torstai 1. tammikuuta 2009

Miksi juuri K?

Hyvää vuotta 2009 ja tervetuloa K-blogiin! Tämä on elämäni ensimmäinen blogikokeilu, ja syinä kokeiluun ovat:

* Koti. Päiväkirjamaiset blogit eivät oikein ole koskaan innostaneet, mutta viime aikoina olen koukkuuntunut muutamiin sisustus- ja designblogeihin. Olen kurkistellut toisten koteihin, ihastellut ihmisten kodinkunnostustaitoja, saanut ideoita, katsellut kauniita kuvia ja löytänyt ihania sisustus-verkkosivuja blogien kautta. Sisustaminen ja arkkitehtuuri ovat kiinnostaneet minua AINA (oikeasti, jo leikki-ikäisenä) ja nyt omakotitaloasujana erilaisia piirroksia, ideavihkoja ja muita suunnitelmia on siellä sun täällä... Päätin siis minäkin alkaa kerätä koti- ja askarteluajatuksiani nettiin. Ehkä ne säilyvät täällä paremmin kuin käsilaukussa, kaapinpohjalla ja varaston perukoilla. Ehkä minäkin voin inspiroida jotakuta?

* Kissa. Pari kuukautta sitten meille tuli hoitoon sukulaisen kissa... Ja kas, hän asettui taloksi! Me allergiset, ”Ei meille koskaan kotieläintä, ei ainakaan kissaa” -ihmiset eli mieheni ja minä olemme voimattomia hänen viisautensa, kauneutensa ja hauskuutensa edessä. Sylissäni istuu tälläkin hetkellä C, maailman viehättävin ja nerokkain kissa. Pommitan lähipiiriä C-asioilla jatkuvasti – ehkä blogi säästää tuttuja edes muutamilta kissaviesteiltä. Vaikka meidän kissa on niin hieno, että on hurmannut kaikki tuttavatkin, totta kai...

* Kirjat. Kirjoista piittaamaton pitäisi elämääni hyvin yksitoikkoisena, sillä en tee juuri muuta kuin luen. Kirjoja menee vuodessa satakunta. Olen jo muutamia vuosia listannut lukemani kirjat, ja kaikki kotimme kirjat on luetteloitu LibraryThingiin, mutta nyt tuntuu, ettei sekään riitä: haluan kirjoittaa kirjoista. Olen lupautunut tänä vuonna kirjoittamaan jonkin verran ”virallisiakin” kirja-arvosteluja, muista kiinnostavista kirjakokemuksista raportoin sitten täällä. Kirjamaustani en osaa sanoa mitään muuta kuin että dekkareita ja scifiä en lue. Yleensä.

* Kirjoittaminen. Kirjoitan työkseni ja joskus, liian harvoin, huvikseni. Blogi pakottaa minut kirjoittamaan edes jotain muuta kuin työjuttuja ja sähköpostiviestejä. Siitä olen iloinen jo tässä vaiheessa vuotta.

Muita asioita, joista kuvittelen joskus kirjoittavani, ovat esim. kuvataide, korut ja kaikenlaiset kulttuurielämykset. Aion myös kertoa pian alkavasta nukkekotiprojektistani. Se onkin lähes ainoa tärkeä asiani, joka ei ala k-kirjaimella. Blogin nimi syntyi siis havainnosta, että K määrittää vapaa-aikaani (netissä on muitakin K-blogeja, mutta ne ovat kokolailla eri asioista). Tervetuloa siis k-asioiden pariin! Luvassa ei ole henkilökohtaisia tilityksiä, mutta kenties kiinnostavia kertomuksia kiinnostuksenkohteistani.

4 kommenttia:

 1. Hieno aloitus. Oleellisia K-asioita ovat lisäksi Kengät, naisen parhaat ystävät. Niistä voit kirjoittaa ainakin paheksuen "tuhlaavainen pikkusiskoni osti taas uuden pari Pura Lopezeja" (ei ole muuten tapahtunut pitkään aikaan, vaikka alet ovat jo alkaneet).

  VastaaPoista
 2. Ihan vahingossa löysin blogiisi Blogilistan kautta. Avainsana oli korat :-) Mielenkiinnolla bongasin myös maininnan nukkekodista, sillä se kuuluu myös omiin harrastuksiini, korat-kattien lisäksi. Tulen toistekin :-)

  VastaaPoista
 3. Hei Anita, tervetuloa! Hauska, että löysit blogin ja kiva, että kommentoit, niin minäkin löysin "virtuaalikorateja" eli sinun blogisi. Tosiaan tutun näköistä touhua oli teidänkin korattilassa, aika vauhdikkaalta näytti, kävin kurkkaamassa. ;)

  Nukkekoti on vähän vaiheessa, mutta elokuun loman aikana aion ryhdistäytyä ja tehdä sen loppuun (jos se nyt koskaan valmiiksi tulee). Laitan sitten tuonne kotiaiheisten blogisivujen puolelle siitä juttua, tosin varmaan maininnan kissapuolellekin, arvatenkin jo siksi, että karvaiset rakentajat osallistuvat varmasti innokkaasti nukkekodin kokoamiseen...

  VastaaPoista