perjantai 17. helmikuuta 2012

Mammanpojat

Mikä on mammanpojan määritelmä?


Voisiko mammanpojaksi kutsua esimerkiksi kissaa, joka reagoi ihmismammansa töihinpaluuseen pissimällä tämän sänkyyn? Oletettavasti Cisu oli tehnyt niin eilen. Olin jo mennyt nukkumaan, kun pojat yhteistuumin tassuttivat peittoani: Kröhöm, sulla on nk. kusi sukassa. Ja olihan siellä jalkopäässä läikkä. Cisu tekee tällaista hyvin harvoin, mutta aina joko vihaisena tai hermostuneena, eivätkä pojat olleet olleet kahden yhtä pitkää päivää kuin eilen varmaankaan kertaakaan viimeisen puolen vuoden aikana. Molemmilla ihmisillä oli työpäivä ja iltamenoja. Voihan pisu sentään.


Jos pisukisuista ei ole mammanpojiksi, entä sellaisista, jotka eivät aamulla suostu lähtemään pois mamman sylistä? Totohan pomppaa joka aamu syliini nk. aamuhalaukseen, mutta se halaus on yleensä hyvin pikainen. Tänään, toisena työpäivänä, Toto retkahti syliini mahdollisimman suurena ja painavana eikä suostunut poistumaan. Lopulta jouduin vain siirtämään hänet julmasti pois. 


No, vasta kaksi työpäivää takana ja onneksi viikonloppu edessä. Ehkä me kaikki sopeudumme.  Totollekin riitti tänään kotiin palatessa ehkä vain n. 27 tervehdyssylityskertaa. Cisu oli hillitty ja meni poterolle ehkä vain 14 kertaa. Ehkä saamme päivitettyä blogiakin ahkerammin sitten taas, kun arki on asettunut. Vaan ei oo helppoo, etenkään hassuille harmaaveljeksille.

8 kommenttia:

 1. Hei, pojat tykkäävät sinusta:) Toiset haluaisivat että olisit aina kotona!
  Toisaalta hellyyttävää ja ihanaa, mutta aamuisin, kiireessä, saattaa olla hieman raivostuttavaa.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että miehet osaavat ilmaista tunteensa! Niin naisetkin. Helmi kehrää kun lähden töihin ;)

  VastaaPoista
 3. Hmmm... Ei mikään ihme, maailma järkkyi pojilla pahemman kerran. Meillä Viivi teki taannoin pisut jo siitä muutoksesta, että ei yhtenä yönä päässyt isukin viereen, kun isukki eristäytyi flunssakuorsauksen kanssa makkariin ja me naiset jäimme ulkopuolelle. Aamulla oven avauduttua marssi määrätietoisesti isukin peitolle ja teki pisut... Miten mamma siellä on sopeutunut töihin paluuseen? Suositteletko vastaavaa taukoa?

  VastaaPoista
 4. On tuo mammanpojan merkki ihan selvästi :)

  VastaaPoista
 5. Myrsky, noista kaikista raivostuttavin tunteenilmaus on kyllä kiukkupissa. :) Onneksi mulle sentään huomautettiin kissamaisesti asiasta, kun en itse huomannut ensin mitään.

  Naukulan Mamma, Helmi on selvästi hieman itsenäisempää lajia kuin mammanpojat... Meidän pienemmälle mammikselle ero tekee kyllä hyvää, koska nyt hän vain iloitsee seurastani, kun olen kotona, eikä kerjää huomiota tai komentele, kuten vapaan loppuvaiheessa tapahtui.

  Viivi, ahaa, kostonhimoinen kisupisu on siis tunnettu käsite muuallakin. Kyllähän tuon teoriassa ymmärtää, mutta toivoisin silti, että Cisu ilmaisi itseään jotenkin muuten.

  Vapaa oli kyllä hieno kokemus, suosittelen! Vaikea arvioida tarkemmin vielä, kun töitä on takana vasta pari päivää ja menin vähän eri tehtäviinkin, olo on nyt melko pöllähtänyt. Ei kuitenkaan ollut kamalaa palata takaisin töihin, vaikka pelkäsin, että kun kerran elämässään on yli 4 vkoa vapaalla, ei kykene enää työntekoon laisinkaan. Kirjoittelen varmaan lähiaikoina tarkemmin fiiliksiä tänne tai tuonne kotiblogin puolelle, kunhan vähän tokenen.

  Tasha, joo, niin mäkin luulen. Kyllä Cisu ja Toto välillä esittävät kovasti tosimiehiä, mutta totuus on toinen. :)

  VastaaPoista
 6. Voihan nenä, tolle pissailulle. Toivottavasti on vain kertaluenteinen mielenilmaus. Mun mamman poikani Béla parkkeeraa joka aamu sänkyyn rintani päälle ja pitää huoken siitä etten turhan vikkelästi sieltä nouse.
  Tsemppiä teille kaikille työelämään.

  VastaaPoista
 7. Aijai mammanpoikia :) Mukavahan se on tietää olevansa kissoileen tärkeä, mutta toivottavasti Cisu pian tyytyy siihen, että mamman on käytävä töissäkin, eikä kiukkupissaa enää uudestaan. Toivotamme kuivempaa jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Elämäni kissat, toivotaan. Ainakaan uutta pissakostoa ei heti tullut, vaikka toki eka kokonainen työviikko voi innostaa vaikka mihin. ;)

  Ella, niin, mukavaahan se on, että hellät tunteet ovat molemminpuolisia, mutta en minäkään pissi Cisun koppaan, jos en ole häneen tyytyväinen tai kaipaan enemmän huomiota...

  VastaaPoista