tiistai 22. kesäkuuta 2010

Maukas tuliainen

Cisu ja Toto saivat eilen jotain hyvin kummallista: mau-kissojen Maunon ja Epun kissanpesätehtaasta saapui kaunis pesä ja kaksi söpöä hiirulaista. Kyllä riitti nuuhkimista ja tutkimista! En edes ehtinyt purkaa tuliaisia laukustani, kun Toto oli siellä jo niiden kimpussa nenä vinkuen. Kyllä nyt siihen on totuttu, että aina välillä kotiväki tuoksuu vierailta kissoilta, mutta että saa vieraiden tuoksuisia tarvikkeita ja leluja, se on jotain kovin merkillistä. Nuuh...

Cisu keksi heti, että tuo pesä ja nuo hiiret  kuuluvat yhteen. Hän heitteli hiiriä ympäriinsä ja vei ne sitten aina pesään turvaan. Tai turvaan ja turvaan. Cisu oli myös mielellään raadellut hiiriä pesässä, mutta se mokoma aina kaatui ja kellisti suuren pedon selälleen.

Totokin kokeilee. Tömps, tömps, pesää voi myös hakata etutassulla!

Cisusta sellaisessa ei ollut mitään järkeä: hieno pesähän voi vaikka hajota tuollaisesta huitomisesta. Niinpä hän raahasi pesän kauemmas, asetti sinne hiiren
ja istui hautomaan. Meillä oli poikkeuksellisen rauhallinen alkuilta, kun Cisu vain hautoi hiiriä.
Oppisikohan Totokin hautomaan? Pitäisikö heti tilata toinen pesä, niin rauha olisi taattu, kun kumpikin kissis vain istuisi paikoillaan? Sitä paitsi Toton mielestä pesään kuuluivat myös muut lelut kuin uudet hiiret. Loppuillasta hän vei sinne jo suvereenisti mm. pupunkarvapallojaan ja asetti rakkaan rottansakin (joka on nyttemmin sellaisessa kunnossa, ettei sitä enää rotaksi tunnista) pesän läheisyyteen. Pesä ei siis heti päässyt siihen tarkoitukseen, mihin se oli ajateltu, mutta selvästi sille löytyi käyttöä. Se on jo paljon, sillä kaikkihan me tiedämme, miten yleensä käy, kun oikein varta vasten hankkii jotain kissoille... Hyvällä tuurilla sentään pakkauslaatikko kiinnostaa.

10 kommenttia:

 1. Kissat keksivät erehtymättömästi pesälle käyttötarkoituksen - lelu- ja hiirivarasto. :) Kissaa on aina vaikea miellyttää hankintojen suhteen, joten te onnistuitte mainiosti!

  VastaaPoista
 2. Suorastaan hämmästyttävä onnistumisprosentti! Tästä lähtien C ja T saavat vain kissanmintulla ja etenkin toisten kissojen tuoksulla höystettyjä leluja ja tarvikkeita, kun noin hyvin kelpasivat.

  VastaaPoista
 3. Vau, uusi lelujensäilytyslaatikko! Aika nätti!

  VastaaPoista
 4. Hmmm, pitänee kehitellä tuotantoa vielä pidemmälle ja toimittaa pesät laatikoissa, silloin on varmasti jotain sopivaa kaikille.

  Mutta hienoa, että edes lelulaatikoksi kelpasi!

  VastaaPoista
 5. Siinäpä hyvä ja lämpöisen näköinen hiirihautomo! Sopivan pieni ja keveä myös mukana kuljeteltavaksi. Helppo myös dipata vesikippoon, vinkkaa Amos.

  VastaaPoista
 6. Cisu osoittaa älykkyyttään. Hiiriä hautomalla niitä saattaa tulla lisää! Ehkäpä jopa sellaisia jotka vilistävät ja niitä saa jahdata..? Hyvän näköinen pesä muuten.

  VastaaPoista
 7. "Istui hautomaan"! Repesin kyllä ihan täysin :D Ihana Cisu.

  VastaaPoista
 8. Laatikossa tuleva hiirihautomolelulaatikko olisi varma menestystuote! Tosin on tämä ilman laatikkoa tullut versiokin, edelleen. Pojat ovat yhä sitä mieltä, että he saivat hienon lelulaatikon ja -hautomon, eilisiltakin kului leluja kuljetellen ja niiden päällä istuen. Päiväunia ei pesässä kuitenkaan voi ottaa. Ehkä joskus...

  Vaikka ihan sama. Kivaa joka tapauksessa, että voi hankkia kissoille jotain kaunista ja oman maun mukaista eikä vain jotain... no, kissatarvikkeen näköistä. :)

  VastaaPoista
 9. Cisu ottaa tirpoista mallia, ja hautoo leluja perheelleen lisää ;) Fiksua! Aurinkoista ja touhukasta juhannusta ;)

  VastaaPoista
 10. Ihan uskomatonta! Ihana pesä ja hienoa että sille tuli käyttöä. Oliko se Cisu nyt varmasti uros... kun kerran hautoo alkoi ;)

  VastaaPoista