perjantai 11. kesäkuuta 2010

Tunkeilija Koratian mailla

Voi voi. Oi surkeus. Kun tulin eilen illalla kotiin, sain kuulla, että Oy Korat Securitas Ab oli epäonnistunut surkeasti heti ensimmäisen vihollisen saapuessa Koratiaan. Kesätyöntekijä Pupua ei ollut näkynyt missään, ja Cisulla ja Totollakin oli mennyt pupu pöksyyn.


Mies ja harmaapojat olivat olleet valjastelemassa pihalla, kun – kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti – puskan takaa oli ilmestynyt kookas valkohäntäpeura. Kyseessä oli ollut hyvin tyyni ja rohkea yksilö. Hän oli katsellut poikia hetken ja kävellyt rauhallisesti pihan poikki.


Cisulta ja Totolta oli melkein tippunut silmät päästä: Mikä toi on ja miten se kehtaa tulla meidän lähelle? Vaikka he tuijottavat ja vaanivat peuroja mielellään ikkunalasin läpi, livenä moinen jättiläiseläin oli ollut todella pelottava.


Hetken tuijotuksen jälkeen Toto oli mennyt aivan pörröiseksi ja lähtenyt hyvin matalana ryömimään kohti kotiovea. Cisu taas ei ollut voinut liikahtaa paikoiltaan: hän oli vain istunut kuin kivettyneenä. Lopulta mies oli käynyt äkkiä avaamassa Totolle oven ja palannut sitten pihalle hakemaan edelleen aivan jähmeän Cisun. Cisu oli herännyt transsistaan vasta sylissä ja alkanut kiemurrella.


Seuraavat pari tuntia pojat olivat olleet (kerrankin) aivan hiljaa. Toto oli istunut ikkunan ääressä ja tuijottanut paikkaa, jossa Suuri Pelottava Peura oli havaittu. Välillä hän oli pörhistynyt ja välillä vavissut kauhusta. Puistattavaa.


Oi voi, mitä uusavuttomia citypoikia meillä on. Eivät tiedä, mikä on saalis ja mikä vihollinen ja mitä vaaran uhatessa pitää tehdä. Eikä se Koratian suojelukaan taida oikein vielä onnistua. Ehkä Oy Korat Securitas Ab voisi palkata myös peuran joukkoihinsa? Sitten kukaan ei varmasti uskaltaisi tulla meille, peurat ovat kyllä niin hurjia.

9 kommenttia:

 1. Valkohäntäpeura! :) Sen näkemisestä olisi Kollokin jähmettynyt varmasti patsaaksi tai rynninyt pakoon. Peura täytyy ehdottomasti palkata Oy Korat Securitas Ab:n joukkoihin, tehokas pelotin! :)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten hurjaa! Onneksi Cisu sentään jäi vahtimaan muiden pelokkaampien miesten poistuessa paikalta. Hän varmasti yritti osoittaa peuralle olevansa paikan kuningas, kunnes miehesi meni ja mokasi koko asian. Ei Koratian johtajaa sentään voi kantaa pois taistelupaikalta!

  VastaaPoista
 3. Kauhean hurjaa! Kyllä kissa kuin kissa olisi ällistynyt, järkyttynyt ja pelästynyt.

  Paitsi Cisu. Hyvä, Marjis, että korjasit väärinkäsityksen. Varmasti olikin niin, että Cisua ei pelottanut, hän vain päätti vartioida maitaan patsaan vankkumattomuudella. Aika noloa, että hänet kannettiin pois. :(

  VastaaPoista
 4. Hyvä Cisu! Koratian vankkumaton sankari, joka pysyy rintamassa kun muut peräntyvät!
  Ehkä on myös niin, että Kaukoidän kissoilla ei ole peurojen kanssa kohtaamistilannetta ohjelmoituna geeneihin. Odotas, jos he näkisivät orankin tai bengalintiikerin niin SITTEN he tietäisivät mitä tehdä.

  VastaaPoista
 5. Voi hyvinkin olla, että sitten Cisu ei ainakaan vankkuisi, jos takametsästä ilmestyisi bengalintiikeri tai vaikka aasiannorsu. :D

  VastaaPoista
 6. Kyllähän tuo mielestäni osoitti parempaa rohkeutta, kuin oma kissani, joka vieraan kissan pihalle ilmestyttyä juoksi jalkojeni taakse piiloon ja sieltä aloi huutaa ja mouruta että mene pois, mutta pysyi visusti takanani :)

  VastaaPoista
 7. Lähettämäni kommentti onkin mennyt bittien taivaaseen ;( Jotenkin saatoin nähdä tilanteen sieluni silmillä, niin eloisasti olet kertonut näistä ihanista veljeksista! Mietin vain sitä, että olikohan kissojen työehtosopimuksessa sovittu näin isojen kohteiden vartioinnista mitään..

  VastaaPoista
 8. "Ei Koratian johtajaa sentään voi kantaa pois taistelupaikalta!"

  Niinpä! Aivan väärin toimittu! Ihmiset... ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos hauskoista kommenteista! Kipan kissa ei olisi varmasti iloinen, että hänen mamistelustaan kerrotaan julkisesti. ;) Minä taas olen kertonut miehelleni, että hänen tekonsa (Koratian johtajan kantaminen) on tuomittu nettikeskustelussa. Ensi kerralla osaa paremmin... Ja Elisa, mitä työehtosopimukseen tulee, niin kukaan Korat Securitaksen työntekijöistä ei ollut varmastikaan osannut varautua TUOLLAISEEN uhkaan. Pupukin on nähnyt nyt vain lähinnä naapurin pihalla, joten voi olla, että hän sai tarpeekseen ja vaihtoi firmaa? Toivottavasti ei. ;)

  VastaaPoista