sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Edustustehtävissä

C on toipunut kollikäsittelystä nopeasti ja mallikkaasti. Ei aristelua eikä haavan ihmettelyä, ja luonnekin on taas samanlainen kuin ennen kaamean kollin pinnalle puskemista. Katse on lempeä ja liikehdintä pentumaisen vilkasta, ei vaanivan murhanhimoista. Joillekin kastraatio tuntuu todella sopivan. Hieman hän hyökkii yhä, mutta ei yhtä vaarallisen oloisena kuin ennen, vaan pikemminkin kyse taitaa olla pennun vallattomuudesta.

Tieto pedon talttumisesta on ilahduttanut paitsi kämppiksiä myös muuta C:n lähipiiriä. Koska hän ei ole enää pelottava, hänet kutsuttiin eilen viettämään lauantai-iltaa sukulaisseurassa. C siis lähti kylään! Kutsussa annettiin ymmärtää, että olisi toivottavaa ja oikeastaan suotavaa, että ainakin kissa kyläilisi, hänen emäntänsä tuli sitten mukaan siinä siivellä.

Kyläily sujui varsin edustavasti. Menomatkalla C oli autossa talutushihnan päässä ja haahuili pitkin takapenkkiä, kunnes keksi vauvanistuimen ja nökötti siinä loppumatkan. Pienten poikien, olivatpa ihmisiä tai kissoja, ei sovi matkustaa ilman istuinta.

Perillä C teki perusteellisen tupatarkastuksen. Kyläpaikassa oli kaikkea kiiinnostavaa ja kiehtovaa, jota ei kotoa valitettavasti löydy. Jos C saisi päättää, hän hankkisi taloomme ainakin nämä:

- Leveät ikkunalaudat, paljon kukkia ja maahan asti ulottuvat verhot. Verhojen takana on hauskaa hiiviskellä ja niiden suojassa voi hivuttautua kukkien luokse. Mikään ei ole ihanampaa kuin painaa naama keskelle oikein pöheikköstä viherkasvia ja tuhistaa sydämensä kyllyydestä. Ikkunalaudalta taas voi vartioida kätevästi myös ulkomaailman tapahtumia.
- Kattoparruja. Niille on jännittävä kivuta ja katsoa, miten ihmisten ilmeet muuttuvat sen kauhistuneemmiksi, mitä pidemmälle parrua kissa ryömii.
- Kaappikello. Sen heilurissa on jotain kiehtovaa, vaikka se tekeekin koko ajan vain samaa edestakaista liikettä.
-Suihkuverho. Ihmisten peseytymisen seuraaminen on C:n lempiharrastuksia, mutta avonaisessa suihkutilassa se on aika riskaabelia hommaa. Jos suihkutila olisi eristetty pienellä reunalla ja vesisuihku pysyisi verhon takana, voisi C osallistua aina suihkutteluun kiipeämällä tuolle reunalle ja painamalla nenänsä suihkuverhoa vasten. Se olisi ihmeellistä!
- PIANO. Etenkin yöllä olisi todella virkistävää, jos voisi kävellessään soittaa sulosäveliä. C soitti pianoa muutaman kerran. Hän aloitti jokaisen soittoesityksen vienoilla korkeilla äänillä ja eteni sitten määrätietoisesti voimakkaampaan ja kumisevaampaan suuntaan.

Tämä kaikki yhdistettynä siihen, että C myös imarteli kyläpaikan isäntää nauttimalla usein ja intensiivisesti tämän sylistä, johti siihen, että C sai hurjasti kehuja sekä heti uusia kyläilykutsuja. Kun kotimatkakin sujui hyvin, hiljaa kissankopassa taksin takapenkillä, niin ei voi kuin todeta, että C:n tilannetaju ja käytöstavat ovat aivan omaa luokkaansa. Etenkin nyt, kun kaamea kolli on poistunut, ja tilalle on tullut taas edustava laatukatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti