sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kesätyöntekijä

Sitten kaamean pörröjuoksun Cisu ja Toto ovat tehostaneet Koratian turvallisuudenhallintaa. Oy Korat Securitas Ab:n perustajajäsenillä on selvä työnjako ulkoilukeikoilla.

Cisun, sitkeän ja ajoittain kiivaan juoksijan, tehtäviin kuuluu omilla mailla partiointi.
Sekä tuima vartiointi.

Enää eivät koirat pääse huomaamatta meidän maille.

Toton vastuualueena on erityisesti portinvartijana toimiminen. Hänen hieman laiskanpulskealle luonteelleen sopii hyvin päivystää Koratiaan johtavalla sillalla.


Toto suhtautuu asemaansa vakavasti ja tarkistaa myös sillanaluksen. Ovathan jotkut koirat kovia uimareita.

Nykyaikaisena bisnesmiehenä - tai sitten vain laiskanpulskeana hahmona - Toto tietää, että yrityksen tehtäviä voi myös ulkoistaa. Hän onkin delegoinut duuninsa kesätyöntekijälle Oy Pupu Ab:stä niiksi hetkiksi, jolloin häntä itseään ei huvita vartioida siltaa.
Rekrytointi on onnistunut ainakin siinä, että varavartioija on kovin pieni ja huomaamaton.

Hän on myös oppivainen ja kuuliainen: myös hän tarkastaa sillanaluksen.

Hän tulee mentoriinsa Totoon myös siinä, että hänelläkin iskee usein ulkona kökötysvaihe päälle.

Hän on aivan pieni ja aika arka, varmasti ihan ekaa kertaa kesätöissä. Olemme todella onnellisia, että Tottis uskalsi luottaa aloittelevaan pihapomppijaan ja ennakkoluulottomasti ja epärasistisesti palkkasi sijaisensa lajirajoja kunnioittamatta. Ihmisistä pieni kesäpupu, kolmas kotieläimemme, on ihastuttava ja - ikävä kyllä, mutta onneksi fleksit on keksitty - Cisusta ja Totosta aivan syötävän suloinen.

9 kommenttia:

 1. Ihana kesätyöntekijä ja nopea jaloistaan! :) Kollo on samaa mieltä - puput olisivat syötävän suloisia, harmi että flexi rajoittaa.

  VastaaPoista
 2. Ollaanpas teillä tosiaan suvaitsevaisia siellä Koratiassa ;) se on hienoa se! Meillä Sohvi joutui antamaan lähdöt pupusille tässä taannoin, tulivat näet ilkkumaan kissalle, joka oli kiinni - ei sekään oikein sovi!

  VastaaPoista
 3. Voi, ei, puput ilkkumassa kissalle :-D
  Tuo on kyllä niin aran oloinen teinikesäduunari, ettei varmaan ala hyppimään nenille.
  Mums!
  sanoo Musti

  VastaaPoista
 4. Hieno kesäjuttu ja kesäkuvat! Pupu on hyvä lisä missä vaan touhussa, söpöysbonarit kulkee mukana.

  VastaaPoista
 5. Loistavaa esimiestoimintaa Totolta! :D

  VastaaPoista
 6. Puput ilkkumassa kissalle on kyllä melkein pahinta, mitä voi tapahtua! Todella röyhkeitä, huonokäytöksisiä, uhkarohkeita ja ihan tyhmiä sellaiset puput.

  Meidän pupu on toista maata. Hänellä on selvästi (korat)herran pelkoa eivätkä onneksi Cisu ja Totokaan ole nyt päässeet häiritsemään kesätyöntekijäänsä, vaikka hän niin hemaisevan näköinen ja muutenkin kiinnostava tapaus on.

  Toto kiittää kommenteista! Vielä kun löytyisi joku sellainen kesäduunari, joka karkottaisi linnut talon läheltä. On ihan törkeää, että kesken Oy Korat Securitas Ab:n toimitusjohtajien unien linnut koputtavat härnäten ikkunaan. Silloin vihainen johtaja voi vaikka raapia ikkunalasia vimmoissaan, sellaistakin täällä äsken tapahtui.

  VastaaPoista
 7. Tuo pupu varmaan sitten tömistää siltaa Totolle merkiksi, jos koiria näkyy, koska en ainakaan itse pysty kuvittelemaan tätä arkaa kesätyöläistä ajamaan koiria pois. :)

  Meidän puistossa asustelee äänettömästi liikkuva iso rusakko. Välillä sekä kissa että emäntä havahtuvat siihen, että isokokoinen pupu jököttää hievahtamatta metrin, parin päässä. Silloin Amos yleensä yrittää heti hyökätä sen kimppuun, Elliott vain katselee ja kummastelee. On niin erilaiset luonteet pojilla.

  VastaaPoista
 8. Mikä Oy Korat Securitas Ab:n toimintasuunnitelma on, jos koira tai vastaava tunkeilija havaitaan partointireissulla? Onko karkoitustehtävät kesätyöläisen harteilla, vai käykö pörröhäntäpartio lähitaisteluun ihan itse? Vaikka mitä turhaan tällaisia etukäteen miettimään. Noin tiukkailmeiset vartijat varmasti karkoittavat valtaosan tunkeilijoista pois ihan vain tarkkaavaisuudellaan :)

  VastaaPoista
 9. MissMisery, kommenttisi nauratti kovin! Varmaankin Pupu tömistää Totolle äänimerkkejä, koska mitenkään muuten ei voi selittää sitä, että Toto seisoo usein terassioven ikkunaa vasten ja tuijottaa sillalle. Tai jos makuuhuoneen verkotettu ikkuna, joka on vielä lähempänä, siltaa, on auki, Toto päivystää siinä vaikka koko illan ja välillä huutaa Pupulle toimintaohjeita.

  Mäykynen, Oy Korat Securitas Ab:n toimintasuunnitelmasta ei ole mitään tietoa, koska he eivät ole paljastaneet liikesalaisuuksiaan eikä sitten Pupun palkkaamisen ole havaittu yhtään vaaratilannetta. Kuka nyt meidän maille enää uskaltaisi, tuollaisia vartijoita piha täynnä? Jos joku nyt kuitenkin tulisi, luulen että Pupun tömistely ja Cisun ja Tötön pörröhännät riittäisivät vihollisten kauhistuttamiseksi ja karkoittamiseksi.

  VastaaPoista