perjantai 9. tammikuuta 2009

Herätys!

Monilla kissoilla on kuulemma tarkka sisäinen kello. He tietävät, milloin omistaja tulee kotiin, milloin on ruoka-aika jne.

C:ssä moista säntillisyyttä ei ole ennen tätä aamua havaittavissa. Tänään hän kuitenkin terästäytyi ja päätti toimia koko perheen herätyskellona. Hän kävi vuorotellen metelöimässä kummankin unisen ihmisen luona juuri viisi minuuttia ennen kellonsoittoa: Nyt on aamu, herätkää! Kun mitään ei tapahtunut, hän käynnisti torkkutoiminnon ja pomppasi päälleni tasan viiden minuutin välein seuraavan puolituntisen ajan (en todellakaan kuulu niihin, jotka nousevat sängystä heti ensimmäisestä herätyksestä, olipa se kellonpiipitystä tai kissanmoukua). Kun tämäkään ei tuottanut tulosta, C meni seisomaan nk. herättäjälampun luokse ja painoi määrätietoisesti sarastuspainiketta. Äkkiä koko huone oli täynnä auringonpaistetta ja linnunlaulua. Oli aika nousta. C istui vakavana lampun vieressä ja valvoi, että kukaan ei lysähdä takaisin sänkyyn.

Kyllä hän kunnollinen ja taitava!

P.S. Hän on myös niin kunnollinen ja taitava, ettei pissistellyt eilen epäsopiviin paikkoihin. Huh! Ehkä hän ei olekaan vielä kaamea kolli, vaan vahinkopissivä vauva.

2 kommenttia:

  1. C:sta paljastuu todella huomattavaa älykkyyttä ja määrätietoisuutta. Kyl.

    VastaaPoista
  2. Kyllä. Hän osaa mitä vain ja tietää kaiken. Hyvä, että hän pitää huolta meistä tyhmemmistä talon asukkaista.

    VastaaPoista