuu viehättävän todella monia kissoja. Ja varmasti vaihtelua on oikeasti tervetullutta myös kissoille, ainakin sellaisille, jotka ovat sekä uteliaita että sopeutuvaisia!

  Meidän mökiltä on tullut viikonlopun jälkeen viestejä, että yksivuotiaasta ihmismökkeilijästä huolimatta mökillä on ollut kovin hiljaista ja rauhaisaa karvakoheltajien poistumisen jälkeen...

  VastaaPoista
 7. Juu, mökille lähdetään sitten kuten Kiljusen herrasväki huutavien ipanoiden ja muuttokuorman kanssa ;D

  Veljekset teki sitten lähtemättömän vaikutuksen hih... Ihmislapsilta puuttuukin se mahtava koordinaatio, akrobatia ja verbaliikka minkä nämä thai-veljekset omaavat (ja mitä yleisö jää varmasti kaipaamaan) ;D

  VastaaPoista