tiistai 15. kesäkuuta 2010

Uusia resursseja

Oy Korat Securitas Ab saa varmasti vuoden kasvuyrityspalkinnon, tai Cisu ja Toto vähintäänkin innovatiivisuuskunniamaininnan.

Ei mennyt kuin muutama päivä pelottavan peuran tunkeutumisesta Koratiaan, kun johtaja Cisu ikkunasta havaitsi jotain hälyttävää: nyt tuli sitten metsäkauris meidän maille! Se syö meidän puunlehtiä!
Cisu oli jo huomannut, ettei tällaisia asioita kannata jättää Pikkupupun hoidettavaksi, joten hän kutsui paikalle uudet, hieman raamikkaammat työntekijänsä. Kas tässä, sälekaihtimen välistä salakuvattuina:
Kuvasta on sitä vaikea nähdä, mutta nämä ovat varsinaisia turbojäniksiä. Ne ovat korkeampia, voimakkaampia ja rohkeampia kuin kukaan kotipuutarhuri haluaisi tietää. Toinen Korat Securitaksen uusista työntekijöistä tuli jopa meidän terassille ja irvisti talon suuntaan katsellessaan. Aikamoiset hampaat ja viikset, en haluaisi joutua tuon bodyguardin kiinniottamaksi!

Ei halunnut metsäkauriskaan. Hän pötki välittömästi uusia työtekijöitä pakoon. Vielä kun samaan aikaan nähtiin Pikkupupun kaartavan kauempana pellolla, voidaan sanoa, että Cisu ja Toto, joka valvoi tapahtumien kulkua omassa ikkunassaan yhtä herkeämättä kuin Cisukin, ovat todella tehostaneet Koratian turvallisuustoimenpiteitä.

Järkevää kyllä johtajat myös pysyttelivät sisätiloissa tämän uusimman hyökkäyksen ajan. Kenenkään ei tarvinnut ryömiä pörrömyttynä kotiovelle eikä alistua siihen nolouteen, että hölmö ihminen kantaa jähmettyneen – siis patsaan vankkumattomuudella joukkojaan puolustavan – johtajan pois taistelupaikalta.

Mutta hui, mikä mahtaa olla seuraava selkkaus Koratiassa? Meillä ei ole enää ollenkaan rauhallista!

10 kommenttia:

 1. No huh huh.. kesä vilkastuttaa näköjään kaikenkarvaiset ja -oloiset eläimet liikenteeseen.. Onneksi kesätyöntekijät olivat valppaita, varmaan työnjohto ikkunan takana oli antanut uudet ja tarkennetut ohjeet tällaisten tilanteiden varalta!

  VastaaPoista
 2. Kesä todellakin vilkastuttaa! Näin salaattia kasvattavan ihmisen näkökulmasta on kuitenkin todettava, etten toivo Cisun ja Toton palkkaavan enää lisää pupuja. :) Tänä vuonna on ollut varsinainen Ruohometsän kansa -tunnelma, kun kotoa lähtiessä saattaa normaalin yhden tai kahden loikkijan sijasta nähdä jopa 4-7 jänistä. Onneksi eivät sentään ole niitä parjattuja citykaneja vaan ihan aitoja maalaispomppijia!

  VastaaPoista
 3. Cisu-pomolla on yhtä valpas asento kuin pitkäkorvaisilla alaisillaan. :) Luulisi, että noiden vartijoiden myötä rauha palaisi Koratiaan ja hirvieläimet pysyisivät kauempana.

  VastaaPoista
 4. Sirpa ja Kollo, hih, nyt kun sanoit, niin Cisu on aikamoinen pupu itsekin!

  Ja Paavo ja Harmi, meillä tosiaan tapahtuu. On tapahtunut ennenkin, mutta nyt kun kotona asuu kaksi karvaista, jotka reagoivat pihan tapahtumiin aina joko ikkunaan liimautumalla tai kauhean juoksusätkykohtauksen saamalla, tulee itsekin seurattua pihan tapahtumia vielä entistä enemmän.:)

  VastaaPoista
 5. Asiameininkiä! Teillä vallitsee toi kuri ja järjestys!

  VastaaPoista
 6. Aika hurjaa menoa, siellähän on kohta melkein arkillinen työntekijöitä pitkin tiluksia!

  VastaaPoista
 7. Kuinka kohteliasta uudelta työntekijältä käydä vielä kuittaamassa pomolle, että homma on hallussa. Mitä muutakaan terassivisiitti olisi voinut tarkoittaa..:)

  VastaaPoista
 8. ohoh! No mutta eikö se kumminkin ole aika ylellistä saada seurata villieläimellistä menoa niin sisällä kuin ulkona?
  Onnea Toto-porukalle, miten ihanaa että otitte Toton, kaikkien kannalta! Eikös, enää ei voi kuvitella Tototonta elämää. Ja sitä miettii, miten ihmeessä pysyi hengissä niin monta vuotta ilman kissaa.

  VastaaPoista
 9. Hurjaa on. Kyllä puput ja peurat ja hirvet ja huuhkajat ja vaikka mitkä ovat meille enemmän kuin tervetulleita, KUNHAN eivät sörki yrttilaatikkoani. Ajattelin, että olen tosi ovela, kun laitan sen tänä vuonna terassille, melkein talon sisätiloihin. No se tarkoittaakin sitten näemmä sitä, että saamme myös pupusia ja varsinkin turbojäniksiä melkein sisälle asti. :D Mutta voihan olla, että he tosiaan olivat vain kuittaamassa Cisu-työnjohtajalle, että paikalla ollaan.

  Enää ei voi todellakaan kuvitella tototonta eikä ylipäätään kissatonta elämää. Juuri eilen juttelin tässä siskoni kanssa, että on kummallista ajatella, ettei kissaelämää ole ollut vasta kuin 1,5 vuotta - ainahan ne moukulat ovat meillä olleet. Ja tosiaan, ihmetyttää, miksei niitä oikeasti ole ollut aina. Pari hampaanjälkeä varpaassa on pieni hinta siitä että saa asua maailman suloisimpien tyyppien kanssa.

  VastaaPoista