torstai 30. joulukuuta 2010

Vain kissa voi tietää

Vain kissa voi tietää, miksi yön hiljaisuudessa kannattaa patsastella lipastonnurkalla ja jähmettyä tuijottamaan seinää tai lipastolla olevaa tyynyä. Vain kissa tietää senkin, miten voi pysyä paikoillaan puoli tuntia putkeen. Aivan hiljaa ja liikkumatta.

Ihminen ei kyllä tiedä välillä mitään. Vaikka kuinka tuijottaisi mukana, ei näe eikä kuule mitään, mikä vaatisi moista patsastelua. Mutta ihmisillä ei olekaan taikavoimia ja suurta maailmantietoa ja superviisautta ja mitä kaikkea noilla salaperäisillä kissukoilla nyt mahtaakaan olla.

8 kommenttia:

 1. No niinpä. Kyllä ihminen on vajaavainen olento! Samaa ilmiötä pohdiskelin eilen, kun Raichu tuijotti kattoon niskat kenossa pitkän aikaa niin että vain nenä ja viikset näkyi..

  VastaaPoista
 2. :D Ehkä Cisu tykkää karhuohjelmasta siksi, että niistä on vielä jotain opittavaa? Nämä kissojen jutut tuntuvat olevan hyvin hallussa :D Onkohan lipasto muuten ulkoseinää vasten ;) ?

  VastaaPoista
 3. Kissat ihan varmasti näkevät vaikka mitä henkimaailman olentoja ja ties mitä ufoja, mistä meillä ihmisillä ei ole aavistustakaan. Jotenkin se voi olla pelottavaakin, mutta minusta on oikeastaan ihana nukkua kun tietää, että kaksi kodinpuolustajaa nostaa päänsä kärppänä heti, jos tapahtuu jotain epäilyttävää. Ja Ransuhan (yrittää) estää tehokkaasti myös kotiin tunkeutuvat koirat, vihollisheimolaiset!

  VastaaPoista
 4. Minusta nuo kissasalaisuudet ovat muuten kiehtovia, mutta välillä tulee vähän hämmentynyt olo, jos kissat näyttävät siltä, että meidän kotona on joku vihollinen/muuta vaarallista, eikä itse huomaa mitään. No, toistaiseksi olen ollut niin tomppeli, että vaikka C ja T ovat kuinka olleet karvat pystyssä yläkerrassa ja näyttäneet siltä, että alakerrassa on rosvo, en ole huomannut rosvon käyntiäkään. Luultavasti se rosvo on kuitenkin ollut vain kiinnostava haju tai hämähäkki tms. :)

  VastaaPoista
 5. hihii :) on ne salaperäisiä ja mystisiä olentoja!
  meidän vanhemmalla neitillä on tapana kans yhtäkkiä jähmettyä ja tuijottaa esim. ikkunasta ulos muutamien sekuntien ajan.. se on mukavaa mamista ajatella et hyi kukahan siellä ikkunan takana hiippailee ;D
  ihanaa vuodenvaihdetta sulle ja kisuille!

  VastaaPoista
 6. Tänään aamulla salaperäiset ja mystiset ottivat emoaluksen viestejä vastaan vessan seinää tuijottaen. Eipä ollut ihmisellä taaskaan lahjoja tulkita tilannetta.

  S, kiitos toivotuksista ja sitä samaa! :)

  VastaaPoista
 7. Juuri näin. On siellä jotain nähtävää, mutta vain kissa tietää. :-)

  VastaaPoista