keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Nuohoojamestarin aamu

Eilen aamu alkoi aamupesulla, mutta tänään sillä, että makuuhuoneessa irtopatterin vieressä istui huolestunut Cisu. 
Häneltä oli kadonnut pikkuveli. Etsimme Totoa yhdessä ympäriinsä kulkien ja huhuillen, mutta Toto pysyi kateissa.


Kunnes yhtäkkiä... Sängyllä erottui jotain harmaata, karvaista ja söpöä. Tottiksen häntä! (Koska emme saaneet siitä hyvää kuvaa, piti vähän söpöyttää kuvaakin kuvankäsittelyohjelmalla).
Siellä se velipoika oli vällyjen välissä. Hän on oli myös myllännyt aluslakanan pois paikoiltaan hyvää pesää rakentaessaan ja karvastutti söpöllä hännänpäällään petaria. Se ei hämmästyttänyt minua. Jokin päivä sitten ihmettelin, kun peittoni oli aseteltu suureksi pyramidimaiseksi keoksi sängylle. Tarkempi tutkimus osoitti, että peittovuoren sisällä oli kaksi koratinkokoista kissanpesää. Pojat olivat luultavasti ahertaneet ainakin 45 minuuttia saadakseen niin hienon kissavuoren aikaiseksi.


Kun Toto oli paikallistettu, oli aika katsella hetki lintutelkkaria. Sitä ei ollut meillä hetkeen näkynytkään, ja pojat purskahtivat melkein itkuun nähdessään tinttejä ruokailemassa. Miten kiihdyttävä näky!


Mutta onhan niitä ennenkin nähty. Sen sijaan takan päälle ei pyydetä saati päästä usein. Tänään päästiin. Videon keskivälillä on hieman tyhjäkäyntiä, mutta sitten nuohoojat pääsevät taas vauhtiin. Lopuksi he olivat niin vauhdikkaita, että piti sulkea äkkiä kamera ja miettiä, miten nostaa kissat alas takanhuipulta. Cisu tuli sieltä niskassani retkottaen, sillä välin Toto laskeutui luisumalla pää edellä takan seinää pitkin. Nyt molemmat juoksevat kiihkoissaan ympäri Koratiaa ja päästävät sotahuutoja.


video


Oikeastaan aamu alkoi kyllä sillä, että Cisu hieroi nenäänsä minun nenääni. Kun sain noustua istumaan sängynlaidalle, Toto hyppäsi syliini ja hurisi siinä minuuttitolkulla. Pitkään aikaan ei oltukaan tavattu. Aamulla on aina yhtä mukava tervehtiä, vaikka samasta sängystä herätäänkin.

9 kommenttia:

 1. Otsikon perusteella ajattelin että Koratiassa kävi nuohooja ja kissat peljästyivät suuresti. (Lapsuudenkodissa kun kävi nuohooja, olivat paikat likaisina ja kissa peloissaan nuohoojan käynnin jäljiltä!) Mutta sitten selvisikin että kuninkaalliset itse halusivat kokeilla hormien nuohoamista:D

  VastaaPoista
 2. Gravitaation tihentymä tuo ekstralämpöpatteri. Selvästi vetovoimainen; Cisu oikein hiljentyen keskittyy lämmönkeräämiseen. Viime torstain postauksessa patteri näytti toteemipaalulta, jonka ympärillä pojat jännän käänteissymmetrisesti hengailivat. (Muuten, ihmissilmä löysi samaa näköä torstaisessa kuvassa lämpöpatterin ja Mikael Jungnerin välillä. Cisua ja Totoa tämä yhdennäköisyys ei haitanne, kunhan patterista lämpöä irtoaa.)

  Nuohoojamestarit työssään! Toto tsekkaili pitkään ja hartaasti takan hormien ja peltien kuntoa. Oli optinen, haptinen ja olfaktorinen testaus. Näytti melkein siltä kuin Toto olisi yrittänyt kirsulla työntää pellit kiinni (onnistuisiko Toto Tottis Totanderilta tuollainen manööveri?)

  Mielellään pojat sujahtaisivat hormiin sisälle, jos mahdollisuus aukeaisi. Meille on käynyt näin, tai oikeammin Otto nuohosi naapurimme takan. Naapurustossa oli totuttu talosta taloon vierailuja tekevään Ottoon (osa oikein odotti koska poika tulee tsekkaamaan paikat, juttelemaan tai ottamaan pienet torkut sohvalla. Varmaan herkkujakin nautittiin, tästä on vahva epäilys.). Herrasmiehenä Otto ei koskaan tehnyt mitään pahaa, mutta naapurin alakerran takka oli liian suuri houkutus velvollisuudentuntoiselle nokikolarikollille. Sinne poika sujahti, eikä tullut tai päässyt ulos tuntikausiin. Vieno ääni kaikui hormissa ja nopea pöllysi hormista. Naapuri käynnisti jo pelastusoperaatiota, kunnen Otto sitten kiemurteli hormista alas ja ulos ja tietenkin suoraan valkoisuutta hohkaavalle uudelle matolle. Onneksi naapurin täti oli ja on ihana ihminen - kissaihminen tottakai - eikä episodista tullut säröä ihmis- tai kissadiplomaattisuhteisiin.

  VastaaPoista
 3. Myrsky, en ole varma, pelästyisivätkö Cisu ja Toto nuohoojaa. On käynyt niinkin, että he suuttuvat, jos tänne tulee vieras ihminen, joka ei tullutkaan tapaamaan heitä. Ihan pöyristyttävää käytöstä. Sellaista ihmistä ei voi lähestyä kuin häiritsemällä kaikin keinoin... Kuninkaallisten on luultu lopettaneen nuohoojanhommat, mutta juuri pari päivää sitten näin, kun Cisu pujahti tottunein elkein takan kipinäsuojan tuolle puolen. ;)

  Otto Kulta, kiitos perusteellisesta kommentista, jonka termeistä tosin puolet meni minulta ihan ohi. Mutta asiantuntevaa oli! Hieman hämmästytti irtolämmittimen vertaaminen Jungneriin, piti käydä toteamassa asia vanhasta patterikuvasta. :D

  Käyn muuten säännöllisen epäsäännöllisesti Facebookissa Korat Cat Owners -ryhmässä, jossa on hurjasti koratkuvia. Yleensä niissä on ainakin kaksi koratialaista ja hyvin usein kissat ovat asettuneet symmetriaan. Aasialaista tyylitajua.

  Otto on ollut varsinainen hormimestari! Meillähän on toisessa takassa ihan teetetty kissasuoja, koska Cisu otti pienenä vauhtia ja viuhahti ylös hormiin. Nokiset tassunjäljet paljastivat, että taas on käyty kiipeilemässä... Mihinkään tutkimusmatkalle Cisu ei kyllä ole hormia pitkin pyrkinyt, ei onneksi katollekaan! Tosiaan vähän aikaa sitten näin, kun hän hengaili tuon videolla näkyvän takan tulipesässä, vaikka luulimme, ettei sellainen enää kiinnosta Cisua. Kiinnostipa hyvinkin. Toto on innostuneempi pelleistä, hän yritti kiskoa peltiä auki hampaillaan. Kiinnityöntäminenkin saattaisi siis luonnistua.

  VastaaPoista
 4. Teidän koratialaiset soturit on niin touhukkaita ja sinnikkäitä! Rakentavat pyramidejakin! Ooh.

  VastaaPoista
 5. Saila, onneksi ja joskus valitettavasti ei ole juuri mitään asiaa, jota koratialaishölmöläiset eivät yrittäisi.

  VastaaPoista
 6. Mua kyllä nauratti eniten toi videon tyhjäkäyntiosuus :D
  "trallalallaaaa..... *viheltelyä* ei me tässä ainakaan mitään pahaa oltu tekemässä..."

  VastaaPoista
 7. On teillä helppoa kun pojat hoitavat nuohouksenkin! :)

  VastaaPoista
 8. Kylmä talvi tekee tehtävänsä ja kissatkin ovat valmiita äärimmäisiin ponnistuksiin päästäkseen lämpimään... itse heräsin yöllä luonnollisen tarpeen johdosta ja onneksi hätä ei ole ihan megalomaaninen, sillä jalkani oli ns. kaalikääryneelä täkin sisällä ja kaksi kissaa painona peiton päällä/välissä. Eihän siitä raaskinut noin vain sännätä, vaan aikamoista hivuttautumista ja peiton uudelleen asettelua se vaati. Mutta toiset olivat niin hellyttäviä.

  Lintu-tv on meilläkin ollut välillä katkolla, mahtavat nekin olla lämmittelemässä jossakin? Sen sijaan pellolle on ilmestynyt moottorikelkka, joka aiheuttaa lievää hämmennystä...

  VastaaPoista
 9. Anni, minua taas nauratti kommenttisi. Piti katsoa video vielä uudestaan ja toden totta, kyllähän siellä sellaista Ei tässä mitään -asennetta on havaittavissa. :D

  Naukulan Mamma, aivan, pojat ovat oikeita joka paikan nuohoojia!

  Viivi, kaalikääryle sängyssä -ilmiö on aivan tuttu meilläkin. Juuri tänään aamulla suututin Cisun, kun kehtasin liikuttaa jalkaani, vaikka sängyssä oli nukkuvia kissoja. Ihan kauheaa! Vaikka kuinka hidastelisi ja hivuttautuisi, saattaa silti Häiritä Äärimmäisesti kissapoloja. Onneksi poistuin sitten sängystä kokonaan ja kissat saavat nyt olla rauhassa peittokasan alla.

  Meillä lintu-tv menee katkolle aina kun on vähän kylmempää tai tulee kunnolla lunta. Harmi, silloinhan sitä ruokaa juuri tarvittaisiin. Teoriani on, etteivät linnut halua lentää huonolla säällä pitkiä matkoja, vaan pysyvät metsässä. Meillä ei ole tarjota tirpoille puita, vain ruokinta-automaatteja.

  Moottorikelkka olisi kyllä hämmästyttävä näky varmasti Koratiassakin!

  VastaaPoista