lauantai 4. joulukuuta 2010

Sauna kaikilla lisävarusteilla

Tässä blogissa on usein puhuttu saunomisesta, mutta silti on jäänyt esittelemättä saunan tärkein asia: Toton oma vesikuppi.

Tämä kulho on alkujaan päätynyt saunaan juuri saunovia kissoja varten jo silloin kun Cisu oli ainoa karvainen saunatonttumme. Cisu käyttääkin kippoa vain saunoessaan, mutta Totolle siitä on muodostunut tärkein vesipiste. Vaikka sauna olisi kaksi viikkoa kylmillään (Cisusta ja Totosta aivan kauhea ajatuskin), kippoon vaihdetaan päivittäin vesi.
Toto suorittaa vähintään kerran päivässä tärkeän rituaalin. Hän kieriskelee kylppäriin ja saunaan vievän oven edessä olevalla taikamatolla, koputtaa halit saatuaan kylppärin oveen tassullaan ja oven avauduttua astelee omalle saunakipolleen. Kun olimme kesällä yli viikon verran mökillä, Totolla oli kotiin palattuaan niin kiire päästä tarkastamaan kippotilanne, ettei hän ennättänyt edes suorittaa taikamattorituaalia, vaan siirtyi suoraan koputus- ja juomisosioon.

Cisulla taas on saunassa tunneli. Aina jos jossain on jotain tunneli- tai majamaista, siellä on myös Cisu. Ja koska sauna on Cisun lempipaikka, voitte kuvitella, että tunneliksi ripustettu pyyhe aiheutti superhurinaa.

Vielä kun ihmiset tajuaisivat siirtää myös ruokakupin ja kissanvessan saunaan, niin pojilla ei olisi talvisaikaan mitään syytä poistua sieltä.

7 kommenttia:

 1. Koputtava kissa on kyllä superhellyyttävä! Pitäisiköhän Naukulassakin lämmittää vaihteeksi sauna....vesipiste sieltä tosin puuttuu, mutta Helmikin pitää saunomisesta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kelpaa. Jos pojat muuttavat saunaan, voisitteko ystävällisesti asentaa sinne live webcamin? Kiitos.

  Meillä halutaan mukaan saunaan ihan hirveästi, mutta sitten kun sinne päästään, aletaan kahden minuutin kuluttua maukua pois aivan paniikissa. Lyhyt on kissan muisti. :D

  VastaaPoista
 3. Vähän myöhäisiä vastauksia...

  Naukulan Mamma, toivottavasti Helmi pääsi saunaan!

  Ja anonyymi, ehkä se onkin vain positiivista ajattelua. Eihän sitä koskaan tiedä, jos saunassa ei olisikaan kauheaa. Meilläkin yritetään tuon tuosta huutaa ikkunaa auki tai kurkata ulko-ovesta, olisihan talvi voinut yhtäkkiä kadota. Mitään lyhytmuistisuutta tai muuta ajattelemattomuutta se EI voi olla. :D

  Saunakissojen webcam olisi kyllä pidemmän päälle aika tylsä. Pelkkää lojumista ja lattiakaivon ritilän irrottelua, ainakin ihmisten tietojen mukaan.

  VastaaPoista
 4. Voin paljastaa, että tietynasteinen "tylsyys" tänne juuri vetääkin. Kun hektinen ihmiselo riepottaa, on ihanaa seurata kissojen touhuja. Eli nyt vain live-kuvaa lojuvista kissoista näkyviin. Katsojia kyllä löytyy!

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän, voivottelin viimeksi tänään aamulla, miksen voi olla kissa. Lojuisin vain kaiket päivät lämpimässä ja nauttisin totomaisen pehmeästä kaverista. Olisinpa edes niin pieni, että voisin mennä joskus Toton syliin huilaamaan, Totolla on maailman pehmein ja silkkisin turkki. Onneksi sentään Toto huilaa välillä minun sylissäni.

  VastaaPoista
 6. Kaikille kissabloggaajille ensimmäisen luokan ansiomerkki kissankarvoilla tärkeästä työstään ihmisjaksamisen eteen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Varsinainen kiitos kuuluu kyllä noille karvaterapeuteille, ilman heitä ei olisi kissablogeja eikä paljon muutakaan. Onneksi kissat näyttävät usein itsekin tietävän arvonsa.

  VastaaPoista