tiistai 7. joulukuuta 2010

Hassut nimet ja vielä hassummat lempinimet

Kielitieteilijä minussa innostuu aina, kun tulee puhetta lemmikkieläimien nimistä. Ilokseni Herra Viiksen ja Herra Viiksen eli Herra Harmaan ja Herra Harmaan, ystävien kesken mm. Karvakelmien, blogissa onkin juuri alkanut kissannimikeskustelu. Nyt voi siis mennä ja paljastaa, kuinka monta kymmentä (omituista) nimeä omalla kissukalla on.

Olen kirjoittanut joskus itsekin aiheesta. Nyt kun kurkkasin Cisun ja Toton lempinimikatsaukseen, huomasin, että osa vuosi sitten käytössä olleista lempinimistä on jo jäänyt matkasta. Toto ei ole enää Kärpänen, vaikka pöriseekin, eikä Cisu Kissinger, saati että Pojat – pysyvä nimitys, paljon yleisempi kuin Kissat – olisivat Karviaisia. Toisaalta vuosi sitten heistä ei ollut vielä tullut Kiipeleitä eikä Totokaan ollut kaikenlaisista Tottendahl-muunnoksista huolimatta kehittynyt aina muotoon TottisTottisTotteliTottis saakka.

4 kommenttia:

 1. Siis voi ei :-D Toi viimeinen varsinkin! Onhan noita. Mä kutsun välillä poikiani kiisseleiksi. Musti on tietysti Musta Pantteri, MustikkiPantteri ja Mustus Rooman keisari, tai silkkiäispantteri, tai kahvipaputassu, sillä sen polkuanturat muistuttavat erehdyttävästi paahdettuja tummia kahvipapuja paitsi että ne ovat pehmeät ja lämpimät <3

  VastaaPoista
 2. Viimeisen kohdalla repesin minäkin :D ! Täältä löytyy ainakin Hemppu, Hemuli, Hempukka, Wimpsu, Wimpukka ja Hellu (tulee Helena Takalosta: tyypillinen suomalainen nainen, kauniit kasvot ja kova hiihtämään)

  VastaaPoista
 3. Joskus TottisTottisTotteliTottis katsoo minua alistuneesti huokaisten ja hieman kärsivästi, kun käytän tuota lyhyttä ja ytimekästä nimeä. Toton ajatukset voi ihan lukea: "En viitsi hermostua tuolle säälittävälle höpöttäjälle, kai se parhaansa yrittää kuitenkin." :)

  Helena Takalo, enpä ole kuullut, että hän kävisi kissan esikuvaksi! :D

  VastaaPoista
 4. Nimistä on aina kiva lukea!

  Harmin lempinimet on Harmitus ja Armi. Paavo puolestaan on Paakku, Paakutti, Pyllerö ja Pyllis. :D

  Ja onhan noita vielä muitakin, mutta nuo on yleisimmät.

  VastaaPoista