tiistai 21. joulukuuta 2010

Merkattava ihmissuhde

Täällä ollaan pitkästä aikaa! Ja jos luulette, että K-blogi on jo herttaisissa joulutunnelmissa, niin ehei, seuraa vähemmän herttainen pissaraportti.

Blogia seuranneet tietävät, että meillä oli poikkeussyksy: mies reissasi oikeastaan kaikki viikot. Aluksi tämä ei tuntunut haittaavan Cisua ja Totoa ollenkaan, paitsi että viikonloppuisin he kirjaimellisesti kiehnasivat miehen kimpussa. Loppuaikoina Toto alkoi olla arki-iltaisin levoton ja saattoi kulkea mäykyen väykyen kaksikin tuntia perässäni. Mäy! Väy! jatkui, vaikka miten huomioin.
Cisun erikoiskäytös taas alkoi, kun mies lopetti parisen viikkoa sitten reissaamisen. Ensin Cisu alkoi viettää laatuaikaa. Aina arki-iltaisin hän saapui märäksi nuoltuna miehen syliin
ja ryhtyi sitten kuivattelemaan itseään ja nauttimaan yhdessäolosta. Hänellä oli myös juttuja, oli vissiin jäänyt kokemuksia jakamatta syksyn mittaan. Mies sanoi, että hän ja Cisu pitävät yhtä, koska kumpikin tietää, millaista on olla talon vanhin mies.
Jossain vaiheessa talon toiseksi vanhin mies vaan hermostui siihen vanhimpaan ja ryhtyi aina viikonloppuisin pissaamaan miehen sänkyyn. Mitä sä täällä koko ajan kuhnit, lähde taas reissuun!

Juuri kun jo vähän huolestuimme, tilanne taas rauhoittui. Viime viikolla mies oli sitten taas pari päivää pois kotoa, ja saimme varmistuksen, että Cisu-pisun tempaukset johtuvat hänestä. Kun mies kotiutui myöhään illalla, Cisu vilkaisi häntä ja singahti heti kuopimaan hänen sänkyään. Koko yö meni sitten sänky- ja päällepissausyrityksiä estellessä, onneksi Cisu uskoi puolesta sanasta, heti kun kuopimisesta huomautettiin.

Ja sitten tuli taas viikonloppu ja mies oli liikaa kotona ja sai pissiyllätyksen sänkyyn. Nyt arkena kaikki on taas sujunut hyvin, kun kukaan tomppeli ihminen ei häiritse jatkuvasti Koratian kuninkaan mielenrauhaa. Häirikköpissailua lukuun ottamatta Cisulla ei tunnut olevan mitään ongelmaa henkisesti eikä fyysisesti.

Aika surkuhupaisalta tuntuu, mutta pissailu on kai merkki Cisun syvistä tunteista, oikein viha–rakkaussuhteesta. Korateista sanotaan, että ne kiintyvät ihmisiin kissoiksi poikkeuksellisen lujasti – ja kun oma ihminen ei käyttäydy kuten kissa haluaisi, hän ilmeisesti saa haisevan koston. No, onneksi meillä on pesukone ja olemme jo tottuneet Feliwayn tuoksuisiin lakanoihin. Uskomme myös, että tilanne rauhoittuu, kun miehellä on pian lomaa ja Cisu saa häneltä paljon aikaa ja huomiota. (Ellei, niin aiomme kyllä vähintäänkin soittaa eläinlääkärille.)

Mitä tästä kaikesta ajattelee Tottis? Pysyy yhtä tasaisena ja iloisena kuin aina ja katselee ruikkijaveljen touhuja hämmästyneenä. Siistinä luonteena Toto on myös ilmiantanut ihmisille pari sotkua. Cisukin ilmiantoi yhden, kun MINÄ menin vahingossa nukkumaan kostopissaläikkään. Tuli kova kiire naukua, kuopia ja irvistää eli varoittaa, että hei, se sotku ei oo sua varten.

8 kommenttia:

 1. En voi kuin hihittää takkuista ja pisuista Cisua. :) Toivottavasti vaiva ja ongelma oli vain ohimenevä.

  VastaaPoista
 2. Hmm.. Cisulla ja Aslanilla onkin enemmän yhteistä kuin luulin. Aslanhan saa stressiä meidän isännän poissaoloista. Se myös kuopsuttelee joskus lakanoita ja muutaman kerran on kakannut sänkyyn, noiden tilanteiden todennäköisyyttä lisää stressi mutta jokaisella kerralla on myös hiekkalaatikoiden putsaus meinannut unohtua aamuun joten olen ajatellut tuon sänkyynkakkimisen olevan vain siisteydenhalua. Tosin kerran pentuna se pissasi isännän päälle, kun sanoin sille että käypäs herättämässä isäntä :D Se on ollut Aslanin ainoa hutipissa.

  Muistelen, että Feliwayta ei kannattaisi missään nimessä laittaa sinne sänkyyn vaan pikemminkin hiekkalaatikon luo. Feliway = hyvä paikka = hyvä paikka tehdä tarpeet.

  Jotenkin en usko että teillä on kyse viha-rakkaussuhteesta. En tiedä voisiko kissoilla edes olla sellaista. Voisiko olla, että Cisu sekä rakastaa omaa isäntäänsä etää ikävöi sitä mikä nostaa stressiä, mutta olisi myös hajuherkkä isännän tuomille vieraille hajuille ja haluaisi peittää ne vieraat matkojen hajut pois omalla hajullaan?

  Nuo pissavaivat ovat kyllä hankalia selvitettäviä, mutta tuollainen tuli nyt mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Marjis, kyllä se onneksi tuntuu ohimenevältä ja tosiaan, jos pitkittyy, niin sitten pitää vielä kertaalleen miettiä ja selvittää, mistä mahtaa olla kyse.

  Luolaleijona, kyllä minäkin oikeasti luulen, että se on vain rakkaussuhde, hyvin tunteellinen ja vähän kompleksinen sellainen. Cisu on aina ollut hyvin herkkä kaikesta rohkeudestaan ja riehakkuudestaan huolimatta, ja häntä myös huolestuttaa, jos kaikki eivät ole paikalla. Viimeksi tuli sänkypissejä kesällä mökillä, kun mies ei ollut taaskaan muiden mukana. Ja kun Cisu oli pienenä ollut siskollani hoidossa, se oli valvonut klo yhteen asti eteisessä odottamassa siskon miestä kotiin, ilman miehiä ei voi nukkua.

  Me aloitimme Cisun rauhoittelun hiekkalaatikoiden superpesulla + yhdellä uudella hiekkiksellä, mutta sitten alkoi tuntua, ettei se hiekasta johdukaan. Tuo viimeviikkoinen miehen kotiinpaluu tuntui varmistavan, että kyse on vain Cisun loukatuista tunteista ja huolesta, miksi toinen ihminen ei ole luotettava ja aina kotona. Toivottavasti tilanne nyt rauhoittuu, kun miehen reissukausi on ohi... Ja Feliwaysta olen kuullut ohjeita vähän joka lähtöön (se sekä karkottaa että houkuttelee, mitä pitäisi uskoa?). Aiemmin olen ollut sitä mieltä, ettei se toimi ollenkaan, mutta nyt sen ajoittainen suihkuttelu on tuntunut rauhoittavan Cisua, ei ainakaan innostavan.

  Cisuhan ehti oppia merkkaamisen jalon taidon ennen kastraatiota, niin voi olla, että tuo toimintamalli välillä nostaa päätään. Myös kollina Cisu merkkasi aina sängyn pissaamalla tai kakkaamalla siihen.

  VastaaPoista
 4. Kaverit. Tää menee nyt silleen, että sille miehelle pitää saaha joku roti. Se joko pysyy kotona tai sitte poissa, mutta ei rampata! Niin!

  VastaaPoista
 5. Aika ikävää toimintaa ihmisen kannalta. ;)

  En itse oikein pääse kiinni siihen mitä kissa tarkoittaa tuolla käytöksellä. Ainahan sanotaan, ettei kissa tee "mielenosoituspissejä", mutta toisaalta reviirin merkkaaminen tapahtuu myös pissaamalla ja tutut hajut tekevät paikasta turvallisen (ja kai koti on hieman turvaton, jos mies ei ole paikalla?).

  Toivottavasti tilanne rauhoittuu!

  VastaaPoista
 6. No johan on! Mielenkiintoinen asetelma teillä. Joko Cisu pissii siksi, että mies ei häntä reissullansa unohda, tai siksi että taloon on tullut uusi vanhin mies poissaolon aikana...Hmmmm.... Tätä täytyy pohdiskella.

  VastaaPoista
 7. Niin, kissan logiikkaa ei ole helppo seurata kun ei itse ole kissa! Joka tapauksessa hyvä kuulla että Cisu saa viettää isukin kanssa laatuaikaa. Kyllä varmasti miehen poissaolot tuntuisi olevan syynä, mutta mistäs sen selvittää onko se mielen osoittamista, merkkaamista, huomionhalua vai mitä. Huvittavaa tuo, että kun menit itse pissaläikkään tuli Cisu iloittamaan että Hei! Se ei oo sulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista! Vaikea tosiaan tietää, mitä Cisu tuolla todella tarkoittaa, mutta eipä ole ainutkertainen keksintö: ei tarvitse kirjoittaa Googlen hakuun kuin "kissa pis-", niin Google jo ennustaa, että "kissa pissaa sänkyyn"....

  Olen lukenut aiheesta siis netistäkin. Monissa keskusteluissa on esitetty, ettei kissa voi tehdä tuhmuuksia tarkoituksella. Mielestäni kyllä voi - ehkei kissa tarkoita että se on "tuhma" kuten me ihmiset tuhmuuden ymmärrämme, mutta kyllä kissa voivat aika tietoisesti juonitella. Meillä Cisu on ollut aina sellainen, että jos ei saa haluamaansa hyvällä, pitää kokeilla pahalla. Yksin ollessaan Cisu herätti ihmisiä öisin kiipeämällä makuuhuoneen isoon limoviikunaan. Kesäisin, jos ulos-huuto ei tepsi, Cisu puree aina samaa taulunkulmaa ja rämpyttää taulua seinää vasten. Nämä temppuilut oikein yltyvät, jos niihin kiinnittää huomiota... Pissatemppuiluun on vähän vaikeampi olla kiinnittämättä huomiota. Täytyisi olla aika hyvähermoinen, että jatkaaa nukkumista pissitäkin alla.

  No, toivottovasti nyt joululoma ja rauhallinen elo rauhoittaa Cisunkin. Cisusta on aina ollut kaikkein parasta, kun kaikki ovat yhdessä kotona. Joskus Cisu ei voi sunnuntai-iltaisin tehdä muuta kuin kölliä sylissä ja hurista onnesta halkeamaisillaan, kun koko oma sakki on ollut pari päivää tiiviisti yhdessä.

  Tämä kaikki on tietenkin muuten liikuttavaa ja ihanaa, mutta tuo pissipuoli on vähän liikaa ihmisille. ;)

  VastaaPoista