tiistai 28. joulukuuta 2010

Rauhallista

Cisu ja Toto ottivat haasteen vastaan: hekin osaavat olla rauhallisesti. Vaikka heille kuinka blogissakin toivoteltiin seikkailuja ja ties mitä riekkumista jouluksi, pojat päättivät viettää joulunajan suorastaan poikkeuksellisen seesteisesti. Syömistä ja nukkumista, sitähän se loma ihmisilläkin usein on.

Äitini oli ommellut pojille uuden (tietenkin koratinharmaan) huovan. Kun laitoin sen jouluvisiitiltä palatessamme huopakorin pohjalle, pojat menivät heti koriin peseytymään ja nukkumaan. Cisu ihmettelee, voisiko kamera jo jättää harmaaturkit rauhaan.
Ihmiset olivat kotona lähes koko joulun ja torkkuivat hekin, mitä nyt välillä piipahtivat sukulaisissa. Emme viitsineet ottaa kissoja mukaan, koska visiitit olivat lyhyitä – ja lyhykäisyydessäänkin suuri ihmismäärä ja joulupukki olisivat voineet rasittaa koratialaisten hermoja. Emme myöskään halunneet ottaa riskiä, että Cisu ärtyy ja pissii vanhempieni sänkyyn. Nyt Cisu on kyllä ollut aivan sisäsiististi. Ja ellei ole, siihen on ratkaisu: hän sai ihmisserkkupojalta lahjaksi vitsikkään paketin, jossa luki päällä Kuivaa joulua ja joka sisälsi vaipan. Cisu oli lahjasta kovin kiinnostunut, vaikkei selvästi tiennytkään, mitä sillä tehdään.
Cisun joulumaja. Tarvitaan laatikko, lakana ja pyyhe, ja kissan joulupesä on valmis.

8 kommenttia:

 1. Voi Cisu-tonttua! Kuivaa joulua, todellakin. Voi Cisun naamaa jos sille virittäisi vaipan. Voisi poika loukaantua. Ehkä kissoilla on siksi rauha kun ihmiset ovat paikalla? Joka tapauksessa, mukava kuulla, että joulu sujui kuivissa merkeissä.

  VastaaPoista
 2. Onhan joulumajakin seikkailu? Ja uusi patja, tokihan sitäkin pitää testata!

  VastaaPoista
 3. Kyllä kissat tuntuvat pitävän siitä, että ihmiset ovat kotona eivätkä edes puuhaa juuri lukemista ja lojumista kummempaa. Valitettavasti emme voi ryhtyä täyspäiväisesti kissanpäiviä viettämään. Minä olen jo töissä, mutta mies onneksi sentään lomailee - Cisu oli kuulemma eilen kovasti pitänyt siitä, että saivat olla miesten kesken. Cisu oli aina välillä kesken päiväunien käynyt katsomassa, että mies on vielä kotona ja kun tämä oli ollut lähdössä hakemaan minua bussilta, molemmat kissat olivat naukuneet kovaan ääneen eteisessä. Miksi ihmisten pitää aina lähteä?

  Onhan joulumajakin tietenkin jonkinlainen seikkailu. :) Ja eilen tuli uusi hiirilelu, joka meni majaan, se vasta seikkailu oli.

  VastaaPoista
 4. Otettiin heti mallia majasta. :D

  Voisitteko muuten tehdä palveluksen? Emme pääse kommentoimaan Tatsutanian blogiin, mutta ehkä Koratian kuriiri voisi viedä lukijaterveisemme muun diplomaattipostin mukana?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, Koratian kuriiri ei toimi pikavauhdilla, mutta lupaa toimittaa terveiset perille juuri NYT.

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Toimitte itse asiassa käsittämättömän nopeasti. :D

  VastaaPoista
 7. Koratian postilaitos lupaa toimia nopeasti, kun huomaa postitettavaa, mutta ei lupaa huomata kaikkia posteja nopeasti, koska ainakin yrittää välttää jatkuvaa netin kyttäämistä. :)

  VastaaPoista
 8. Emme mekään täällä koko ajan postittele. Muutaman kerran päivässä toki vilkaisemme, jos vaikka olisi tihkunut jotain Koratian uutistoimistolta. Välillä toki teemme muuta, kuten seurailemme toisia kissablogeja. :D

  VastaaPoista